בליגה של הגדולים
דניאל עמית (@danielamit)
בראש הרשימה עם יותר עוקבים מכל השפים הכי מפורסמים בארץ (K259 נכון לפרסום הכתבה) ניצבת דניאל עמית. מי שהחלה את דרכה כאנונימית שמעולם לא השתתפה בריאליטי או עבדה במטבחים גדולים, העלתה יום אחד מתכון לפסטה רוזה מושחתת שמכינים בסיר אחד, ופשוט שברה את האינסטגרם. דניאל לא מיישרת קו, בלשון המעטה, עם מהפכת הבריאות של ימינו, לא תמצאו אצלה פיד מעוצב של מנות קטנות ומוקפדות, אבל כן תמצאו לא מעט אותנטיות, שמנת, חמאה ופרמזן. יאמי.
עז תלם (@oztelem)
עז תלם הוא תופעה מעניינת בנוף; הוא לחלוטין חלק מתרבות האינסטגרם, עם כל הסטוריז והתיוגים הכי הנכונים, אבל הוא גם לא מפחד לחקור ולהתעמק, בעולם שבו אף אחד לא ממש מתעכב על הפרטים. בעמוד שלו תמצאו מתכונים משובחים, סרטוני הדרכה שילוו אתכם שלב אחד שלב והמון כבוד לבישול, לחומרי גלם (בעיקר ירקות) ולתהליכים שקורים למזון שאתם אוכלים. אם תמיד שאלתם את עצמכם למה משרים קטניות או איך מייצרים אוממי, זה העמוד בשבילכם.
לייזה פאנלים (@lizapanelim)
המוטו של חגית ביליה (האישה שמאחורי לייזה פאנלים) הוא "החיים מסובכים מספיק, אז שהמטבח יהיה קל קל קל", וזאת בדיוק הרוח של הבלוג ועמוד האינסטגרם שלה - מתכונים פשוטים ונגישים שלא מצריכים מיומנויות מיוחדות או ציוד יוקרתי. אבל הכיף האמיתי בעמוד שלה נובע מסגנון הכתיבה שמשלב הרבה משחקי המילים, והצגת החיים כמו שהם נראים בלי פילטרים ועם בית מלא בילדים רעבים.
רחלי קרוט "קרוטית" (@raheli)
אם עדיין לא שמעתם את השם רחלי קרוט, כנראה שחייתם על ענן בשנים האחרונות, כי מדובר באחת הבשלניות האהובות ביותר ברשת. השפים מחבקים אותה, בלוגרים אחרים מעריצים אותה והעוקבים שלה מכינים בשקיקה כל מתכון שהיא מעלה. עם פיד צבעוני, מתכונים פשוטים להכנה וכתיבה אישית ונוגעת, אפשר לגמרי להבין את הבאזז.
קרן אגם (@keren_agam)
העמוד והאתר שלה נקראים "נשואה למאפייה", ושיטוט קצר בפיד שלה יגרום לכם לרצות להתחתן איתה בעצמכם. אמנם מדובר בעמוד נישתי שעוסק רק באפייה, אבל משהו במתכונים הלא מסובכים, בתמונות המגרות ובהגשה של קרן הופך אותו מעוד אינסטגרם של פחמימות למשהו אחר. בזכות הברקות כמו "חלת בייגלה ירושלמי", מספר העוקבים שלה תופח כמו בצק, אז אם אתם עדיין לא שם זה לגמרי הזמן להתחיל.
נוף עתאמנה (@nofatamna)
את נוף כולנו הכרנו כשהשתתפה וזכתה בעונה הרביעית של מאסטר שף. מאז הזכייה היא הספיקה להפוך מדוקטור למיקרוביולוגיה ליועצת קולינרית וליזמית עסוקה בתחום, אבל מבט אחד באינסטגרם מספיק כדי להבין שלפני הכל היא בשלנית על חלל. העמוד שלה מלא במנות שנראות כמו יצירות אמנות. היא עושה המון כבוד למטבח הערבי, והיא תעשה אתכם רעבים למות.
