לדאבוננו, ברגע שנחתנו בחיים האמיתיים – כאלה שכוללים עבודה, שכר דירה ומחויבויות – גילינו ששביזות יום א' לא סיימה את תפקידה בימי הצבא העליזים. כמה שלא תאהבו את העבודה שלכם, אין מה לעשות: לפעמים היציאה מהמיטה בבוקר עדיין נראית כמו רעיון רע במיוחד. אבל מסתבר שיש אנשים שלעולם לא עושים את דרכם לעבודה בפנים נפולות, כשבלבם תקווה גנוזה לשעת שינה נוספת. ברי המזל האלה הולכים לעבודה עם שיר בלב ובעיקר, עם בלוטות טעם מרוצות במיוחד. הכירו שמונה מקצועות שווים במיוחד, שהופכים את האוכל למקצוע וכל יום רגיל במשרד לחגיגה קולינרית – בלי קשר לעוגות ימי הולדת, ישיבות מלאות בורקס או קולגה ששבה עם טובלרון מנתב"ג.
מפתח גלידות
זה לא משנה אם בבן אנד ג'ריס, בשטראוס או בנסטלה – העיקר שמדובר בעבודה שכוללת בעיקר טעימת גלידות בלי סוף. אם התלבטתם בין משפטים לרפואה, לכו על הנדסת מזון – או כמו שאוהבים לקרוא לזה במודעות הדרושים, "טכנולוג/ית איכות לגלידות". ההנאה מובטחת. בבן אנד ג'ריס כבר מוסיפים לטייטל גם "מפתח מוצר" ו"גורו טעמים" – תפקיד שממלאת קירסטן שימולר, שבראיונות לתקשורת הזרה הודתה שמדובר בעבודה שהתאמנה לקראתה מילדות. היא אוכלת גלידות כל היום, וגם מקבלת שלושה מיכלי גלידה בחינם ביום לקחת הביתה, למקרה שתתגעגע לטעם הקר והמתוק הזה. ועל כך נאמר: תודה לאל על מועדון הכושר.
נסיין ממתקים
הארי ווילשר בן ה-12 הוא נסיין ראשי במפעל לממתקים. העבודה שלו? לבחון מתכונים סודיים של מתוקים מכל הסוגים. את עבודת החלומות הזו הוא השיג אחרי שניצח בתחרות מיוחדת למציאת ילד שיבחן ממתקים באופן אידיאלי. לפי מה שהוא אמר לתקשורת הבריטית, הביקור הראשון שלו במקום העבודה היה "כאילו נכנסתי לתוך הספר 'צ'רלי בממלכת השוקולד'". מעבר לבחינת הטעם, ווילשר אמון גם על בחינת התפתחות, תכנונם וייצורם של הממתקים. ללא ספק מדובר בעבודת חלומות ולא רק לילדים. אנחנו רק מקווים שמגיע איתה ביטוח שיכסה את הביקורים אצל רופא השיניים.
בוחן יינות ובלוגר
הכותרות בארה"ב קראו: "אוהב יינות זכה בעבודה הכי טובה בעולם". זה מה שקרה להארדי וולאס, תושב אטלנטה במקור, שזכה לעבור לקליפורניה, שם הוא מבקר בכל יום בכמה מ-450 היקבים שבאזור, ואז חוזר לדווח על כך בטוויטר ובפייסבוק. הוא לא משלם שכר דירה, מקבל עשרת אלפים דולר בחודש, ובזמן שהוא לומד איך להכין את היין המושלם, כל שהוא צריך לעשות הוא לחלוק את רשמיו עם העולם. איך הוא עשה את זה? גם הוא זכה בתחרות, מבית היוצר של היקב מרפי-גוד. ראיון העבודה היה די פשוט: הוא שלח קטע ביוטיוב, בו הוא מספר למה הוא יהיה הטוב ביותר בעבודה הזאת, וזכה. השתכנעתם?
טועם בירה
נישאר בתחום האלכוהול: אם השיא של השבוע שלכם הוא כוס בירה צוננת בפאב עם חברים אחרי שבוע עבודה קשה, שגם עבורה שילמתם יותר מבעבר הודות למיסים, בוודאי תמצאו את עצמכם מקנאים לא מעט במי שזכה בעבודה הבאה. טעמה של הבירה שאתם שותים נקבע על ידי טועמי בירות מקצועיים, שאמונים על הערכת האיכות והטעם של המשקה המבעבע והמנחם לפני שהוא יוצא לאוויר העולם. ברי המזל האלה, שמקריבים את כרסם בעבור שעות של הנאה שגם מכניסות להם כסף, צריכים להיות בעלי חוש טעם מפותח, ידע נרחב בבישול בירה ואנחנו מניחים שגם כבד חזק למדי.
