מרק גריסים וירקות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מאמצים אותו לארוחת הערב הקרובה. מרק ירקות וגריסים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק גריסים וירקות

המרכיבים (10 מנות):

5 כפות שמן זית
1/2 קילו בצל לבן, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות גס
3 עלי דפנה
1 פלפל שאטה
3 גרגירי פלפל אנגלי
1/2 כפית זרעי כוסברה
2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות גדולות
3 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות
4 זוקיני, חתוכים לקוביות גדולות
300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
ראש כרובית, מופרד לפרחים
יחידה סלרי אמריקאי, קצוץ גס
כף כורכום
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון טחון
6 ליטר מים או ציר ירקות
1/2 קילו תפוח אדמה, חתוך לקוביות גדולות
שלושת רבעי כוס גריסי פנינה, שהובאו לרתיחה עם הרבה מים וסוננו (הכמות לפני הבישול)
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
1/2 צרור כוסברה, קצוץ
1/2 צרור עירית, קצוץ
מלח
פלפל שחור

אויש, כמה שחם ונעים בפייסבוק שלנו

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות, עד לשקיפות.

3. מוסיפים שום, עלי דפנה, פלפל שאטה, פלפל אנגלי וזרעי כוסברה. ממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות.

4. מוסיפים בטטה וגזר ומטגנים עוד כ-2 דקות.

5. מוסיפים את שאר הירקות פרט לתפוח האדמה.

6. מוסיפים כורכום, פפריקה וכמון ואת הנוזלים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את תפוח האדמה. מנמיכים לאש בינונית, מבשלים כ-30 דקות ומכבים את האש. אם רוצים, אפשר להוסיף 10 דקות לפני סוף הבישול חופן שעועית ירוקה.

7. מוסיפים את הגריסים ואת עשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל.

מרק גולאש, זופה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
גולאש - מלך המרקים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק גולאש

המרכיבים (4 מנות):

3 כפות שמן זית, לטיגון
1/2 קילו בשר כתף עגל, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום, קלופות
2 גזרים
2 פלפלים אדומים
3 עגבניות, קלופות
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
5 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל אנגלי
1 ליטר ציר עוף, ירקות או בקר
2 תפוחי אדמה, קלופים
1 מח עצם

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבשר מכל הכיוונים עד השחמה. מוציאים ומצננים.

2. באותו סיר מטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים שום, גזרים, פלפלים ועגבניות ומאדים כ-4 דקות נוספות.
מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והציר. מערבבים היטב ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מתקנים תיבול לפי הצורך.

3. צולים את מח העצם על גריל בתנור כ-15 דקות, ומוסיפים לתבשיל.

4. כשהמרק רותח מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה.

עוד באוכל טוב:

 

מרק עדשים כתומות ונענע (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לא עוצרים בצהוב. מרק עדשים כתומות ונענע | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק עדשים כתומות ונענע

המרכיבים (8 מנות):

3 כפות שמן זית, לטיגון
בצל גדול, פרוס דק
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
2 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
פלפל שאטה
6 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
750 גרם עדשים כתומות, שטופות
3 ליטר ציר ירקות או מים
חצי צרור נענע, קצוץ
כפית מלח
קורט פלפל לבן

לקרם פרש:
מכל שמנת מתוקה להקצפה
גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה, פלפל שאטה וסלרי ומאדים כ-5 דקות נוספות.

2. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב ומוסיפים ציר ירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה עד שהעדשים מתרככות (כרבע שעה).

3. מוסיפים את הנענע הקצוצה, מתבלים במלח ופלפל וטוחנים בבלנדר.

4. מכינים את הקרם פרש: מקציפים את השמנת המתוקה ולקראת סוף ההקצפה מוסיפים את השמנת החמוצה.

5. להגשה: מוסיפים למרק החם כף גדושה של קרם פרש קר, ומגישים מיד.

