בראנץ'  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הבראנץ' המושלם. תזמינו אותנו | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מאפינס יוגורט, לימון ושמן זית עם קרם מסקרפונה

למאפינס:
2 ביצים
125 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר 
תמצית וניל
15 מ"ל (כף) שמן קנולה
40 מ"ל (כמעט 3 כפות) שמן זית
110 מ"ל (חצי גביע ועוד כף) יוגורט
30 מ"ל (2 כפות) מיץ לימון
גרידת לימון מלימון גדול אחד
140 גרם (1 כוס) קמח
40 גרם (3 כפות) שקד טחון 
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה 
קורט מלח

לקרם מסקרפונה:
250 גרם (1 קופסה) מסקרפונה 
40 גרם (4 כפות גדושות) אבקת סוכר 
200 מ"ל שמנת מתוקה
15 מ"ל (כף) ליקר
שקד פרוס קלוי 

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר בוו הקצפה במהירות בינונית ביצים וסוכר כ-2 דקות, מנמיכים מהירות ומוסיפים תוך כדי הקצפה את כל הנוזלים. מוסיפים את כל היבשים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

2. יוצקים לתבנית שקעים משומנת ואופים כ-20 דקות ב-170 מעלות.

3. הקרם: מערבבים במטרפה בעדינות גבינה ואבקת סוכר בקערת המיקסר. מוסיפים שמנת מתוקה וליקר ומקציפים בוו הקצפה לקבלת קרם יציב.

4. מניחים כף גדושה על המאפינס המצוננים ומפזרים שקד פרוס. 

עוד המון דברים טעימים מחכים לכם בפייסבוק שלנו

מאפינס יוגורט עם קר מסקרפונה  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפינס יוגורט עם קרם מסקרפונה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט עשבי תיבול, בורגול כרובית, אגוזי לוז וחמוציות בוויניגרט זעתר

לוויניגרט זעתר:
¼ חבילה עלי זעתר
2 שיני שום
75 מ"ל (5 כפות) מיץ לימון
¾ כפית מלח
½ כף חרדל
½ כף סילאן
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית

לסלט:
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
½ צרור שמיר
½ צרור נענע
½ צרור אורוגולה או רוקט
חצי כרובית קטנה, טחונה בפולסים במעבד המזון למרקם של בורגול
50 גרם (חצי כוס) אגוזי לוז קצוצים גס 
50 גרם (חצי כוס) חמוציות ללא סוכר 

אופן ההכנה:

1. שמים במעבד מזון את כל חומרי הוויניגרט פרט לשמן הזית. טוחנים ומוסיפים בהדרגה את השמן. שומרים במקרר עד 5 ימים.

2. לסלט: קוצצים דק את כל עשבי התיבול, מערבבים עם הכרובית, מוסיפים ויניגרט לפי הטעם, מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל אגוזים וחמוציות.

סלט עשבי תיבול, כרובית וחמוציות  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט עשבי תיבול, כרובית וחמוציות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

חלת כרשה, בצל ירוק וגבינת המאירי

לבצק:
400 גרם (3 כוסות פחות כף) קמח 
12 גרם (רבע קובייה) שמרים 
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
50 מ"ל (3 כפות ועוד טיפה) סילאן
60 מ"ל (4 כפות) שמן זית
1 ביצה
3 גרם (½ כפית) מלח 
1 כף קצח

למלית:
1 בצל לבן פרוס דק
1 כרשה בינונית פרוסה דק
1/4 צרור בצל ירוק קצוץ
100 גרם גבינת המאירי (קצת פחות מחצי קובייה)
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים את כל הנוזלים ולשים במהירות אטית במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים מלח וקצח ולשים 5 דקות במהירות בינונית. מעבירים לקערת התפחה, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל נפח.

2. בינתיים מטגנים את הבצל והכרשה, מכבים את האש ומוסיפים בצל ירוק.

3. יוצרים כדור מהבצק שתפח ומניחים לתפיחה קצרה נוספת של 20 דקות. 

4. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כחצי ס"מ. מורחים שמן זית בנדיבות, מפזרים את הבצלים באופן שווה ומפוררים מעל את הגבינה. מגלגלים לרולדה, חותכים לאורך ויוצרים צמה משני החלקים.

