אי אפשר להגדיר במדויק את המטבח של העיר לוד - בדומה לערים רבות אחרות ברחבי הארץ, גם היא משלבת טעמים וניחוחות של כמה עמים ועדות; אבל אם בכל זאת היינו צריכים לאפיין את הקו של נציגי העיר בתחרות של MKR המטבח המנצח - שלומי גוזלן ועדיאל טוויטו - היינו בוחרים באוכל מסורתי-מזרחי בטעם של פעם.
אז נכון, בתחרות הם לקחו את המאכלים שעליהם גדלו ושדרגו אותם: המפרום הפך לצמחוני, הפריקסה עטף מוח והדג ברוטב עגבניות הפך ללוקוס על בסבוסה, אבל זה לא אומר שרגע לפני הגמר וקרב המטבחים הגדול (הערב ומחר אחרי החדשות בקשת 12), אנחנו לא יכולים להתענג על מתכונים מסורתיים שעושים נעים בלב ובפה.
מפרום
תמיד חשבנו שמפרום זה מה זה מסובך, אבל כל כך טעים - שההשקעה משתלמת. חיפשנו וחיפשנו מתכון מנצח, והנה מצאנו אחד עם מלית פצצה ורוטב מושלם, וכמה שטעים - למחרת זה אפילו יותר טוב. ונחשו מה? לא מסובך בכלל.
קוסקוס ביתי
מוכנים לעלות שלב במטבח ולהכין בעצמכם קוסקוס? יש לנו בשבילכם מדריך מצוין עם שתי שיטות הכנה ביתיות - מסורתית עם כל השלבים הנדרשים ומקוצרת שנותנת תוצאה טובה לא פחות. יאללה, תפשילו שרוולים.
צ'רשי משודרג
סלט דלעת חריף וטעים, שישמח כל מנה שתגישו לידו ויעבוד מעולה גם סתם כך על טוסט. שווה להיות טריפוליטאים.
דג מרוקאי
פילה מושט ברוטב עגבניות חריף, מתובל היטב ועסיסי כמו שרק מרוקאים יודעים.
פריקסה
הארומה הכובשת והרעיון של לחמנייה מטוגנת: מדובר בסיפור אהבה בין אדם לסנדוויץ'. אחרי מאות פריקסה שעברו תחת ידיו, השף עומר מילר מגיש את המתכון הכי מפתה שפגשנו בזמן האחרון. תכינו מפיות.
בתיאבון!