יום כיפור: מתכונים לארוחה המפסקת

מתכונים לשבירת הצום

עוגת תפוזים ושיבולת שועל מקמח כוסמין מלא

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות):
4 ביצים L
200 גרם (כוס) סוכר קנים אורגני
חצי כפית מלח
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים (על החור הכי דק בפומפייה)
270 גרם (כוס + 2 כפות) מיץ תפוזים
125 גרם (שני שליש כוס) שמן זית
175 גרם (כוס ושליש) קמח כוסמין מלא
75 גרם (שלושת רבעי כוס) שיבולת שועל טחונה להכנה מהירה (קוואקר)
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מקציפים במיקסר ביצים, סוכר קנים, מלח וקליפת תפוז כ-5 דקות, לתערובת תפוחה ויציבה.

3. מערבבים בקערה אחת את מיץ התפוזים ושמן הזית ובקערה שנייה את הקמח, שיבולת השועל ואבקת האפייה.

4. מוסיפים לתערובת הביצים את תערובות הקמח והנוזלים בעדינות ולסירוגין (קצת מזה, קצת מזה וחוזר חלילה), תוך הקצפה על מהירות נמוכה.

5. מעבירים לתבניות משומנות ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא עם מעט פירורים לחים.

 

עוגת שיש פרווה מקמח כוסמין (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר")
עוגת שיש פרווה מקמח כוסמין | צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

עוגת שיש פרווה מקמח כוסמין

עוגה קלאסית אוורירית במיוחד, בגרסה בריאה עם קמח כוסמין מלא ושמן זית.

המרכיבים:
3 ביצים
130 גרם (שני שליש כוס) סוכר קנים אורגני
קורט מלח
135 גרם (כוס) קמח כוסמין מלא
5 גרם (כפית) אבקת אפייה
80 גרם (שליש כוס +כף) שמן זית
4 גרם (כפית) תמצית וניל איכותית
100 גרם (שליש כוס +2 כפות) מיץ תפוזים

לבלילת השוקולד:
70 גרם שוקולד מריר 60% או 2 כפות קקאו אורגני (כשמשתמשים בשוקולד הוא צונח לתחתית העוגה, אבל זה שווה את הטעם. אם רוצים צורת שיש אחידה – עדיף ללכת על קקאו)

עוגת שיש פרווה עם שוקולד (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר")
כשמשתמשים בשוקולד אמיתי נוצרת שכבת שוקולד עשירה ומופלאה מלמטה | צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק גדולה.

2. מקציפים במיקסר ביצים, סוכר וקורט מלח לקצף בהיר ותפוח (כ-5 דקות).

3. ממיסים את השוקולד במיקרו בזהירות.

4. מערבבים בקערה אחת את הקמח ואבקת האפייה ובקערה שנייה את השמן, הווניל ומיץ התפוזים.

5. מוסיפים את הקמחים והנוזלים לסירוגין לקערת הביצים (קצת מזה, קצת מזה וחוזר חלילה), תוך תנועות קיפול עדינות. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

6. מעבירים חצי מהבלילה לתבנית העוגה ואת החצי שנשאר מקפלים בעדינות רבה עם השוקולד המומס (או הקקאו) לתערובת כהה.

7. יוצקים את הבלילה הכהה על הבהירה ומשיישים בעזרת קיסם או סכין.

8. אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.

עוגת כוסמת תאנים ודבש (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר")
עוגת כוסמת תאנים ודבש | צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

עוגת כוסמת, תאנים ודבש

העוגה המושלמת לתקופת החגים. נתחיל בזה שאי אפשר להתעלם מהתאנים המדהימות שיש עכשיו בשווקים, ונמשיך בזה שאנחנו כל היום מארחים ומתארחים, וכל אחד נמצא בתזונה אחרת – טבעונית, בלי גלוטן, בלי לקטוז. עוגה מהירה וקלה להכנה שמוציאה לכולם את העיניים עם התאנים היפות - והיא פרווה, בריאה, טבעונית וללא גלוטן.

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק גדולה):
125 גרם (שלושת רבעי כוס) כוסמת ירוקה, מושרת ללילה ושטופה (המשקל הוא לפני ההשריה)
90 (רבע כוס) גרם סילאן (לגרסה לא טבעונית – דבש)
35 גרם (2 כפות) טחינה משומשום מלא
130 גרם (חצי כוס+כף) מיץ תפוזים
3 גרם (חצי כפית) קינמון
100 גרם בננה בשלה (בננה קטנה)
כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מחצי לימון
מעט מלח
2 גרם (חצי כפית) סודה לשתייה
30 גרם (רבע כוס) אגוזים קצוצים גס
7 תאנים, חתוכות לרבעים

לציפוי:
2 כפות סילאן (לגרסה לא טבעונית – דבש)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. טוחנים בבלנדר חזק את הכוסמת עם הסילאן, טחינה, תפוזים, קינמון, בננה, וניל וגרידת לימון.

3. מוסיפים מלח וסודה לשתייה וטוחנים לערבוב.

4. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים ידנית לאיחוד.

5. מעבירם לתבנית אינגליש קייק מרופדת נייר אפייה ומסדרים מעל את התאנים.

6. אופים כ-25 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור כשקיסם שננעץ בה עדיין יוצא לח מאוד (העוגה עוד מתייבשת מחוץ לתנור). ממתינים לצינון מוחלט.

7. מזלפים את הסילאן ומגישים.

המתכונים באדיבות קונדיטורית אריאל ברי בן חמו מהבלוג בריאלי - אופים בריא יותר