ביצה בבאגט
נתחיל בשתי מנות של ביצה בבאגט, שאת שתיהן אנחנו אוהבים אהבת אמת. בראשונה מרוקנים לחמניות באגט ושופכים פנימה תערובת של ביצים, שמנת מתוקה וגבינה צהובה (ואז לתנור, כן?), ובשנייה יוצרים בבאגט שלם כמה שקעים, ולתוכם שוברים ביצים שלמות, כמו בביצה בקן. את שתיהן, את שתיהן נאהב יותר.
הגרסה הירושלמית
מתכון נוסף ופיגוזי לביצה בקן, פה בגרסה מפנקת מאוד: בייגלה ירושלמי של קרן אגם ממולא בגבינה. במקור זאת ארוחת בוקר קלאסית, אבל אין שום סיבה לא לאכול את זה גם לארוחת ערב.
> למתכון: ביצה בקן בגרסה ירושלמית
גרסת תפוחי האדמה
ולמי שמחפש לוותר על על הלחם - עוד דרך מעניינת וטעימה לאכול ביצה בקן: בתוך קן שעשוי מתפוחי אדמה מגוררים. זה פשוט, זריז וממש ממש טעים.
>> למתכון: ביצה בקן - גרסת תפוחי האדמה
פריטטה
אחרי הבאגטים והבייגלה יעלו ויבואו שתי גרסאות של פריטטה, שהיא חביתה שמחוזקת בתפודים ושאר ירקות לכדי מעין פשטידה. המתכון הראשון הוא של יוגב ירוס, ויש בו קישואים, עשבי תיבול ופלפל חריף, ואילו השני - מתכון שאפילו ילדים יכולים להכין, שהוא הבסיס של הבסיס של הפריטטות, ואנחנו פשוט הרוסים עליו.
>> למתכון: פריטטה של יוגב ירוס
ביצים על ענן
כאן יש לנו לא מתכון אלא שיטת הכנה - שהתוצאה שלה כל כך מגניבה שפשוט כואב הלב לא לנסות. השיטה היא להפריד את החלבון מהחלמון, להקציף את החלבון טוב טוב וליצור ממנו צורת ענן, ואז לשבץ את החלמון באמצע ולדחוף לכמה דקות בתנור.
שקשוקה
אתם לא צריכים אותנו בשביל לספר לכם כמה כיף לאכול שקשוקה לארוחת ערב, אתם אולי כן צריכים אותנו בשביל המתכון הכל כך פשוט, בסיסי וטוב הזה, שעובד מצוין אצל מבוגרים וילדים כאחד.
שקשוקה בקן
פשוט, טעים, מהיר - אין שום סיבה לא לנסות את המתכון הזה. גג חצי שעה ויש לכם ארוחת ערב שמשלבת את כל מה שצריך: בצק, ביצים, רוטב עגבניות וגבינות.
מקושקשת עם טריק
מקושקשת כולנו יודעים להכין, אבל מקושקשת מעולה? זאת כבר מנת חלקם של מתי מעט בלבד. אז מהיום אתם מתבקשים להוסיף לביצים במקושקשת שלכם שמנת חמוצה - ואולי תיכנסו למועדון.
ביצה בקן בפטרייה
עוד שיטה כיפית מאין כמוה לצרוך את הביצה של ארוחת הערב: שוברים אותה לתוך פטרייה גדולה (פורטובלו למשל) וצולים תחת גריל התנור. מקסים.
ביצייה בנוסח אבולעפיה
עוד סוג של ביצה בקן - והפעם בקן של פיתה, כמו שמוכרים באבולעפיה.
>> למתכון: ביצייה בנוסח אבולעפיה
בצק עלים עם גבינות וביצה
זה כבר מאפה אמיתי, כלומר מצריך טיפה יותר התעסקות, אבל התוצאה חמודה וטעימה לאללה.