שפית ביאכטה
לויקטוריה אולמן משלמים לשוט ביאכטה, לטייל ברחבי העולם, לבשל אוכל נהדר וגם לאכול אותו – ועכשיו היא גם כתבה על זה ספר. אולמן, שפית ביאכטה, מצאה את המתכון המושלם גם לחיים טובים וגם לנישואים מאושרים: הקפטן הוא בעלה. ספר הבישול שהוציאה כולל 30 מתכונים, ולא פחות חשוב – המון סיפורי הרפתקאות בניחוח קולינרי, מביקוריה בבהאמס, באיטליה, בצרפת, ביוון ובספרד, וכמובן מהשהות על הספינה תוך עיסוק באחת העבודות הטובות בעולם.
שגרירה קולינרית
אפשר להגיד שהעבודה שאליס שין זכתה בה היא ג'וב מהחלומות: שילמו לה על מנת שתעשה את דרכה באכילה לאורך אסיה, מלווה על ידי שני שפים מקצועיים. אחר-כך, כל מה שהיא הייתה צריכה לעשות הוא פשוט לדווח על הרשמים שלה בבלוג. בעבור שלושה שבועות כאלה היא קיבלה לא פחות מעשרת אלפים דולר. אתם יודעים, כפיצוי. איך זה קרה לה, ולמה זה לא קורה לנו? שין, כמו לא מעט אנשים ברשימה הזו, זכתה בתחרות מיוחדת, ובמהרה מצאה את עצמה מצלמת מומחה המכין נודלס בעבודת יד או קופצת לבדוק מה אפשר לאכול במקדש יפני – ובסוף היום חוזרת לחדר המלון כדי לערוך את הסרטים ולספר איך עבר עליה היום. הדרישות, אגב, היו "תיאבון גדול" ו"היכולת להעביר את החוויה שלך בדרך שתדבר לאנשים בבית". אחרי ששלושת השבועות עברו, אגב, היא חזרה לעבודה המקורית שלה בתור קופירייטרית.
סטייליסט אוכל
בעבודה הזאת לא ממש מבשלים, ולרוב גם לא אוכלים – אבל תוכלו להיות היחצ"נים הכי גדולים של האוכל. תפקידו של סטייליסט המזון להפוך כל עוגייה, סנדוויץ' או סלט ליפים ביותר שאפשר, רגע לפני הקלוז אפ שלהם, בפרסום בתקשורת או בפרסומות. מדובר בעצם בעבודה מעניינת שתדבר לאוהבי אוכל ולאוהבי עיצוב כאחד. היא כוללת שימוש באינספור טריקים, שכוללים לעתים גם כלים פחות אכילים, כמו ליפסטיק או לקה. אבל סטייליסט מזון מקצועי יזכור תמיד שאסור להפוך את המנה למה שהיא לא. האתגר הוא לייפות את האוכל ככל שאפשר לקראת הצילום, אבל לא להונות את הצרכנים, כדי שהלקוחות לא יהיו חשופים לתביעות בשל היעדר "אמת בפרסום". לפי משרד העבודה האמריקאי אגב, משכורת ממוצעת בתחום תעמוד על כ-33 עד 58 אלף דולר בשנה.
גם בישראל: חומוסולוג
אז נכון שכל מי שמקפיד על ביקורי חובה באבו גוש מקפיד לקרוא לעצמו ככה, אבל מסתבר שבאמת יש תפקיד כזה. ב"צבר" מועסק איש בשם איציק דהן, חומוסולוג גאה, שאחראי על בדיקת גרגירי החומוס, המרקם, הטעם וכל מה שהופך את המאכל האלמותי הזה לכל כך נערץ, כולל בחינת תוספות של תבלינים שונים. דהן סיפר בעבר לגלובס כי הוא מסתובב כל הזמן בחומוסיות, בודק רעיונות וחוזר למפעל, אבל רק טועם – "אני הרי לא יכול לאכול מנה שלמה בכל מקום. את יודעת כמה אני אוכל כל יום ורק מטעימות?". אז בפעם הבאה שאתם מנגבים חומוס להנאתכם, זכרו שאי שם מסתובב חומוסולוג בר מזל, שההנאה שלכם רשומה על שמו.
גם אתם ירוקים מקנאה? אל תקנאו לבד, שתפו