הם מכינים את אותן המנות מאותם המתכונים, אבל שלהם יוצא יותר טוב. הבשורות הטובות הן שגם אתם יכולים. כמו כל דבר בחיים – צריך ללכת עד הסוף, לא לעגל פינות ולא לוותר על הדברים שאתם מאמינים בהם, ובמקרה הזה אתם מאמינים בחמאה צרפתית ושום קונפי. בסך הכל זה עניין של הרגל. תוסיפו את המרכיבים הסודיים לרשימת הקניות שלכם ותראו איך הקסם קורה.
ציר עוף
כמה פשוט ובסיסי, ככה רובנו לא מחזיקים אותו במקרר. ציר עוף ישדרג כל מרק, וגם לא מעט מתכונים אחרים. דמיינו לעצמכם שבכל פעם שהיד שלכם נשלחה לעבר אבקת המרק – היה לכם במקרר, או במקפיא, את הדבר האמיתי. זה כל ההבדל.
מיץ לימון קפוא
לסלטים, לרטבים, למרינדות, למרקים – להכל. השאיפה היא שיהיו לכם לימונים טריים, אבל למקרה שלא – מיץ לימון סחוט טבעי שהקפאתם בקוביות הוא פשוט עולם אחר מחברו המפוקפק, מיץ לימון משומר.
יוגורט יווני
מעבר לסגולות הבריאות של יוגורט יווני – הוא גם סופר שימושי במטבח. היוגורט היווני סמיך ועשיר יותר בטעמו מיוגורט רגיל, והוא יכול לרענן כל מנה, מלוחה או מתוקה, וגם לעמוד פני עצמו. הוא גם מחזיק בקירור לא מעט זמן, עוד סיבה טובה להחזיק אותו במקרר דרך קבע.
יין לבן טוב
יין לבן יבש ואיכותי. אתם רוצים בקבוק כזה במקרר – קודם כל כי מתכונים שמכילים יין לבן ירוויחו אם היין יהיה טוב, וחוץ מזה – כבר פתחתם בקבוק יין, לא תשתו?
פירות יער קפואים
פירות יער יכולים לשדרג כמעט כל קינוח, הם מוסיפים חמיצות, רעננות וטוויסט בוגר ומתוחכם למנות הכי פשוטות. מעוגת שוקולד עשירה ועד גלידה וניל מהקופסה – קצת פירות יער יעלו אתכם כיתה.
פרמזן
הגבינה הקשה בעלת הטעם הייחודי היא לגמרי מוצר חובה בכל מקרר. היא משמשת להסמכת רטבים ותבשילים, אבל גם נהדרת כמו שהיא – מפוזרת שבבים-שבבים מעל סלט או פסטה, מעניקה טעם אומאמי עדין ונפלא להכל. אגב, טבעונים ושומרי כשרות יכולים להחליף את הפרמזן בשמרי בירה, עוד מרכיב שכדאי לשמור אצלכם במקרר.
פוקצ'ה חצי אפויה או בצק שמרים במקפיא
לחם זה אהבה, בצק זה אושר – וכמה שיותר טרי וחם ישר מהתנור ככה הלב שלנו מתרחב יותר. תעשו לעצמכם טובה ותחזיקו במקפיא בצק שמרים מוכן לעבודה או פוקצ'ה חצי אפויה, שרק צריכה עוד כמה דקות בתנור.
חמאה צרפתית עם מלח ים
כל מה שכתבנו ממש פה למעלה על לחם ובצקים? אז תוסיפו לזה חמאה טובה ותכפילו פי מאה. וכשאנחנו אומרים חמאה טובה אנחנו מתכוונים לחמאה צרפתית עם מלח ים. כן, זה שווה כמו שזה נשמע ואתם חייבים את זה לא רק לאורחים, אלא בעיקר לעצמכם.
שום קונפי
שום קונפי הוא שום שמתבשל בשמן, רצוי עם עשבי תיבול ומלח – והתוצאה רכה, טעימה בטירוף, מתאימה להכל ובעיקר – מחזיקה ים זמן במקרר (כי למעשה מדובר פה בשיטת שימור). מה עושים עם זה אחר כך? מוסיפים לסלטים או תבשילים או פשוט מגישים ואוכלים ככה, או כתוספת ללחם טוב.
עשבי תיבול
מהדברים האלה שאם יש אותם במתכון אבל אין אותם אצלכם במטבח אתם פשוט ממשיכים הלאה, וחברים – חבל מאוד. עשבי תיבול כשמם כן הם – הם מתבלים, ולא, אין מה להשוות בין הגרסה היבשה לעלים הטריים, זה לא אותו הדבר ולא משמש לאותן המנות! תעשו לעצמכם הרגל ותתחילו להחזיק במקרר שלושה סוגים של עשבי תיבול דרך קבע, ושאחד מהם יהיה תימין. מילה שלנו.
חרדל טוב
זה יכול להיות דיז'ון או גרגירים, חריף יותר או פחות – אבל בחייאת, תשמשו בחרדל טוב. הממרח הצהוב בטעם חרדל לגיטימי על נקניקייה עם כרוב כבוש, אבל אם אתם מכינים ויניגרט או מורחים אותו בכריך עם נקניק טוב – אתם רוצים חרדל כמו שצריך.
משחת מיסו
תוכלו לרכוש אותה בכל חנות שמוכרת מוצרים אסייתיים, והיא תחזיק במקרר שלכם הרבה זמן. למה אתם צריכים אותה? קודם כל בשביל להכין מרק מיסו, אבל ממש לא רק - משחת מיסו יכולה לשדרג כל מנה אסייתית אם במקום רוטב סויה תכינו ממנה רוטב הויסין עשיר ועז טעם. אגרול, נודלס, דים דאם או באן – כולם ישמחו לנגיעה מהפלא הזה.
סדרת מקררי digital inverter החדשה של SAMSUNG מתגאה בטכנולוגיה חסכונית המספקת יעילות אנרגטית גבוהה ועשר שנות אחריות. טכנולוגיית ה-SpaceMax מאפשרת לייצר את המקררים עם דפנות דקות יותר בלי לאבד מעוצמת הבידוד, וכך מתקבל מקרר במידות סטנדרטיות מבחוץ אך בעל נפח אחסון גדול יותר ב-20 אחוז.
ומה לגבי שמירה על איכות המזון? מקררי 4 הדלתות של SAMSUNG מתהדרים בטכנולוגיה נוספת - טכנולוגיית SilverNano, הפועלת בזכות חלקיקי כסף קטנים המפוזרים בתוך גוף המקרר ועוזרים במניעת עובש, בקטריות וחיידקים, תוך שהם מרחיקים ריחות לא נעימים. בנוסף, פונקציות הקיימות במקררים החדשים מאפשרות לנו לקבוע איזה מהתאים יהיה הקפאה ואיזה יהיה קירור, כך שניתן לשלוט בסוגי המוצרים שאנחנו מקפיאים או מפשירים, הכל למען אחסון נכון ושמירה על טריות.