רק פתחתם כיכר לחם חדשה אתמול, והנה כבר אורב לו עוד חג ארוך מעבר לפינה ואתם שוב נוסעים וחוזרים ומטיילים ואוכלים בחוץ ומתארחים ומארחים ומבשלים ארוחת חג ו... מוצאים את הכיכר שאך לפני רגע הייתה טרייה – יבשה וגוועת. מה לעשות בכל הלחם הישן הזה? או – יש לנו כמה רעיונות ממש טובים בשבילכם.
סלט עגבניות ולחם
את הסלט הזה אנחנו, באופן אישי, אוהבים אהבת נפש. בכלל, השילוב של לחם בסלט ירקות הוא מקסים מאין כמוהו: העגבניות משפיעות עליו ממיציהן הטובים, שמן הזית עושה בו מעשים וחיש מהר אותו לחם ישן מתגלה ככוכב הבלתי מעורער של המנה כולה. בסלט הזה אין מלפפונים, אבל אל דאגה - עם הבצל המטוגן, הזיתים והבזיליקום הוא ממש, אבל ממש לא חסר.
סלט עלים ורוקפור
ואם כבר סלט - הנה לכם אחד שמבוסס על שקית גדולה של מיקס עלים שקונים בסופר. יחד איתם תמצאו בו סלק, שומר ופלפל קלוי, שנאפו טוב בתנור עם שמן זית ותבלינים. הוסיפו לזה רוטב על בסיס בלסמי, חרדל וסילאן - וקיבלתם מנה שלוקחת את רוב הסלטים שאתם מכירים בהליכה.
מרק עגבניות ולחם איטלקי
המרק הזה הוא אחת הסיבות שאנחנו דוחקים בקיץ לפנות את מקומו לטובת עונות קרירות יותר. גם כאן השילוב של לחם ועגבניות (מקופסת שימורים!) הוא שנותן את הטון, רק שהפעם זה בגרסה הנוזלית והמנחמת יותר. מתכון של מנה שטרום - אושייה קולינרית שאנחנו סומכים עליה בעיניים עצומות - קצת פיקנטי, הרבה סמיך, ובעיקר מאוד מאוד טעים.
>> למתכון: מרק עגבניות ולחם איטלקי
>> והנה מרק עגבניות ולחם של ג'יימי אוליבר, למי שזה לא הספיק לו
מרק מלחם ישן ושום
והנה עוד מרק, הכי שונה שיש ממרקי העגבניות שכבר פגשנו. אין פה הרבה מרכיבים, רק הרבה שום, פפריקות וציר או מים. בספרד קוראים לו Sopa de ajo, ותופסים ממנו כלי רציני לחיזוק מערכת החיסון. אחרי הכל, 7 שיני שום לא הולכות ברגל. שווה בדיקה.
פודינג לחם של גראנד קפה
אחד הקינוחים היותר שווים של העידן הנוכחי במסעדות ארצנו: פודינג שמבוסס על שאריות לחם וקרואסון (אם יש בריוש - גם טוב), שנאפים עם תערובת של שמנת מתוקה, ביצים, סוכר ווניל. התוצאה היא בדיוק מה שאתם מדמיינים: נימוחה, עשירה, מתוקה ועושה טוב בנשמה.
>> למתכון: פודינג לחם של גראנד קפה
פודינג לחם וחמאה
והנה גרסה ביתית יותר של פודינג לחם - כזו שלא מניחה שיש לכם בבית קרואסונים ששכחתם לאכול. כאן אנחנו מסתמכים על לחם פשוט, ומחזקים את המנה בחמאה ובצימוקים. תקראו עד הסוף - יש המון הצעות לגיוונים. מתכון של הבלוג cake it easy.
שניצל שייטל של ארז קומרובסקי
כשאנחנו רגילים רוצים להכין שניצל, הם קונים חזה עוף (גג פילה עוף) וטובלים אותו בביצה ובפירורי לחם מהמזווה. כשארז קומרובסקי רוצה שניצל הוא פורס שייטל דק, ואז מגרר לחם שאור על פומפייה דקה ומייבש את פירורי הלחם במחבת. מה אתם אומרים? בשלים לנסות לעשות את זה בסטייל?
>> למתכון: שניצל שייטל של ארז קומרובסקי