כריכים טבעוניים בהשראת בנטו יפני (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריכים טבעוניים בהשראת בנטו יפני. תודו שזה מושלם | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

עוד לפני שמתחילים, חשוב לציין שכל הכריכים פה הם על תקן בסיס. מה זה אומר? שהמרכיבים בכל כריך הם המריכיבים הבסיסים, ולכל אחד מהם אפשר ורצוי להוסיף עוד מיני ירקות ותוספות, שאפרט בהמשך. מכיוון שרוב המצרכים שהשתמשתי בהם הם ממרחים מצנצנת, ירקות ופירות - אין לי הרבה מה ללמד אתכם חוץ מהשילובים עצמם, ואיך לשדרג כל כריך. אז שנתחיל?

תגידו, אנחנו חברים בפייס?

כריך פסטו טופו טבעוני (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריך פסטו טופו טבעוני | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

פסטו טופו:

הכריך הזה מורכב מפסטו ירוק וטופו צרוב. את הפסטו כמובן אפשר להכין לבד בבית. את הטופו יש לחתוך לקוביות או פרוסות דקות ולצרוב על מחבת נונסטיק קטנה עד שמזהיב.

המלצות לתוספות: פלפל קלוי, עלים ירוקים וזיתי קלמטה.

כריך אבוקדו טבעוני (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריך אבוקדו טבעוני | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

אבוקדו, עגבניות שרי וצ'ילי:

הכריך המעולה הזה הוא בהשראת בית קפה מקסים במזרח לונדון. גם פה אין הרבה, רק אבוקדו, עגבניות שרי, שביבי צ'ילי ומעל שמן זית.

טיפים: לא לוותר על שמן הזית! מאוד ממליצה להכין את הכריך הזה מטוסט ולא לסגור אותו אלא להשאיר פתוח.

המלצות לתוספות: ככה כמו שהוא הכי טוב, מקסימום - גמבה.

כריך צזיקי (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריך צזיקי | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

כריך צזיקי:

מערבבים גבינה לבנה טבעונית עם חצי שן שום, מיץ מחצי לימון טרי ומלח. מקשטים בקוביות מלפפון ומפזרים שמיר ופלפל שחור גרוס.

טיפים: עדיף בהחלט על טוסט ומומלץ כשהטוסט עוד חם.

המלצות לתוספות: שלל ירקות טריים.

עוד באוכל טוב: 

 

כריך ממרח עגבניות וגבינה (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריך ממרח עגבניות וגבינה | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

ממרח עגבניות מיובשות ו"גבינה" מלוחה:

אם תשאלו אותי, אין משהו שלא הולך עם ממרח עגבניות מיובשות. פסטה, ניוקי, אורז, סנדוויץ', קרקר, סלט - כל דבר מלוח שאפשר למרוח עליו משהו. בסופר האורגני בשוק לוינסקי מוכרים ממרח עגבניות מיובשות עם גרעיני חמנייה, וזה אחד הממרחים הכי מוצלחים שטעמתי. אם יוצא לכם לראות כזה, תיקנו!

הכריך הזה מורכב מהממרח המוצלח הזה וגבינה טבעונית מלוחה עם זעתר, שפשוט גירדתי במגרדת. מעל פיזרתי מעט עלי פטרוזליה קצוצים.

טיפים: אפשר לפרוס את הגבינה במקום לגרד ואפשר לשים את הכריך בטוסטר לחיץ, הגבינה נמסה וזה פשוט גן עדן.

המלצות לתוספות: זיתי קלמטה, לבבות ארטישוק, עלי בייבי, פרוסות טופו מעושן או טופו במרינדה.

כריך טחינה וצנונית (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריך טחינה וצנונית | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

צנונית וטחינה:

הכריכון היפיוף הזה הוא שיא הפשטות וגם הבריאות, ומתאים למי שאין לו הרבה זמן או חשק לעמוד במטבח. מה יש בו? טחינה וצנונית. זה הכל.

טיפים: אפשר להשתמש בטחינה גולמית או לערבב את הטחינה עם מעט מים, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון.

המלצות לתוספות: נבטים, גזר מגורד, שומשום קלוי.

כריך גבינה וזיתים (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריך גבינה וזיתים | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

גבינה טבעונית לבנה וזיתים:

אני בטוחה שהרבה מכם יזדהו אם אספר שכשהייתי ילדה לא אהבתי לאכול כמעט כלום. מה כן אהבתי? דברים פשוטים וטעימים - כמו כריך עם גבינה לבנה וזיתים. תכלס, מה צריך יותר מזה? (האמת היא שהרבה, אבל לא ניכנס לזה עכשיו). אז לכבוד עצמי כשהייתי בת שמונה - כריך פשוט פשוט עם גבינה לבנה וזיתים.

טיפים: טעים גם כטוסט, וטעים גם אם שמים בטוסטר לחיץ אחרי שמורחים גבינה וזיתים.

הצעות לתוספות: פרוסות עגבנייה, בצל סגול, חביתה טבעונית.

כריך ריבה וחמאת בוטנים (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריך ריבה וחמאת בוטנים | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

ריבה וחמאת בוטנים:

פחות או יותר השילוב הראשון שאתה לומד לערבב על לחם כשאתה ילד אמריקאי, אוסטרלי או בריטי. כן כן, למרות שכריך עם שוקולד וחמאת בוטנים כבודו במקומו מונח, אין על כריך חמאת בוטנים וריבה. בשביל היופי קישטתי בשבבי קוקוס.

טיפים: נדיבות, חברים. כמה שיותר מהכל - יותר טוב.

הצעות לתוספות: לא הייתי מוסיפה כלום, אבל אם אתם ממש במצב רוח שחיתותי - שוקולד צ'יפס.

כריך חמאת בוטנים ואגוזים (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריך חמאת בוטנים ואגוזים | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

חמאת בוטנים ושלל אגוזים: 

פשוט וטעים. קחו לכם פרוסה, חמאת בוטנים ואיזה אגוז שיש בבית, ופשוט תתפרעו.

טיפים: מומלץ לקלות את הלחם לפני, ואז למרוח את חמאת הבוטנים. היא תימס ותתחמם וזה פשוט מעולה. אפשר גם להחליף את חמאת הבוטנים בשקדייה או כל חמאת אגוז אחרת.

הצעות לתוספות: שבבי קוקוס קלויים, תמרים, מעדן סויה (כן כן, זה יהיה טעים בצד).

כריך בננה ותמרים (צילום: שקמה יעקבי, TivonEat)
כריך בננה וממרח חרובים | צילום: שקמה יעקבי, TivonEat

ממרח שוקולד חרובים ובננות:

איך אפשר בלי? אי אפשר.

דבר ראשון, לא להיבהל מהחרובים. בתצורה הממרח שוקולדית שלהם אין להם בכלל טעם של חרוב, כך שאני באמת ממליצה לנסות (אפשר לקנות בכל סופר אורגני).

טיפים: אפשר להחליף בכל ממרח שוקולד אחר. אם אתם מכינים עם ילדים (וגם אם לא), זה ממש כיף להכין צורות חמודות מהבננות. 

הצעות לתוספות: אגוזי לוז שבורים דק, שבבי שקדים קלויים.

>> לפוסט המלא בבלוג של שקמה - TivonEat

>> עוד מתכונים טבעוניים