5. מעבירים בזהירות לרינג משומן בקוטר 20 ס"מ ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

6. מורחים ביצה ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

חלת כרישה וגבינת המאירי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חלת כרישה וגבינת המאירי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ממרח מש, אגוזי לוז ובזיליקום

מרכיבים: 
2 כוסות מש
3 ליטר מים קרים, להשריה
3 ליטר מים לבישול
3 כפות טחינה
חופן בזיליקום
חופן אגוזי לוז
1 בצל לבן מטוגן
1 שן שום
2 כפות מים קרים
1 כף סילאן (לא חובה)
כף שמן זית
מלח
פלפל שחור

 אופן ההכנה:

1. משרים את המש לילה במים הקריםממולץ להנביט אותו לפני הבישול - אבל לא חובה (איך מנביטים? במסננת עם מגבת רטובה מעל, יום-יומיים).

2. לאחר ההשריה מבשלים את המש כ-10 דקות, עד לריכוך.

3. שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים בפולסים למרקם הרצוי. שומרים במקרר עד 5 ימים. 

ממרח מש (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ממרח מש עם אגוזי לוז ובזיליקום | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט תפוחי אדמה הכי טעים שיש

מרכיבים:
5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים (750 גרם בערך)
2 בצלים לבנים גדולים פרוס דק
2 כפות שמן קנולה לטיגון
½ בצל סגול פרוס דק דק
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
4 פילטים של אנשובי, קצוצים דק
4 כפות גדושות מיונז
2 כפות חרדל
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. שמים את תפוחי האדמה בסיר וממלאים במים קרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים.

2. בינתיים מטגנים את הבצל הלבן במחבת עם השמן להשחמה.

3. כשתפוחי האדמה רכים מסננים מהמים ומצננים 10 דקות.

4. בעזרת סכין מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות גדולות וגסות.

5. מערבבים יחד את כל החומרים ומתקנים תיבול.

סלט תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט תפוחי אדמה הכי טעים שיש | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פרנץ' טוסט עם שמנת חמוצה ופירות יער

המרכיבים:
1 חלה
חמאה ושמן קנולה לטיגון
2 גביעים שמנת חמוצה
50 גרם אבקת סוכר 

לפירות:
200 גרם (2 כוסות) פירות יער/דובדבנים/פטל 
2 כפות סוכר
50 מ"ל (כמעט 4 כפות) מים

לבלילה:
3 ביצים
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
50 גרם (5 כפות גדושות) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפירות: מבשלים את הפירות, המים והסוכר על אש נמוכה 10 דקות ומצננים.

2. טורפים יחד את כל חומרי הבלילה.

3. פורסים את החלה לפרוסות עבות, טובלים כל פרוסה משני הצדדים בבלילה ומטגנים במחבת עם שמן וחמאה משני הצדדים להשחמה קלה. מניחים לדקה על נייר סופג.

4. מסדרים על צלחת הגשה, מניחים מעל שמנת חמוצה בנדיבות בעזרת כף ומעליה את הפירות. מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה מעל.

 

פרנץ' טוסט  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פרנץ' טוסט פירות יער | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

הבנות - אוהבות אוכל 

קרן אלה גפן היא אמנית בוגרת בצלאל שעבדה שנים רבות במטבחי מיטב המסעדות בתל אביב, יעל סלע היא רקדנית בעברה, קונדיטורית בנשמתה ושותפה להקמה של אחת המאפיות המצליחות בעיר.
ביחד הן הבנות – אוהבות אוכל  זוג נשוי שחולק תשוקה עצומה לאוכל, לאנשים ולאירוח.
בשנתיים האחרונות יצרו הבנות תפריט עונתי שבועי מתחלף שהתפרסם בעמוד הפייסבוק שלהן, ובמקביל פתחו את ביתן שבנווה צדק לארוחות פרטיות.
בדירת הגג היפהפייה שלהן בלילינבלום מארחות הבנות ארוחות רבות משתתפים המפגישות בין זרים גמורים שהמשותף להם הוא יצר סקרנות והרפתקנות לצד אהבה לאוכל טוב והרבה אלכוהול.
בנוסף, הבנות מציעות תפריט מיוחד לקראת חגים וקייטרינג לאירועים פרטיים.

לפרטים: יעל 052-8889333, habanot.ky@gmail.com,
או בדף הפייסבוק של הבנות - אוהבות אוכל

 
הכלים המצולמים בכתבה באדיבות הקרמיקאי סמי די
 
>> יש לכם אורחים מחו"ל? הנה המסעדות שכדאי לכם ללכת אליהן