הדאגה שבעוד כמה עשרות שנים לא יישאר מספיק מזון כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם היא דאגה מוכרת. הסיבות לכך קשורות בקצב הריבוי הטבעי, כמו גם בהתחממות הגלובלית, במחסור בשטחי גידול, בירידה בתפוקת היבול ובסיבות אפוקליפטיות אחרות. גם הרעיון לעבור לתזונה שבה החלבון מבוסס על חרקים כבר עלה, וכולנו הגבנו באינסטינקט הקאה אחד גדול. אבל יש גם כאלה שרואים את המציאות אחרת.

>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים וקונוונציונלי שם

טרנטולה בטיגון עמוק (צילום: The Bug Chef)
עובד נהדר עם רוטב צ'ילי. טרנטולה בטיגון עמוק | צילום: The Bug Chef

דיוויד ג'ורג' גורדון למשל, הידוע יותר בכינויו The Bug Chef, אינו מודאג בכלל מהמצב המסתמן. מבחינת גורדון, המתמחה בבישול חרקים ורמשים שונים ואפילו הוציא ספר בישול בשם The Eat-a-Bug Cookbook, מדובר לא רק במקור תזונתי מופלא אלא גם בתענוג קולינרי שמתפצח בפה. באדיבותו אנחנו מביאים לכם 5 סיבות מובילות למה שווה להתחיל להכניס חרקים לתפריט, וכמה שיותר מוקדם יותר טוב:

מזון ומים. "כדי להפיק חצי קילו של בשר בקר צריך לספק לבעל החיים 12.5 קילוגרם מזון. אם החלטתם לחסוך וללכת על חזיר, ובכן, תיאלצו להיפרד רק מ-5 קילוגרם מזון. לעומתם, צרצרים לדוגמה יזדקקו לחצי עד קילוגרם אחד כדי להתקיים. כשזה נוגע לצריכת מים, המצב חמור אף יותר. על פי נתוני האו"ם, כדי להפיק קילו אחד של בשר יש צורך בלא פחות מ-9,842 ליטר מים.

עוגה מחרקים (צילום: Búi Bjarmar Aðalsteinsson)
עוגה מחרקים. המרכיבים: צאו לחצר | צילום: Búi Bjarmar Aðalsteinsson
גזים. פרות הן מקור ידוע לגזים. למעשה, משק החלב אחראי ללא פחות מאשר 2 מיליארד טון גז חממה הנפלט לעולם מדי שנה. לעומתן (וגם לעומת חזירים ותרנגולות, שמפליצים פחות), רוב החרקים אינם פולטים גזים המכילים מתאן ואמוניה כלל.

קרקע לגידול. גידול חרקים אינו זקוק לשטח גדול. "אפשר לגדל משק מצליח גם במקום שגודלו כגודל חנייה ביתית", אומר גורדון. "כך יוכלו חקלאים רבים להתפרנס מבלי לשלם עלויות עצומות על קרקע לגידול".

ערך תזונתי.  "צרצרים עשירים בסידן", הוא אומר, ומוסיף שגם טרמיטים, האויבים הגדולים של העץ, הם מקור עשיר במיוחד לברזל. "בחגבים", הוא אומר ומפתיע, "יש כמות חלבון ביחס למשקל בדיוק כמו בבקר". החרקים, כך מתברר, נהנים משני העולמות: "חרקים רבים עשירים גם באומגה 3, אפילו ביחס לדגים ובוודאי שביחס לבשר בקר".

עוד באוכל טוב:

גורדון מתמחה גם ברמשים השונים, וגם אותם הוא מהלל: "עקרבים הם עשירים בחלבון", הוא אומר, "ואני באופן אישי מעדיף בעיקר את הצבתות ואת הזנבות שלהם". כמות הבשר בעקרבים, הוא מוסיף, דומה לזו של סרטן - "רק אל תשכחו להוציא את העוקץ קודם". 

מעדן אמיתי. גורדון, שבספרו תמצאו לא פחות מ-40 מתכונים, אינו היחיד שאוכל בשמחה חרקים מעופפים. כ-80 אחוז מאוכלוסיית העולם כבר צורכת חרקים כחלק מהתזונה הקבועה שלה, כשהעולם המערבי מפגר הרבה מאחור. גורדון ממליץ במיוחד על תולעי שעווה, וגם על סלט דבורים וטרנטולה טבולה בטמפורה ופפריקה מעושנת (ראו בתמונה). "אם אנשים היו טועמים את המנה בעיניים עצומות, הם בוודאות היו מבקשים עוד". נחיה ונראה. 

 (מקור)

>> ואגב חיות קטנות ואוכל, תראו איזה חמודים!