הקדמה מונעת מעצלות. אין דרך לייפות את זה. המהפכה התעשייתית, המהפכה הטכנולוגית, מהפכת הידע, מהפכת התקשורת - כולן נבעו מהרצון העמוק שלנו לא לעבוד קשה, גם אם בסופו של דבר המהפכה הזאת יצאה נגדנו והפכה אותנו לעבדים. אבל בכל זאת ניצחנו, כי לפחות אנחנו עבדים שלא סוחבים סלים כבדים מהשוק ועומדים בתורים כדי למלא את המקרר. כל השפע של העולם נמצא במרחק נגיעת מסך. טוב, כמעט כל השפע. את רוב מוצרי המזון שאנחנו צורכים ניתן להזמין אונליין, אבל עדיין קיימים כמה חורים במערכת הזאת, שמאלצים אותנו להשתרך לשוק, לפלס דרך בהמון ולרחוץ את כפות הרגליים במי ביוב וירקות מעופשים - בשר ודגים איכותיים הם דברים שאי אפשר לרכוש תוך רביצה על הספה. נכון שיש מעדניות שעושות משלוחים ומציעות מוצרי פרימיום מסוימים של בשר או דגים, אך הן מעטות וכך גם ההיצע שלהן.
גם בשביל הפייסבוק שלנו לא צריך לצאת החוצה. הוא ממש כאן
הבשורה הטובה היא שאת החור הזה נכנס למלא כעת Hook - Charcuterie & Smokehouse, בית מלאכה ארטיזנלי לבשרים, שמייצר מוצרי שרקוטרי, נקניקים, טרינים, נקניקיות, נתחי בשר מוכנים לאכילה ושאר דליקטסים שקרניבורים אוהבים, ושולח אותם ישירות אליכם הביתה. בהוק משתמשים בשיטות המסורתיות לשימור בשר, שיטות שהעולם המתועש דחק החוצה, ובעוד שאנחנו עצמנו ממש לא רוצים לחזור לשיטות של העולם הישן, אנחנו שמחים מאוד לשמוע שהאוכל שלנו דווקא כן תופס כיוון לאחור. בהוק לא משתמשים בחומרים ותוספים מלאכותיים ומצהירים שהם בוחרים בקפדנות בשרים טריים, משתמשים בשיטות טבעיות של כבישה, המלחה, עישון והתססה ומתרחקים ככל האפשר מהמזון המתועש שהפך שם נרדף לדרך המהירה ביותר להשמדה עצמית.
עוד באוכל טוב:
- פאי פירות יבשים מפוצץ בדברים טעימים
- מרק חומוס וירקות חורפי עם קרוטנים ביתיים
- גם אתם יכולים להכין: שווארמה ופיתות של הקוסם
את הוק פתחה קבוצת היזמים שעומדת מאחורי המסעדות פונדק דה לוקס וטראק דה לוקס, החביבות על קרניבורים ועל כל מי שיודע להעריך נתח בשר איכותי ושמנמן שמחייך אליו מהצלחת, יחד עם ערן ביק, שהתמחה תקופה ארוכה במוסדות שרקוטרי נחשבים בניו יורק. אחרי כמה חודשים שבהם ייצרו עבור מסעדות דה לוקס ועבור מסעדות ומעדניות נוספות בתל אביב, הם החליטו שהגיע הזמן לאפשר לכולנו ליהנות מהמוצרים שלהם, הישר מבית המלאכה אל הבית. אם בכל זאת נורא מתחשק לכם להגיע לבית המלאכה ולקבל את החוויה הקצבית המלאה, אתם לגמרי מוזמנים לבחור באיסוף עצמי בתיאום מראש. לנו היה ברור שאנחנו צריכים לבדוק את העניין של המשלוחים הביתה. כדי לוודא שזה אכן עובד כמו שצריך.
