>> לפני הכל: קבלו 4 מתכונים מוש-ל-מים לעוגיות כשרות לפסח
עוגת מפל שוקולד אישית
אין יותר חגיגי מקינוח שמוגש במנות אישיות, ומאפשר לכל אחד להתייחד עם כלי החרס הקטן שלו. העוגה הזו משתייכת לקבוצת הקינוחים האישיים, והיא משאירה רושם כמו שרק קינוח עם המון שוקולד - גם אפוי וגם נוזלי - יכול להשאיר. ביצים, שוקולד, חמאה, קצת שקדים טחונים - ואתם שם.
>> למתכון: עוגת מפל שוקולד אישית
לפתן פירות ויין
מכירים קומפוט? כן כן, כמו שסבתא הייתה עושה, רק עם קצת יותר יין וטעמים. יש פה פירות (יבשים וטריים), מיץ תפוזים, יין וקינמון, והתוצאה היא הקינוח הכי כיפי בעולם, שאמנם אין לו מרקם של פאדג', אבל לפחות הוא לא משתק אתכם עד הבוקר שאחרי. אחרי הכל, יש עוד חצי הגדה לקרוא.
קרם ברולה
בגדול, יש שני סוגים של קינוחים כשרים לפסח: כאלה שהותאמו לחג, והושמטו מהם מרכיבי החמץ או הוחלפו באחרים, וכאלה שמלכתחילה אין בהם קמח, פירורי לחם או כל לחומר גלם א-כשל"פ אחר. אנחנו מעדיפים בהרבה את הקבוצה השנייה, גם כי היא בדרך כלל יותר טעימה ולא מזכירה בטעמה קניידלך, וגם כי אנחנו אוהבים את המנות שלנו כמו שאלוהים ברא אותן. אחד הכוכבים של המתכונים האלה, שנולדו כשרים לפסח, הוא הקרם ברולה - "קרם שרוף", בצרפתית. אין שם הרבה מרכיבים: יש שמנת מתוקה (או חלב), סוכר, וניל, ביצים, ובעצם זה הכל. התוצאה: מעדן ונילי עדין, שאין כיף גדול מלסגור איתו ארוחה דשנה.
פנקוטה פיסטוק
פנקוטה היא עוד אחד מהקינוחים האלה, שלא צריכים קמח כי הם כל כך עשירים בפני עצמם. בגלל שאנחנו בכל זאת רוצים שתרשימו את האורחים שלכם, ולא תגישו להם מנה אחרונה סטנדרטית - מצאנו עבורכם מתכון לפנקוטה בטעם וצבע של פיסטוק, שבטוח תשאיר לסתות נפולות. זה אמנם אומר שתצטרכו לקפוץ לאיזו חנות למוצרי בישול ואפייה, אבל היי - אתם בכל מקרה צריכים סיר צבעוני לדודה, אז תעשו את זה על הדרך.
עוגת גבינה ושוקולד לפסח
עוגה פסחית מושחתת ומקסימה. יש בה גבינת שמנת (הרבה), שוקולד (לא מעט) וגם שמנת מתוקה. את הבסיס מאיישים שקדים, אבל לא סתם שקדים אלא כאלה שקונים בפיצוחיות, קלויים ומומלחים. אחרי הכל, יש גבול כמה מתיקות אפשר לשאת בעוגה אחת (טוב, אנחנו באמת מאמינים שיש גבול, אבל כך נהוג לומר).
למתכון: עוגת גבינה ושוקולד לפסח
בראוניז כשרים לפסח
חשבתם שתצטרכו לוותר על חדוות החומיות שלכם לכבוד החג? חס וחלילה. הנה גרסה כשרה לגמרי שתמלא את מקום הבראוניז הרגילים עד יעבור פסח. האמת? זה יוצא כל כך טעים, שבכיף אפשר לדבוק במתכון הזה גם אחרי החג. באדיבות פורום מתכונים של תפוז.