יש מעט מאוד דברים שכל ילד יודע – ואחד מהם הוא שאכילה של ג'אנק פוד בלבד תוביל להשמנה, עלייה בכולסטרול, בלחץ הדם, בטריגליצרידים ומה לא. האמונה הזו רק התחזקה לאחר שלפני עשור בדיוק יצא הדוקומנטריסט מורגן ספרלוק למסע בו אכל אך ורק מקדולנדס במשך 30 יום בלבד והעלה כמעט 11 קילוגרם, ויחד איתו רמות הכולסטרול שלו בדם.
ג'ון סיזנה, מורה לביולוגיה מהעיירה אנקני שבאיווה ארה"ב, החליט להרחיב את הניסוי של ספרלוק ואכל אך ורק במקדונלדס במשך שלושה חודשים רצופים. את התוצאות המפתיעות תיעד במצלמה, שהראתה כיצד במשך מסגרת הזמן הזו ירד סיזנה 17 קילוגרם ורמת הכולסטרול שלו ירדה מ-249 ל-170, כשהכולסטרול הרע, יורד מ-173 ל-113 - ירידה מרשימה במיוחד.
הקאטצ'? עד 2,000 קלוריות ליום
אבל לפני שאתם רצים ברחבי העיר ומחפשים את לוגו הקשתות הזהובות כדי לטרוף קילו צ'יפס לצד דאבל צ'יזבורגר נוטף שומן, כדי שתשימו לב להסתייגויות הבאות:
סיזנה, שהחליט על הניסוי כחלק ממערך השיעור שלו בבית הספר התיכון בו הוא מלמד, ניסה להוכיח לתלמידיו כי כל עוד הוא נשאר במתחם של 2,000 קלוריות ביום, אותן צרך על פי המדד הקלורי המופיע באתר של מקדונלדס – הוא לא יעלה במשקל.
בנוסף לאכילה ברשת המסעדות המזוהה כל כך עם מזון לא בריא, סיזנה, שמעולם לא הקפיד על משקלו קודם לכן ולא ביצע שום פעילות גופנית, החל לבצע מדי יום הליכות של 45 דקות. ואם תהיתם לגבי ההוצאה הכספית – מנהל הסניף המקומי כל כך התלהב מהרעיון של סיזנה שהתחייב לספק לו ארוחות חינם במשך 90 יום.
להתפנק עם ביג מק
אז כיצד נראה בעצם תפריט יומי של סיזנה? בבוקר אכל המורה שני מקמאפין עם חלבון של ביצה (החלק הבריא ונטול הקלוריות בביצה) וקערה של דייסת שיבולת שועל עם סירופ מייפל וחלב 1%. בצהריים אכל המורה אחד מהסלטים בתפריט של מקדונלדס. את הג'אנק פוד האמיתי אכל המורה בערב, כשהתפנק עם ביג מק או לחלופין מק רויאל עם גבינה, כשמדי פעם שילב גם גלידת סאנדיי לקינוח. בסופו של הניסוי הרגיש סיזנה טוב משמעותית מאשר בתחילתו.
"אני אומר לאנשים שכיום לא רק שאני רואה את הנעליים שלי – אני אפילו יכול לקשור את השרוכים". ואנחנו נמשיך לחפש את הניסוי שיוכיח לנו שאפשר לאכול צ'יפס בלי הכרה מבלי לסכן את עצמנו.