לחם מרק עוף של ארז קומרובסקי (צילום: חיים יפים ברבלט,  יחסי ציבור )
לחם מרק עוף. פשוט מחליפים את המים במרק - גאוני! | צילום: חיים יפים ברבלט, יחסי ציבור

לחם מרק עוף של ארז קומרובסקי

המרכיבים:
1 ק"ג קמח לחם
30 גרם שמרים טריים
700 גרם מרק עוף מרוכז, מקורר (בערך 3 כוסות)
כף וחצי מלח
3/4 כף פלפל לבן גרוס
שומן אווז מומס או שמן חמניות לא מזוכך, לשימון
2-3 כפות עלי שמיר

אופן ההכנה:

1.מערבבים את הקמח עם השמרים ומרק העוף ולשים עד לקבלת בצק נעים.

2. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים ללוש עוד כמה דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים כשעה וחצי.

3. מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות, מכסים בניילון ומתפיחים עוד 20 דקות.

4. מגלגלים כל חתיכת בצק לנקניק ארוך, ויוצרים ממנו בייגלה עגול. מניחים על נייר אפייה, משמנים בשומן אווז או בשמן חמניות ומפזרים מעל עלי שמיר. מתפיחים כשעה.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות 40-35 דקות. אוכלים ונזכרים בסבתא.

>> וו וו, כמה טעים בפייסבוק שלנו

לחם כוסמת-שיפון-בצל צלוי (קאשה מיט ציבלע)  (צילום: חיים יפים ברבלט,  יחסי ציבור )
מי יכול להגיד "קאשה מיט ציבלע" מהר 5 פעמים רצוף? | צילום: חיים יפים ברבלט, יחסי ציבור

לחם כוסמת-שיפון-בצל צלוי (קאשה מיט ציבלע) של ארז קומרובסקי

המרכיבים (ל-4 כיכרות קטנות או 2 גדולות):
500 גרם כוסמת קלויה
500 גרם קמח שיפון
300 מ"ל מים רותחים (כוס ורבע)
600 גרם שאור שיפון (תזכורת: איך מכינים שאור?)
400 מ"ל מים (כוס ושני שליש)
750 גרם קמח לחם
1.5-1.75 כפות מלח
כף פלפל שחור גרוס
שמן חמניות לא מזוכך

לבצל המקורמל:
2 קילו בצל, חתוכים לפרוסות עבות
חצי כוס שמן זית
חצי כוס סוכר דמררה

עוד באוכל טוב:

 

אופן ההכנה:

1. משרים את הכוסמת בהרבה מים למשך שעתיים-שלוש.

2. מכינים את הבצל המקורמל: מחממים תנור ל-230 מעלות, מניחים את הבצל הפרוס על נייר אפייה משומן,

3. בוזקים את הסוכר ואת שמן הזית ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהבצלים מושחמים היטב. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

4. מערבבים את קמח השיפון עם המים הרותחים ונותנים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.

5. מוסיפים את השאור, 400 מ"ל מים וקמח הלחם ולשים כמה דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

6. מוסיפים את המלח, הפלפל והכוסמת השרויה והמסוננת וממשיכים בלישה כמה דקות נוספות.

7. מעבירים את הבצק לקערה ששומנה במעט שמן חמניות ומתפיחים כשעה וחצי.

8. מקמחים משטח עץ בנדיבות בקמח שיפון ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 6 ס"מ. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומכסים כל חלק בשכבה נאה של בצל צלוי.

9. מתפיחים כחמש שעות.

10. אופים בתנור שחומם לחום של 220 מעלות כ-40 דקות. הערה: אפשר לצלות את הבצלים בשומן אווז כדי לקבל טעם נאמן למקור הפולני.

חלה עם בצל מטוגן בשמאלץ (צילום: לה מולאן,  יחסי ציבור )
החלות של לה מולאן. בפנים מסתתר בצל מטוגן בשמאלץ. מממממ | צילום: לה מולאן, יחסי ציבור

חלה עם בצל מטוגן בשמאלץ (מוטי חיימוביץ ממאפיית לה מולאן)

המרכיבים (2 חלות):
לבצלים:
3 בצלים בינוניים, חתוכים לרצועות
4 כפות שמאלץ (להשיג במעדניות)
כפית סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף שטוחה של פרג שלם

לראש העיסה:
20 גרם קמח
140 גרם מים פושרים
25 גרם שמרים טריים

לחלה:
500 קמח לבן
60 גרם סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
5 גרם מלח

לציפוי:
ביצה טרופה
פתיתי אווז מעושן, פרג, שומשום או כל מה שרוצים

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הבצל המטוגן: ממיסים את השמאלץ במחבת, מוספים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שהבצל מתחיל להשחים. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבצל מתקרמל מעט. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים שתי דקות ומכבים את האש. לסיום מוסיפים את הפרג, ומניחים לצינון.

2. החלה: מערבבים את חומרי ראש העיסה במיקסר ומניחים לחצי שעה.

3. מוסיפים את חומרי החלות ולשים במיקסר במהירות איטית עד שנוצר בצק אחיד וקצת דביק.

4. מוסיפים את הבצל המטוגן למיקסר, מערבבים ומכסים בניילון. מניחים להתפחה של כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת כמה אגרופים, מכסים שוב ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (שימו לב, הפעם זה ייקח בערך חצי מהזמן).

6. חותכים את הבצק ל-6 חלקים, מכדררים לכדורים שווים בגודלם ומשאירים למנוחה של חצי שעה (כדי שהבצק יהיה פחות אלסטי).

7. יוצרים מהכדורים 6 רצועות בצק, וקולעים מהן שתי חלות.

8. מורחים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים מעל איזו תוספת שבוחרים. מניחים שוב להתפחה עד להכפלת הנפח (אל תוותרו, אתם תכף שם).

9. אופים 20 דקות ב-180 מעלות, מצננים ומגישים.

שלושת המאפים הללו יהיו חלק מאירוע הלחם המרכזי של שבוע האוכל הפולני, המתקיים עד 6 בחודש. לפרטים נוספים על אירועי שבוע האוכל הפולני, המתקיים במגוון מסעדות ברחבי הארץ:  www.pcw.co.il

 >> עוד המון לחמים ומאפים שווים מחכים לכם פה