סלט עוף קר עם עגבניות צלויות
המרכיבים:
נתח חזה עוף
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית סילאן
1 כף שמן זית
כף פטרוזיליה קצוצה
כף נענע קצוצה
ענף רוזמרין
עלים מ-2 ענפי תימין
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
לעגבניות:
5 עגבניות שרי, חצויות
2 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית סוכר
2 ענפי תימין
לסלט:
ראש חסה אייסברג
¼ רימון
30 גרם חמוציות (3 כפות)
30 גרם אגוזי מלך (3 כפות)
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
כף חרדל דיז'ון
ענף מרווה
2 כפות חומץ
1/2 לימון סחוט
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
2. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את חזה העוף 4 שעות לפחות, במקרר. מוציאים וצולים על מחבת פסים משני הצדדים.
3. מכינים את הקונפי: מניחים את עגבניות השרי החצויות על תבנית אפייה (כשהקליפה כלפי מטה), מזלפים שמן זית ובוזקים מלח, סוכר ותימין. מכניסים לתנור לשעה וחצי.
4. הסלט: חותכים את החסה לחתיכות גסות ומעבירים לקערה. מוסיפים את קונפי עגבניות השרי ואת שאר המרכיבים.
5. פורסים את חזה העוף לרצועות. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים את חזה העוף. מערבבים את מרכיבי הרוטב ושופכים על הסלט.
גלילת פרגית ממולאת תפוחי עץ, רימונים ותאנים
המרכיבים:
300 גרם בשר פרגית (מבקשים מהקצב פרגית נקייה חתוכה לפרפר)
1 תפוח עץ
1 כוס יין אדום
3 כפות סילאן
2 כפות חמוציות
כפית אגוזים קצוצים
כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
כפית כמון
קורט בהרט
לציפוי: שומשום שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקלפים ומגלענים את תפוח העץ, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לסיר קטן.
3. מוסיפים את היין האדום, הסילאן, החמוציות, האגוזים והתבלינים, מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומחכים שהסיר יתקרר.
4. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.
5. ממלאים את הפרגית בתערובת התפוחים, מגלגלים ומצפים בשומשום שחור.
6. אופים את הפרגית הממולאת 10 דקות. מוציאים מהתנור, ממתינים שהגלילה תתקרר ופורסים לפרוסות. מגישים צונן, עם הרוטב ששמרנו בצד.
פירות יבשים ממולאים בבשר
המרכיבים:
10 תאנים מיובשות
10 שזיפים מיובשים
10 משמשים מיובשים
למילוי:
300 גרם בשר טחון
3 כפות שמן קנולה
1 בצל, קצוץ דק
¼ כוס יין אדום
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית קינמון
20 גרם צנוברים (2 כפות)
20 גרם שקדים מולבנים (3 כפות)
אופן ההכנה:
1. משרים את הפירות היבשים במים ללילה.
2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה. מוסיפים את הבשר הטחון, היין והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, עד שהיין מצטמצם מעט.
3. מורידים את המחבת מהאש, מחכים שתערובת הבשר תתקרר ומוסיפים את הצנוברים והשקדים.
4. חוצים את הפירות היבשים, ממלאים ומגישים, חם או קר.
פחזניות ממולאות בכבד קצוץ
המרכיבים (15 פחזניות):
½1 כוס קמח
1 כוס מים
140 גרם מחמאה (או חמאה, למי שאינו מקפיד על כשרות)
½ כפית מלח
4 ביצים
לכבד הקצוץ:
½ ק"ג כבד עוף
2 בצלים גדולים, קצוצים
½ כוס שמן זית
1 כוס יין אדום
מלח
פלפל שחור
1 ביצה קשה
לריבת התפוחים:
½ ק"ג תפוחי עץ
2 כוסות מים
¾1 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הפחזניות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מרתיחים את המים והמחמאה בסיר על להבה בינונית, ומוסיפים את המלח תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומורידים את הסיר מהאש.
4. מעבירים את הבלילה שהתקבלה למיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים כ-15 דקות עד שהבלילה מתקררת.
5. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבול מהיר.
6. מעבירים את הבלילה לשק זילוף ומזלפים קונוסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים על רווח של כ-5 ס"מ בין קונוס לקונוס. אופים חצי שעה, מכבים את התנור ומשאירים את הפחזניות בפנים.
7. מכינים את הכבד הקצוץ: מטגנים את הבצל ברבע כוס שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את הכבדים, היין האדום, מלח ופלפל ומבשלים כרבע שעה, עד שהיין מצטמצם. מורידים מהאש ומניחים לכבדים להצטנן.
8. טוחנים את הכבדים בבלנדר או במעבד מזון יחד עם הביצה הקשה, עד לקבלת מרקם גס. תוך כדי מזלפים פנימה באיטיות את רבע הכוס הנוספת של שמן הזית.
9. ריבת התפוחים: מקלפים את תפוחי העץ, חותכים לרבעים ומגלענים. מרתיחים את המים עם הסוכר, מוסיפים את התפוחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה עד שהתפוחים מקורמלים.
10. הרכבת המנה: חותכים את הפחזנית במרכז, ממלאים בכבד הקצוץ ומגישים לצד ריבת תפוחי העץ.
* אם רוצים ליצור פחזניות צבעוניות, מתבלים מעט את הבצק: קמצוץ פפריקה לצבע כתום, קמצוץ כורכום לצהוב וכו'.
* מסעדת Meat, החוגגת בימים אלה שלוש שנים להיווסדה, פותחת את שעריה מחדש לאחר שנשרפה, וחושפת מקום מחודש ותפריט חדש ועשיר של מנות המבוססות על בשר משובח ומעורר תיאבון.
Meat, שד' הנשיא 129, חיפה, טל': 04-837-3222, ראשון-שבת 12:00 עד אחרון הסועדים.