רון יוחננוב (@ronyohanan)
רון יוחננוב הוא סיפור סינדרלה מהזן של תכניות ריאליטי, רק בלי הקטע של הריאליטי. אחרי שהתפטר מתפקידו כפקיד ביטוח הוא החליט להקדיש את חייו לאהבה האמיתית שלו ולבשל. בזכות אישיות כובשת וראש יצירתי שגורם לו להשאיר את החותם שלו גם על מתכונים מסורתיים, הוא הפך לסנסציית רשת שכדאי לכם להכיר. האינסטגרם שלו יפה, מעודן ומגרה, והעוקבים שלו לוקחים חלק פעיל בהחלטות מה להכין ומתי.
מביני עניין: כתבי אוכל שכדאי לעקוב אחריהם
ריטה גולדשטיין (@goldrita)
ריטה גולשטיין כבר רגילה לשמוע שיש לה את העבודה הכי טובה בעולם. ככתבת אוכל מהמובילות בארץ (כולל כאן אצלנו באוכל טוב), היא זוכה לטעום מהמטבחים הכי שווים ולהכיר מקרוב את הסצנה הקולינרית של ישראל, מה שכמובן מתבטא בחשבון אינסטגרם מעורר קנאה. אבל השוס האמיתי בעמוד שלה הם לא מושאי הסיקור שלה, אלא דווקא היא עצמה.
בסטוריז שלה תמצאו דיווחים מגינת הירק שלה, הצצה לארוחות המושקעות שהיא ובן זוגה מכינים בבית (כולל מתכונים!), מבחני טעימות והחלק הכיפי ביותר – חידונים משעשעים לזיהוי פירות יוצאי דופן. ראיתם פעם איך נראים וומפי, גרגר פנמה או קטמבילה? עכשיו אתם יודעים איפה תוכלו לראות.
דור ונגר (dor_vanger)
דור הוא כתב האוכל של "הארץ", ובאינסטגרם כמו בכתבות שלו הוא נוגע בעיקר בנקודות החיבור בין אוכל לבני אדם. אמנם לא תמצאו אצלו מתכונים או טיפים לבישול, אבל תוכלו ליהנות מתמונות מדהימות ביופיין, להיחשף לסיפורי חיים מרתקים ולספוג קצת מאג'נדת הצלת המזון שהוא מייצג. חשוב.
ועוד עמודים שאתם חייבים להכיר
עמיחי באר (@amihai_beer)
אם זו הפעם הראשונה שאתם רואים את השם הזה, אנחנו מזהירים אתכם לא להיכנס לעמוד שלו אם אתם רעבים. מדובר בפיד מעוצב עם מנות צבעוניות, מיוחדות ואסתטיות שגורמות ללסת ליפול ולמוח לחלום בלילות על עראייס דגים וסלט ירקות. עמיחי הוא לא טבח מקצועי, וגם לא שואף לשם. הבישול הוא משהו שהוא אוהב לעשות כשהוא לא בעבודה (בגלל זה לא תמצאו אצלו גרגיר אחד של תוכן מסחרי), והעובדה שמדובר בפאן טהור – ניכרת היטב בעמוד.
עושה סלט (@osesalat)
נדב טל, האיש שמאחורי "עושהסלט", החליט לנפץ את התדמית המבאסת של כוכב הדיאטות ולשים את הסלט במרכז הבמה. הפיד שלו כל כך יפה שנראה כאילו שהוא לקוח מסטודיו לעיצוב, הסלטים שלו מקוריים, מרעננים וטעימים והסטוריז שלו ילוו אתכם שלב שלב עד שייצא לכם הסלט המושלם.
puffedcake@
בתפקיד האנדרדוג של הרשימה, עם פחות מ-K10 עוקבים (נכון לפרסום הכתבה), נמצא האינסטגרם של אור שרון, שמגדיר את עצמו כ"מעצב פריכיות הומוסקסואל מתל אביב, פסל קולינרי ושוזר בירקות ועשבי תיבול". ועדיין שום דבר מהפתיח הזה לא יכין אתכם למה שאתם עומדים לפגוש, מדובר בעמוד אינסטגרם אמנותי, גאוני ולעיתים קצת פרובוקטיבי שכל כולו מוקדש לעיצוב פריכיות. נשמע מופרך? כנסו ותראו בעצמכם את היצירות 'פריכית הומלס', 'פריכית היטלר' וגם 'סיפורה של פירכה'.
ואיך אפשר לסיים בלי האינסטגרם של "אוכל טוב", בשר מבשרנו - mako.foodies? אם אתם עדיין לא עוקבים, זה לגמרי הזמן להתחיל.