תשכחו מהימים שהיינו מערבבים קצת תרכיז צהוב וניאוני עם מים ודוחפים למקפיא - היום אין שום סיבה לעשות את זה, ואפשר בקלילות להכין בבית ארטיקים שווים במיוחד, ללא שימוש בחומרים לא מוכרים. רוצים דוגמאות? הנה 4 מתכונים, וגם טיפים להצלחה בטוחה - והכל באדיבות תמרה ארטיק, שאת הארטיקים שלהם טעמנו ולא שכחנו.
>> בואו לפייסבוק שלנו, יש שם ריח של עוגה
ארטיק בננה-תמר ופקאן
6 ארטיקים (80 מ"ל כל אחד)
מרכיבים:
2 בננות בשלות
6 תמרי מג'הול, מגולענים
6 אגוזי פקאן שלמים, קלופים
3/4 כוס חלב שקדים או חלב רגיל
אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר חזק למרקם חלק
2. טועמים. אם תערובת לא מתוקה מספיק, ניתן להוסיף עוד תמר או להמתיק בסילאן.
3. מחלקים את הבלילה לתבניות ארטיקים ומקפיאים.
ארטיק מנגו-קוקוס
6 ארטיקים (80 מ"ל כל אחד)
מרכיבים:
1 מנגו בשל, מקולף וחתוך לקוביות
כף מיץ לימון
1/2 כוס חלב קוקוס (100% חלב קוקוס ללא חומרים נוספים - ניתן להשיג בחנויות טבע)
1/2 כוס מי סוכר (מים וסוכר מבושלים ביחס של 1:1 - ראו בבוקסה)
אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר חזק למרקם חלק.
2. טועמים ומתקנים את המתיקות בהתאם לצורך.
3. מחלקים את הבלילה לתבניות ארטיקים ומקפיאים.
• להכנת מנגו לאסי, ניתן להחליף את חלב הקוקוס ביוגורט ולהוסיף 1/2 כפית הל טחון.
עוד באוכל טוב
ארטיק היביסקוס-צ'יה
6 ארטיקים (80 מ"ל כל אחד)
מרכיבים:
1/4 כוס עלי היביסקוס מיובשים
2 כוסות מים
סירופ אגבה/דבש
2 כפות זרעי צ'יה
אופן ההכנה:
1. חליטת ההיביסקוס: שוטפים את העלים במים קרים, מעבירים בסיר ביחד עם המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות. מצננים ומסננים.
2. ממתיקים בסירופ אגבה או דבש לפי הטעם.
3. כשהתערובת מתקררת מוסיפים 2 כפות זרעי צ'יה, מערבבים ושומרים במקרר למשך לילה.
4. אחרי שזרעי הצ'יה ספחו את הנוזל, ומרקם הנוזל הופך למעין ג'לי, מחלקים את הבלילה לתבניות ארטיקים ומקפיאים.
ערך מוסף: זרעי צ'יה נחשבים למזון על הודות לערכם התזונתי הגבוה: הם מהווים מקור עשיר לאומגה 3 ואומגה 6 ומכילים גם סידן, חלבון וסיבים תזונתיים.
ארטיק לימונענע
6 ארטיקים (80 מ"ל כל אחד)
מרכיבים:
1/2 כוס מיץ לימון סחוט
2/3 כוס מי סוכר (מים וסוכר מבושלים ביחס של 1:1 - ראו בבוקסה)
1 כוס מים
חופן עלי נענע
אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר חזק למרקם חלק, מחלקים את הבלילה לתבניות ארטיקים ומקפיאים.
2. לגיוון: ניתן להחליף את מיץ הלימון במיץ ליים.
למרות שמדובר בהליך פשוט למדי, הנה בכל זאת כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את הארטיק האולטימטיבי:
1. השתמשו בפירות העונה ובפירות בשלים. הפירות שנראים לכם בשלים מדי ולא תמיד הכי יפים ומפתים - הם הפירות הטובים ביותר כיוון שלהם טעם חזק ומתוק בהרבה - מה שאומר פחות סוכר בתערובת.
2. קחו בחשבון שההקפאה מפחיתה את המתיקות – לכן על התערובת להיות מעט יותר מתוקה מהרצוי.
3. היו יצירתיים - רוצו עם הדמיון. שלב פירות מעניינים, ירקות, תבלינים, עשבי תיבול ואל תחששו להוסיף גם אגוזים למיניהם, או לחלופין אלכוהול, קפה או תה לארטיקים בגרסה הבוגרת יותר.
4. הקפאה. ניתן להשתמש בכל כלי - כוסות פלסטיק עם כפית כמקל, מכלי יוגורט ריקים וגם מתקנים מפלסטיק או מסיליקון המיועדים לארטיקים.
5. הקפידו להשאיר מרווח קטן ולא למלא עד סוף הכלי, כיוון שבהקפאה התערובת מתרחבת.
6. אם אתם לא משתמשים במתקן מיועד לארטיקים – הקפיאו את הארטיקים למשך כשעתיים, הוסיפו את המקלות והחזירו למקפיא לעוד 4-5 שעות.
7. מי סוכר מכינים על ידי הרתחת 1 כוס מים ו-1 כוס סוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומצננים. מומלץ להכין כמות עודפת ולשמור במקרר לפעמים הבאות.