קציצות ברוטב עגבניות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
עכשיו רק חסרה חלה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל


סנדוויץ' חלה של יום שישי בצהריים של חיים כהן 

המרכיבים:
800 גרם בשר טחון
1 ביצה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל, קצוץ ומטוגן עד להזהבה
1 פרוסת לחם עבה מיום אתמול שלשום טובלים במים וסוחטים
כף 1 פלפל שחור
כף 1 מלח
כף מים קרים

להגשה:
חלה
טחינה
עגבנייה פרוסה

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל החומרים בקערה, לשים עד לקבלת תערובת אחידה אך לא יותר מדי.

2. יוצרים קציצות בגודל שלוש אצבעות.

3. מטגנים במחבת 2 פרוסות חלה של יום שישי. מורחים עליה טחינה משני הצדדים. מניחים עליה 2-3 קציצות, פרוסות של עגבנייה ומעל סוגרים ומהדקים קלות לעשר שניות. אוכלים כשזה חם.

 

מדיאס קישואים ים תיכוני  (צילום: דוד אזולאי, יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
מדיאס קישואים. מהלב של ניר צודק | צילום: דוד אזולאי, יחסי ציבור, יחסי ציבור

מדיאס קישואים ים תיכוני של ניר צוק

מדיאס – הם חצאי קישואים ממולאים המבושלים ברוטב שלהם. מדובר באחת המנות היפות והמהנות שיש במטבח שלנו. אני אוהב את השילוב של הצבעים ואת הניחוח הביתי והמשפחתי שהמנה הזאת מייצרת. היא תמיד נותנת לי הרגשה של נחמה, של חיבוק, של בית. הכי כיף לקבל אותה מוגשת לשולחן, אפשר עם חתיכת לחם או חלה לנגב את הרוטב. הכי פינוק. הכי מתכון מהלב.

המרכיבים:
לקישואים:
3 קישואים גדולים חצויים לאורכם ומרוקנים
500 גרם חזה עוף טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 בצל בינוני קצוץ דק
2-3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
1 שן שום כתוש
קמח

לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום פרוסות גס
2 עגבניות חתוכות לקוביות
4 גבעולי סלרי חתוכים לטבעות דקות
3 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל
קורט סוכר
1 כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה מעושנת
3-4 כפות פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. חוצים ומרוקנים את הקישואים. את תוך הקישואים שומרים לרוטב. 

2. מערבבים את העוף יחד עם התבלינים וממלאים את הקישואים, מהדקים היטב ומקמחים. 

3. לרוטב: מטגנים את הבצל עד ריכוך, מוסיפים שום ומטגנים כדקה-שתיים. מוסיפים את העגבניות והסלרי, ומבשלים כ-10 דקות בחום נמוך.

4. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, כמון, סוכר, מלח, פלפל ומטגנים למשך כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את תוך הקישואים ששמרנו בצד ומים עד כיסוי. מעל הכל מפזרים את הפטרוזיליה. מערבבים ומבשלים כ-15-20 דקות. 

5. מוסיפים את סירות הקישואים לרוטב ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד לריכוך.

שווארמה דג (צילום: גולן גרונפנקל , יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
אלתור מוצלח של גולן גורפינקל | צילום: גולן גרונפנקל , יחסי ציבור, יחסי ציבור

שווארמה דג חריף על קרם חומוס בצל סגול בסומק וסלט עגבניות בעמבה - גולן גורפינקל

סיפור המנה החל כאשר ערב אחד השף אמיר אסידון אמר במטבח "בא לי שווארמה אש עכשיו" ובדיוק באותו הזמן הגיע למטבח שלנו דג לוקוס מובחר. באותו רגע מיד חשבתי שאפשר לערוך כאן שילוב מפתיע, וכך לקחנו את דג הלוקוס והחלנו לפלט אותו. חאלד, עובד נוסף במסעדה, הכין חומוס בזריזות מגרגירי חומוס שהיו מיועדים למנה אחרת בכלל. במקביל עובד נוסף רץ למכולת להביא עמבה וכך, תוך שעה הייתה לנו מנה מוכנה שפשוט יצאה מדהימה ומרשימה. 

