המרק: מרק ערמונים ופורצ'יני
ירקות, פטריות, עוף - גם לנו יש ארסנל מרקים קבוע פחות או יותר שעושה את העבודה כל חורף מחדש, אבל עם יד על המצקת - לא בא לכם לגוון מדי פעם? קבלו מרק ערמונים ופורצ'יני עם טעם עמוק ומתוחכם אבל מספיק פשוט וקל כדי שבאמת תכינו אותו בבית. הוא כל כך הולך לשדרג לכם את החורף הקרוב, אין שאלה בכלל.
הפחמימה: קוגל ירושלמי
אפילו אם לא אופים אותו לילה שלם - לקוגל ירושלמי יש את היכולת הפלאית לחמם כל מטבח ולב. גם אטריות, שזו פחמימה בסיסית ואהובה, גם קרמל (פשוט ממש, לא להיבהל) וגם פלפל שחור פשוט עושים את העבודה.
למתכון: קוגל ירושלמי כמו בבני ברק
העוף: סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי
סופריטו היא אחת המנות שמדגימות הכי טוב את משמעות הביטוי "שלם הגדול מסך חלקיו". אין שם כלום, באמת. כולה עוף ותפוחי אדמה (או במקרה הזה ארטישוק ירושלמי), אז איך לעזאזל זה נהיה כל כך טעים? אבל השאלה היותר חשובה היא, כנראה, האם זה באמת משנה?
למתכון: סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי
התבשיל: בקר ושעועית של מסעדת סאלוף ובניו
תבשיל נהדר וקלאסי של בקר ושעועית, מהסוג שהולך טוב עם תוספת של שנת צהריים מתוקה מייד אחריו. מתכון נהדר של החברים ממסעדת סאלוף ובניו, שדורש שלוש שעות של בישול על האש, על פחות משעה של עבודה תכל'ס.
הצמחוני: קארי עדשים וירקות
נחת עליכם החורף, נכנסתם למוד קטניות אבל לא נערכתם עם שעועית או חומוס מושרים? שום בעיה - בשביל זה נולדו העדשים, ובשביל זה נולד רוטב הקארי. הסיר הפשוט הזה יארגן לכם בבית אווירה חורפית חמימה ונעימה, בשיא הקלילות והמהירות.
הקציצות: קציצות בקר עם מנגולד
ממש סמוך למערכת mako, בקצה שוק צפון, פועלת כבר תקופה המסעדה הקטנה של אבנר לסקין - רק היום. בין כל המנות שמוגשות שם, יש מנה אחת שאנחנו מוכנים להירטב בשבילה כל הדרך אל השוק (וגם בחזרה). תעקבו טוב אחרי מתכון הקציצות הזה, אנחנו בטוחים שתבינו בדיוק למה אנחנו מתכוונים.
הילדותי: שעועית לבנה ברוטב עגבניות
ילדותי עלק. אנחנו יודעים להגיד לפחות על עצמנו שאם זה לא היה פדיחה, היינו שמחים לבסס חלק ניכר מהתזונה שלנו על שעועית מקופסת שימורים (ולא מכחישים שלמתיקות היתרה יש קשר לזה). אז במתכון הזה תלמדו להכין שעועית ברוטב טעים לא פחות, ופי אלף יותר בריא.
למתכון: שעועית לבנה ברוטב עגבניות
הקדירה: חורשט סבזי של אבי ביטון
לא צריך להיות פרסי בשביל לדעת שחורשט סבזי הוא חבר של אמת בימים של חורף רציני. מדובר בתבשיל בשר והרבה הרבה עשבים ירוקים, שמבלה בערך שלוש שעות על האש ומתקבל חמצמץ וטעים בשיגעון ומשווע לאורז לבן.
החמין: חמין פתיתים של תום פרנץ
מיותר להגיד שכל מתכון שתום פרנץ מעביר לנו אנחנו מיד רצים לנסות. כשקיבלנו את מתכון החמין הזה, ספרנו את הדקות עד לסוף השבוע ואז הכנו, וטעמנו, והתאהבנו סופית. כן, התאהבנו בחמין. אם עוד לא רצתם להכין רק נוסיף ונאמר שלילה בתנור עושה לפתיתים דברים מופלאים.
הירק: כרובית בבשמל חרדל
השנה הזאת היא ללא ספק השנה של הכרובית, המלכה הלבנה - היא הוכתרה כמזון על, כולם מדברים עליה, כולם מכינים אותה, ופייר - הכי בצדק בעולם. המתכון הזה יכול ללוות בצורה מושלמת כל אחת מהמנות כאן ברשימה, וגם לעמוד בפני עצמו: פשוט תכניסו כרובית לתנור, תמרחו אותה טוב טוב בבשמל חרדל עם קצת תימין, ואתם שם.
המאפה: לחם שום פגז
את המתכון הזה הכרנו בטיקטוק, אבל אחרי שניסינו אותו בבית אנחנו יכולים להעיד באופן סופי ומוחלט שהוא באמת גאוני. ואם על הדרך אתם מכניסים קצת (הרבה) שום למערכת - בכלל טוב.
הסלט: סלט חם וצבעוני של שעועית שחורה
לסלטים יצא שם של אוכל של קיץ, ולא לגמרי בצדק - אבל אין ספק שביום קר באמת אנחנו נעדיף את הסלט שלנו חם. קבלו סלט מזין, מחמם וצבעוני, שלגמרי יכול לעבוד גם בתור ארוחה שלמה.
למתכון: סלט חם וצבעוני של שעושית שחורה
הלחם: לחם יווני שטוח
אין מה לעשות - אמרתם חורף אמרתם פחמימות, ואין לנו המלצה טובה יותר מהלחם היווני הסופק מדליק הזה. פשוט להכנה בקטע מביך, דורש מינימום מצרכים ואתם אפילו יכולים להכין אותו בטוסטר פסים שלכם. ניצחון, לא?
הפיצה 1: פיצה ביתית מהירה בלי לישה
ערב פיצה ביתי כשיורד גשם זה קלאסי, והתענוג ממש לא חייב להיות כרוך בשליח על טוסטוס שמגיע אליכם קפוא ונוטף. כן, אנחנו מדברים על פיצה ביתית והחדשות הבאמת טובות הן שאתם לא צריכים לעבוד קשה בשבילה: פיצה סופר טעימה בלי לישה שמכינים בצ'יק. אתם הולכים לאמץ אותה קבוע.
הפיצה 2: פיצה נפוליטנה
בניגוד מוחלט לפיצה הקודמת, לבצק הזה צריך הרבה זמן ואורך רוח. מצד שני, חורף, זה לא שיש לכם משהו יותר טוב לעשות, וחוץ מזה - בצק שנתנו לו לעמוד הוא בכל זאת משהו אחר.
העוגה: עוגת לימון וקוקוס
הביס הרך הזה, כשנגנסו בה לראשונה, לא יוצא לנו מהראש עד היום. נכון שזה קרה לא מזמן, אבל יש לנו הרגשה שהיא כאן כדי להישאר. עוגה חורפית וסופר קלה להכנה, שהולכת מושלם עם כוס תה. אין יותר חורף מזה.
המשקה: שוקולטה חמה עם קצפת קרם עוגיות
עפ כל הכבוד לתה צמחים, פינוק חורפי אמיתי לאנשים שהולכים עד הסוף - זה שוקולטה. כאן בגרסה לוהטת ומושחתת במיוחד עם קצפת קרם עוגיות. נכון, קראנו לה 'משקה', אבל האמת היא שמדובר בקינוח לכל דבר ועניין, ובאחד מוצלח ביותר.