מרק חומוס, עגבניות ומנגולד (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מחמם ומשביע. מרק חומוס, עגבניות ומנגולד | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק חומוס, מנגולד ועגבניות

המרכיבים (10 מנות):

2 חבילות עלי מנגולד
שמן זית, לטיגון
2 בצלים, קלופים ופרוסים
4 שיני שום, קצוצות
עלה דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
חצי כפית זרעי כוסברה
5 גזרים, קלופים ופרוסים
1 חבילה סלרי אמריקאי, פרוס
כוס וחצי גרגירי חומוס, מושרים ללילה (הכמות לפני ההשריה)
חבילת עגבניות שרי, חצויות
8 עגבניות, חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה מעושנת
כף כורכום
כפית כמון טחון
6 ליטר ציר ירקות
1/2 צרור עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה או עירית), קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
סוכר לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים את הגבעולים גס. את העלים חותכים לפרוסות עבות.

2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-2 דקות, עד שקיפות. מוסיפים שום, עלה דפנה, פלפל אנגלי וזרעי כוסברה, וממשיכים לטגן על אש גבוהה כ-3 דקות נוספות, עד שהבצל מזהיב.

3. מוסיפים גזר וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהוא מקבל ברק. מוסיפים את הסלרי ואת גבעולי המנגולד. ממשיכים לאדות כ-5 דקות ומוסיפים את גרגירי החומוס.

4. מוסיפים את כל העגבניות, רסק העגבניות, הפפריקה, הכורכום והכמון. מאדים כ-3 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט. מוסיפים חצי מכמות עלי המנגולד ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל בסיר מכוסה כשעה וחצי, עד שגרגירי החומוס מתרככים והמרק מסמיך.

5. מוסיפים את יתרת עלי המנגולד ונותנים להם להתבשל כ-5 דקות, ללא מכסה. הבישול הקצר ישמור על צבעם הירוק.

6. מוסיפים את עשבי התיבול ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס וסוכר.

מרק מנגולד והל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
ניחוח משכר. מרק מנגולד והל | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק מנגולד והל

המרכיבים (4-6 מנות):

5 חבילות עלי מנגולד
שמן זית, לטיגון
2 בצלים, קלופים ופרוסים
4 שיני שום, קלופות
6 פולי הל
10 ענפי תימין, עלים בלבד
5 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
2 ליטר ציר ירקות
500 מ"ל חלב או שמנת מתוקה (לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים את הגבעולים גס. את העלים חותכים לפרוסות עבות.

2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-2 דקות, עד שקיפות.

3. מוסיפים שום, הל ותימין וממשיכים לטגן על אש גבוהה כ-3 דקות, עד שהבצל מזהיב.

4. מוסיפים את גבעולי המנגולד ומאדים כ-5 דקות נוספות, עד שהם מקבלים ברק ומתרככים מעט. מוסיפים את העגבניות וחצי מכמות עלי המנגולד. מאדים הכל יחד כ-3 דקות ומוסיפים את ציר הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.

5. מוסיפים את החלב או השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר עלי המנגולד ומכבים את האש.

6. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וטוחנים בבלנדר. מסננים ומגישים חם.

מרק סיציליאני (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צ'או חציל, מקווים לפגוש אותך בקרוב. מרק סיציליאני | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק סיציליאני

המרכיבים (4-6 מנות):

שמן זית לטיגון עמוק
חציל, חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים, קלופים ופרוסים
4 שיני שום, קצוצות
10 ענפי תימין, עלים בלבד
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל אנגלי
כפית זרעי כוסברה
חצי כפית זרעי סלרי
3 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
חבילת סלרי אמריקאי, פרוס
6 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
3 זוקיני ירוקים בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות
כף רסק עגבניות
3 ליטר ציר ירקות או מים
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
1/4 כוס צנוברים קלויים
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, מטגנים את קוביות החציל ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

2. מחממים מעט שמן בסיר אחר, ומטגנים את הבצל כ-2 דקות, עד שקיפות. מוסיפים שום, תימין ואת התבלינים השלמים. ממשיכים לאדות על אש גבוהה כ-3 דקות, עד שהבצל מזהיב.

3. מוסיפים פלפלים אדומים וצולים כ-3 דקות עד שהם מקבלים ברק. מוסיפים סלרי וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות.

4. מוסיפים עגבניות וזוקיני ומאדים על אש גבוהה כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מקבלים ברק ומתרככים מעט. מוסיפים רסק עגבניות וציר ירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 30 דקות.

5. מוסיפים את החציל המטוגן, הזיתים והצנוברים וממשיכים לבשל כ-3 דקות נוספות.

6. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים את עשבי התיבול.

כל המתכונים באדיבות זופה.