קציצות על תבשיל ירקות
אם מכינים קציצות לארוחת שבת, ומצפים שיאיישו את תקן המנה העיקרית, מוטב שאלה יהיו קציצות מיוחדות, שיהלמו את המעמד. אז הקציצות שלפניכם עומדות במשימה בקלות: מדובר בקציצות טלה עם בצל ותפוח אדמה מגוררים, והרוטב שלהן הוא למעשה מנה בפני עצמה של חצילים, זוקיני, פלפלים ועגבניות, עם זיתי קלמטה ותיבול חרפרף.
תבשיל בורגול עם מנגולד
מי שרוצה להישאר בגבולות המוכרים מוזמן להגיש את הקציצות האדירות שלמעלה עם קערה גדולה של אורז לבן או מלא, שלא יגנבו להן את הפוקוס ויספגו יפה את כל הטוב שיש להן להציע. מי שבעניין של גיוון מוזמן לנסות את מנת המנגולד הזאת, שבעינינו היא נהדרת, שמצליחה בה בעת גם לתת כבוד לעיקרית שלצידה (או מעליה) וגם לעמוד יפה בפני עצמה כמנה צמחונית טעימה.
סלט גזר וכוסברה ברוטב לימון, צ'ילי ודבש
סלט גזר עם קיק חמצמץ-מתקתק, שאוהב לשבת ברוטב של עצמו 20 דקות לפני ההגשה. הסכנה היחידה היא שעד הגשת המנה עיקרית לא יישאר ממנו זכר.
סלט גזר וכוסברה ברוטב לימון, צ'ילי ודבש
עוגת תפוחים פרווה
לכאורה עוגת תפוחים בחושה פשוטה, למעשה פאר של שילוב טעמים עם תבלינים חמים כמו קינמון, הל וג'ינג'ר. לא אוהבים אחד מהתבלינים? תרגישו חופשי להשמיט. מעדיפים אגס או אפילו אפרסק או אפרסמון על תפוח? גם הולך.
שבת שלום.