המרכיבים:
120 גרם פילה של דג לבן נקי מעצמות וקוצים, חתוך לרצועות עבות
בצל קטן, פרוס דק ומטוגן
כפית תבלין שווארמה
1/4 כפית מחוקה של מלח
3 שיני שום קונפי (מתכון בהמשך)
2 כפות שמן זית

בצל סומאק:
1/2 בצל סגול חתוך דק
1/2 כפית סומאק
1/2 כף חומץ ביין אדום (אפשר גם חומץ רגיל)
כף מיץ לימון
מעט מלח ומעט צ'ילי יבש (לא חובה)

לשום קונפי:
1 ראש של שום מחולק ומקולף
1/2 כוס שמן זית

סלט עגבניות ועמבה:
עגבנייה אדומה חתוכה לקוביות גסות
1/2 פלפל חריף פרוס דק
כף מיץ לימון
כפית עמבה
כף שמן זית

להגשה: 
חומוס

אופן ההכנה:

1. מכינים שום קונפי: מערבבים את כל החומרים מכניסים לתנור לחום של 150 מעלות מכוסה לכשעתיים.

2. מכינים סלט עגבניות ועמבה: מערבבים היטב את כל החומרים. 

3. השווארמה: מחממים מחבת ברזל כבדה או טפלון עם שמן זית, מוסיפים את הבצל מטוגן, וכשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את הדג. ממליחים ומוסיפים את תבלין השווארמה, מקפיצים מעט, עד שהדג הופך צבעו לבן וסוגרים את האש.

4. להרכבת המנה: במרכז צלחת שטוחה מניחים 2-3 כפות חומוס ופותחים אותו בתנועות סיבוב כמו בחומוסיות. במרכז הצלחת מניחים את השווארמה ומפזרים מעל בין 2-3 שיני שום קונפי (אפשר יותר - לפי טעמכם). מניחים מעל ומסביב את סלט העגבניות ומפזרים מעל את הבצל עם הסומאק.

הערות:
* מומלץ להגיש עם פיתה ופלפלים חריפים ליד; ניתן לפזר מעט פטרוזיליה / כוסברה לפי טעמכם; המתכון הוא למנה אחת - אפשר להכין יותר, אבל חשוב שהמחבת תהיה חמה מאוד ולא להניח עליה יותר משתי מנות; אפשר להגיש חם או קר. 

המתכונים נעשו בשיתוף השפים עם עמותת הצל ליבו של ילד, המציינת 20 שנים לפעילותה בערב גאלה שיערך ב-6.10.15 בשעה 20:30 בהיכל התרבות בת"א, בבימויה של תמי טיש, בהנחייתו של צביקה הדר ובהשתתפותם של ריטה, אסף אבידן, התזמורת סימפונט רעננה ולביניה מאייר, נגנית נבל בינלאומית שתופיע ברפרטואר מיוחד. כולם נרתמו לקחת חלק במופע בהתנדבות.

ערב זה יציין גם את תחילת הקמתו של בית חולים לילדים במרכז הרפואי וולפסון בחולון, שיספק מענה רפואי מקצועי הולם לאוכלוסיית הילדים באזור דרום תל אביב, יפו, חולון ובת ים וכן ילדים מרחבי העולם. ביה"ח יטפל בילדים מכל העולם ויהיה אחד המרכזים המובילים בארץ לטיפול בילדים חולי לב.

לרכישת כרטיסים: 8780* או באתר לאן. ההכנסות מהמופע - קודש לפעילות עמותת הצל ליבו של ילד.

"הצל לבו של ילד" הינו פרויקט הומניטארי בינלאומי, שבסיסו בישראל, הדואג לניתוחי לב מצילי חיים ומעקב רפואי לילדים ממדינות מתפתחות, ללא הבדלי גזע, דת, לאום, מגדר או מצב כלכלי. פעילות העמותה בישראל מרוכזת סביב המרכז הרפואי וולפסון שבחולון, ומאז היווסדה ב-1995 הצוות הרפואי טיפל ביותר מ-3,700 ילדים ממדינות מתפתחות והכשיר למעלה מ-100 אנשי צוות רפואי ממדינות אלו.

>> איך מכינים ארנבי ענבים חמודים חמודים?