שומני, עסיסי, ריחני, ממכר
אז מה בעצם מוכרים בבית מלאכה לבשרים? בין המוצרים שם תוכלו למצוא נקניקיות בוטיק (9 שקלים ל-100 גרם), ביניהן: כתף חזיר, צ׳יפוטלה, שעועית שחורה, סוכר חום ווורצ'סטשייר; גאודה תימין וכתף חזיר בעישון חם; צ'וריסו מקסיקנית - בקר, תערובת של פפריקות שונות, שאטה ואורגנו; ונקניקייה תאילנדית - כתף חזיר, למון גראס, כוסברה, פיש סוס, נענע וצ'ילי. אנחנו טעמנו את שלוש האחרונות: הגאודה וכתף חזיר שמנמנה ועסיסית, עדינה בטעמה, נקניקייה קלאסית. הצ'וריסו, מרוכזת ועזת טעם, במרקם גרגרי מעולה, והתאילנדית, ללא ספק המצטיינת בין שלושתן, גרמה לנו לייחל ליום שבו את השייק קוקוס ומנגו המתחנחן הזה על החוף בתאילנד יחליפו נקניקיות על מקל. מעולם לא חשבנו שנשתמש במילה מרענן בבואנו לתאר נקניקייה, אבל זו בהחלט הייתה אחת מרעננת.
נתחי הבשר בהוק נמכרים כשהם מוכנים לאכילה כמו שהם או לאחר צלייה קצרה (23-12 שקלים ל-100 גרם). תוכלו למצוא שם, למשל, אסאדו על העצם; חזה אווז מעושן בראב תבלינים הכולל קפה, סוכר חום, כמון וקינמון; ספייריבס וכתף חזיר מעושנות; רוסטביף אנטרקוט; חזה עוף בתערובת חרדל חלק; וחצי עוף מעושן בתערובת טנדורי. מבין כל אלה אנחנו טעמנו את הרוסטביף, שהיה מפולפל ועסיסי, חזה האווז, שהיה עסיסי, שומני, ריחני וממכר, ואת חזה העוף שהיה, ובכן, חזה עוף. טעים, איכותי, אך לא פורץ את גבולות הז'אנר. נתחי האווז והעוף הגיעו סגורים באריזת ואקום ונזקקו להשלמת אפייה קצרה בתנור. יש בזה משהו נחמד, ליהנות מהיתרונות של צליית בשר (ריח מדהים בבית), מבלי להתעסק בתיבול או לבזבז יותר מדי זמן.
וכמובן שאי אפשר לפסוח על מוצרי השרקוטרי (23-12 שקלים ל-100 גרם): פסטרמה צוואר לבן שנכבשה במלח וסוכר במשך חמישה ימים ולאחר מכן עברה עישון חם; קופה (Coppa) איטלקית שעברה תהליך ארוך הכולל המלחה וייבוש בתלייה; בייקון אמריקאי ו"בייקון" פאלדה טלה; פטה כבד עוף בצנצנת מכוסה שכבה דקה של שומן אווז לשימור; ושוק אווז קונפי בשומן אווז. אנחנו טעמנו את שני סוגי הבייקון. החזיר היה רגיל, נתחים די קטנים ודקיקים שהצטמצמו בטיגון לדפי בייקון קטנטנים, אך די טעימים. הטלה לעומת זאת היה דומיננטי מאוד בריחו, כלומר, כשפתחנו את השקית הרגשנו כאילו צעדנו לתוך אטליז לא מאווורר. גם הטיגון לא הפיג את הריח הכבד. אנחנו פחות התחברנו. ה-Coppa לעומת זאת, נקניק מצוואר חזיר, היה פשוט מעולה: שומני ועדין, דקיק ועם זאת עסיסי.
בקיצור, בהוק מציעים מוצרי בשר ייחודיים ואיכותיים. נכון, גם במעדניות ושרקוטריות אחרות ניתן למצוא מוצרים דומים (הם מתחרים בליגה של המקצוענים, לא של הקצביות הפשוטות) - אבל כרגע להוק יש יתרון בולט על כל המתחרים: הם עושים משלוחים. אז להתראות קצב/שרקוטייר "קבוע" שבחיים לא יזכור את פרצופנו למרות שהוא רואה אותו מתעוות בעצב למראה התור בכל צהרי שישי. אנחנו נזמין את הבשר שלנו באתר.
משלוחים למרכז תל אביב, מעבר לירקון, יפו, רמת גן, גבעתיים, חולון, בת ים. שעות משלוחים ראשון-חמישי 22:00-16:00, שישי 14:00-10:00. 03-6341199.