שבוע הספר העברי, או יותר נכון בשמו המודרני – חודש הספר העברי, מביא לנו הזדמנות להשלים כמה חוסרים בספרייה במחירים שווים לכל כיס. למרבה השמחה גם ספרי הבישול והאפייה נכללים במבצעים, לכן קיבצנו עבורכם 8 המלצות לספרים שיצאו בזמן האחרון, ואולי לא הספקתם לקנות.
"ביסים", הילה קריב
ספר הבישול של הילה קריב הוא הדבר הכי מקסים ואמיתי שראינו בזמן האחרון. עונתי, מלא בירקות אך לא חף מבשר וקינוחים, צנוע אך יפהפה והעיקר – עושה חשק לבשל. ולא רק את כל החשודים הרגילים כמו עוף, קציצות ועוגת שוקולד. ביסים עושה חשק להשתמש בחומרים כמו אורז מלא, חובזות ושומר. אל דאגה, יש בספר גם עוגות נהדרות, קציצות מקסימות ותבשילים מפתים, אבל היציאות הקטנות האלו מהשגרה הן אלה ששוות את הכל.
"בית חם", איילת הירשמן
אין ספק שאיילת הירשמן היא מהנשים האלו שיודעות להכין אוכל ביתי ומשפחתי, אבל עם סטייל - כל מנה בספר היא מופת של טעם טוב ואסתטיקה גבוהה. בין מנות מהירות שמכינים כשחוזרים הביתה מותשים מהעבודה, אוכל מנחם ומבחר עוגות מהמם – כל אחד ימצא כמה וכמה מנות שייכנסו לארסנל הפרטי שלו.
"אוצר מאכלי העדות של על השולחן"
אם המילים קוסקוס, חריימה, חמין ובוריקיטס מזיזות לכם את בלוטות הטעם, אוצר מאכלי העדות הוא הספר בשבילכם. ז'אנה גור (עורכת על השולחן) ואיריס גלברט (המפיקה הראשית) קיבצו כ-200 מתכונים נבחרים של אוכל יהודי מכל העדות, מתוך מאות המתכונים שפורסמו במהלך השנים במגזין. הספר מחולק ל-9 פרקים ביניהם שולחן הסלטים, אורז וקוסקוס, ממולאים, קציצות ותבשילים ושבת, הוא ידידותי ביותר למשתמש וכמו כל דבר שעל השולחן עושים – מוקפד בטירוף.
"עשתידכ: ספר הבישול העיראקי", שושי אורן, לורן רביד
קובות, סמבוסק שקדים והל, עמבה ביתית, אורז בכל הצבעים ועוגיות מטוגנות מצופות בסירופ הם רק חלק מהמתכונים המאלפים שאפשר למצוא בעשתידכ ("תבורכנה ידייך", הברכה העיראקית שנוהגים להגיד למארחת בסוף הארוחה). 11 פרקים של ידע קולינרי עיראקי שנצבר במשך דורות, עם עשרות מתכונים, הסברים, סיפורים ותמונות נוסטלגיות – כולם מאוגדים בספר היפהפה הזה, שכמותו עוד לא ראינו.
>> איך עושים קובה? מדריך מתוך הספר
"מאסטר שף ילדים", הספר
גם אתם נדלקתם על עלי הגפן של ע'די, הקאדה של עמית, הקובה של דנה ובומבת השוקולד של ליהיא? ספר המתכונים של מאסטר שף ילדים מאגד בתוכו את כל המתכונים הכי מוצלחים מהעונה, שיגרמו גם לגדולים וגם לקטנים להפשיל שרוולים ולהתחיל לבשל. הספר כולל תצלומים מגרים, מיטב מביקורות השופטים, ואפילו את המתכונים המלאים של הניוקי של חיים כהן, בר הים בנוסח נורמנדי של השף ירון שלו והמאפינס קרמבו של קרין גורן.
"סודות מתוקים 2", קרין גורן
ספר ההמשך של קרין גורן לאחד מרבי המכר הגדולים של ספרי הבישול, ולמרבה השמחה גם הוא לא מאכזב. חמשת פרקי הספר, המוקדשים לשוקולד, עוגיות, מתוקים דיאטטיים, עוגות של בית ומתכונים מתקדמים יותר, מאגדים בתוכם כ-100 מתכונים מנצחים, שללא ספק יעבדו מצוין גם למתחילים וגם למתקדמים. גורן מיצבה את עצמה בשנים האחרונות כמלכת המתוקים, שיודעת לתת מתכונים מלאים בקיצורי דרך שעושים את חיי האופים הרבה יותר קלים. כל מתכון מלווה בסוד מתוק שהוא מעין טיפ, וכבונוס מצורף DVD שבו מדגימה גורן מתכונים מהספר.
"שבתות וחגים", מיקי שמו
עוד בחור שאפשר לסמוך על המתכונים שלו הוא הקונדיטור והאופה מיקי שמו. ספרו השני מציע כ-150 מתכונים למתוקים ומאפים מיוחדים לשבת ולכל חג אפשרי הנחגג כאן. גם המקפידים על דיאטה ללא סוכר או גלוטן יוכלו למצוא בספר מתכונים המתאימים להם, ויש אפילו מתכונים פשוטים במיוחד לאלו שעושים את צעדיהם הראשונים בעולם האפייה.
"על יחסים, חומרים ואהבה", מייקל רולמן
נסיים בהמלצה על ספר שהוא לא בדיוק ספר בישול. מייקל רולמן, שכתב כמה ספרי בישול בחייו, כותב על הקשרים בין יחס לכמות בבישול ואפייה ומנסה לשחרר אותנו ממתכונים כתובים. גישתו היא שברגע שנדע את היחס בין החומרים הכי בסיסיים של המטבח - שהם מים, קמח, חמאה, שמן, חלב, שמנת וביצים - נדע להכין אינספור בצקים, רטבים, בלילות ועוד, מבלי להשתמש במתכונים. הספר הזה הוא בגדר קריאת חובה לכל אוהבי הבישול, ובעיקר האפייה, שרוצים לדעת למה ואיך הקסם הזה של יצירת אוכל קורה.
שתפו את ההמלצות לספרים עם החברים