עוד לפני שמתחילים, חשוב לציין שכל הכריכים פה הם על תקן בסיס. מה זה אומר? שהמרכיבים בכל כריך הם המריכיבים הבסיסים, ולכל אחד מהם אפשר ורצוי להוסיף עוד מיני ירקות ותוספות, שאפרט בהמשך. מכיוון שרוב המצרכים שהשתמשתי בהם הם ממרחים מצנצנת, ירקות ופירות - אין לי הרבה מה ללמד אתכם חוץ מהשילובים עצמם, ואיך לשדרג כל כריך. אז שנתחיל?
פסטו טופו:
הכריך הזה מורכב מפסטו ירוק וטופו צרוב. את הפסטו כמובן אפשר להכין לבד בבית. את הטופו יש לחתוך לקוביות או פרוסות דקות ולצרוב על מחבת נונסטיק קטנה עד שמזהיב.
המלצות לתוספות: פלפל קלוי, עלים ירוקים וזיתי קלמטה.
אבוקדו, עגבניות שרי וצ'ילי:
הכריך המעולה הזה הוא בהשראת בית קפה מקסים במזרח לונדון. גם פה אין הרבה, רק אבוקדו, עגבניות שרי, שביבי צ'ילי ומעל שמן זית.
טיפים: לא לוותר על שמן הזית! מאוד ממליצה להכין את הכריך הזה מטוסט ולא לסגור אותו אלא להשאיר פתוח.
המלצות לתוספות: ככה כמו שהוא הכי טוב, מקסימום - גמבה.
כריך צזיקי:
מערבבים גבינה לבנה טבעונית עם חצי שן שום, מיץ מחצי לימון טרי ומלח. מקשטים בקוביות מלפפון ומפזרים שמיר ופלפל שחור גרוס.
טיפים: עדיף בהחלט על טוסט ומומלץ כשהטוסט עוד חם.
המלצות לתוספות: שלל ירקות טריים.
עוד באוכל טוב:
- בואו נפתור את הסוגיה אחת ולתמיד: האם צריך לשטוף אורז?
- איזה כיף! סניף חדש לוויטרינה בתל אביב
- הפופטארטס הגיעו לארץ, אז טעמנו אחד או שניים או חמישה
ממרח עגבניות מיובשות ו"גבינה" מלוחה:
אם תשאלו אותי, אין משהו שלא הולך עם ממרח עגבניות מיובשות. פסטה, ניוקי, אורז, סנדוויץ', קרקר, סלט - כל דבר מלוח שאפשר למרוח עליו משהו. בסופר האורגני בשוק לוינסקי מוכרים ממרח עגבניות מיובשות עם גרעיני חמנייה, וזה אחד הממרחים הכי מוצלחים שטעמתי. אם יוצא לכם לראות כזה, תיקנו!
הכריך הזה מורכב מהממרח המוצלח הזה וגבינה טבעונית מלוחה עם זעתר, שפשוט גירדתי במגרדת. מעל פיזרתי מעט עלי פטרוזליה קצוצים.
טיפים: אפשר לפרוס את הגבינה במקום לגרד ואפשר לשים את הכריך בטוסטר לחיץ, הגבינה נמסה וזה פשוט גן עדן.
המלצות לתוספות: זיתי קלמטה, לבבות ארטישוק, עלי בייבי, פרוסות טופו מעושן או טופו במרינדה.
צנונית וטחינה:
הכריכון היפיוף הזה הוא שיא הפשטות וגם הבריאות, ומתאים למי שאין לו הרבה זמן או חשק לעמוד במטבח. מה יש בו? טחינה וצנונית. זה הכל.
טיפים: אפשר להשתמש בטחינה גולמית או לערבב את הטחינה עם מעט מים, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון.
המלצות לתוספות: נבטים, גזר מגורד, שומשום קלוי.
גבינה טבעונית לבנה וזיתים:
אני בטוחה שהרבה מכם יזדהו אם אספר שכשהייתי ילדה לא אהבתי לאכול כמעט כלום. מה כן אהבתי? דברים פשוטים וטעימים - כמו כריך עם גבינה לבנה וזיתים. תכלס, מה צריך יותר מזה? (האמת היא שהרבה, אבל לא ניכנס לזה עכשיו). אז לכבוד עצמי כשהייתי בת שמונה - כריך פשוט פשוט עם גבינה לבנה וזיתים.
טיפים: טעים גם כטוסט, וטעים גם אם שמים בטוסטר לחיץ אחרי שמורחים גבינה וזיתים.
הצעות לתוספות: פרוסות עגבנייה, בצל סגול, חביתה טבעונית.
ריבה וחמאת בוטנים:
פחות או יותר השילוב הראשון שאתה לומד לערבב על לחם כשאתה ילד אמריקאי, אוסטרלי או בריטי. כן כן, למרות שכריך עם שוקולד וחמאת בוטנים כבודו במקומו מונח, אין על כריך חמאת בוטנים וריבה. בשביל היופי קישטתי בשבבי קוקוס.
טיפים: נדיבות, חברים. כמה שיותר מהכל - יותר טוב.
הצעות לתוספות: לא הייתי מוסיפה כלום, אבל אם אתם ממש במצב רוח שחיתותי - שוקולד צ'יפס.
חמאת בוטנים ושלל אגוזים:
פשוט וטעים. קחו לכם פרוסה, חמאת בוטנים ואיזה אגוז שיש בבית, ופשוט תתפרעו.
טיפים: מומלץ לקלות את הלחם לפני, ואז למרוח את חמאת הבוטנים. היא תימס ותתחמם וזה פשוט מעולה. אפשר גם להחליף את חמאת הבוטנים בשקדייה או כל חמאת אגוז אחרת.
הצעות לתוספות: שבבי קוקוס קלויים, תמרים, מעדן סויה (כן כן, זה יהיה טעים בצד).
ממרח שוקולד חרובים ובננות:
איך אפשר בלי? אי אפשר.
דבר ראשון, לא להיבהל מהחרובים. בתצורה הממרח שוקולדית שלהם אין להם בכלל טעם של חרוב, כך שאני באמת ממליצה לנסות (אפשר לקנות בכל סופר אורגני).
טיפים: אפשר להחליף בכל ממרח שוקולד אחר. אם אתם מכינים עם ילדים (וגם אם לא), זה ממש כיף להכין צורות חמודות מהבננות.
הצעות לתוספות: אגוזי לוז שבורים דק, שבבי שקדים קלויים.
>> לפוסט המלא בבלוג של שקמה - TivonEat