כמות הדיונים שנשפכת בנושא "מהו אוכל ישראלי" לא מביישת את סיקור פועלה של ליידי גאגא. אחרי שמיתגנו בכחול-לבן את החביתה והסלט, החומוס והפלאפל, מרק העוף של סבתא והכבד הקצוץ של סבא, כדאי להשאיר גם משהו לדורות הבאים. "Israel to Go" הוא ספר בישול המבוסס על מתכונים ביתיים, כשרים וקלים להכנה, כאלה שאמא שלכם הכינה, וגם הדודה והשכנה ממול. מלבד מתכונים הוא מביא גם סיפורים אישיים וצילומים שתיעדו את המטבח הישראלי לאורך השנים. "הספר מיועד לתיירים וישראלים המתגוררים בחו"ל, ורוצים ליהנות מרגעי קסם של המטבח הישראלי, ולכן הוא כתוב באנגלית", מסביר עופר ורדי, המחבר, שאחראי בין היתר גם על "גולאש לגולש". "הרעיון הוא לעקוב אחרי הקולינריה הישראלית, כפי שהיא נראית מנקודת מבטם של תושבי ארץ הקודש, צברים שגדלו על המטבח המקומי".
ורדי עדיין בתהליך ליקוט החומרים, והספר אמור לצאת לאור במהלך 2012. "אנחנו מחפשים צילומים, איורים, עבודות גרפיות ומתכונים המתעדים את ההוויה הקולינרית בישראל - סעודה משפחתית, ארוחת חג ייחודית, אנשים מבשלים וילדים משחקים באוכל, מתכוני מנות מזווית מיוחדת או מקומות ומצבים שמעוררים תיאבון. כל יוצר וטעמו", אומר ורדי, ומציע לקהל הרחב לקחת חלק במיזם ולהוסיף את הטעמים, התבלינים והניחוחות מהמטבח הביתי של כל אחד ואחת. בינתיים, קבלו טעימה ממה שהולך להיות שם – 3 מתכונים למרק מטעם אמו של ורדי ושכנותיה לבלוק. למעוניינים לקחת חלק בספר, הפרטים בסוף הכתבה.
מרק ירקות
מה צריכים (ל-6 מנות):
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
2 עגבניות חתוכות לקוביות
3 גזרים פרוסים לעיגולים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 קישואים מקולפים וחתוכים לקוביות
1/4 ראש כרוב קצוץ גס
1 שורש סלרי חתוך לקוביות, גבעולו ועליו
1/2 כוס גרגירי אפונה
1/2 כוס גרגירי תירס
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
3 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות כורכום
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
מים לפי הצורך
מה עושים:
1. בסיר גדול מזהיבים את הבצל בשמן.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומכסים במים עד גובה כחצי אצבע מעל לירקות. מביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-3/4 שעה עד שמתרכך.
מרק בורגול
מה צריכים (ל-4 מנות):
1 בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן
1 גרון הודו, חתוך
1 קישוא מגורר בפומפייה
4 גזרים מגוררים בפומפייה
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 כפות בורגול
2 כפות קוואקר
זר פטרוזיליה
1 סלרי ועליו
כורכום לפי הטעם
כמון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מים לפי הצורך
מה עושים:
1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהופך שקוף. מוסיפים שום ומזהיבים.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומכסים אותם במים. מרתיחים.
3. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה עד שמתרכך.
מרק עדשים
מה צריכים (ל-4 מנות):
1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
5 שיני שום כתושות
2 כפיות כורכום
2 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
מים לפי הצורך
מה עושים:
1. ערב הכנת המרק משרים את העדשים במים למשך הלילה. מסננים.
2. בסיר גדול מזהיבים את הבצל בשמן. מוסיפים את העדשים ובוחשים.
3. מוסיפים את השום ואת התבלינים. מכסים במים עד גובה כחצי אצבע מעל לעדשים. מרתיחים.
4. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה עד שמתרכך. לקראת תום הבישול ניתן להוסיף למרק פרוסות של נקניק קבנוס עסיסי.
רוצים לקחת חלק ב"Israel to Go"? עבודות יש לשלוח לפי המפרט הבא:
1. קבצים בפורמט jpeg או eps, בצבע מלא (cmyk) ובאיכות הדפסה dpi300))
2. גודל עבודה אנכית: רוחב: 11 ס"מ גובה: 16 ס"מ, גודל עבודה רוחבית: רוחב: 22 ס"מ גובה: 16 ס"מ. חשוב לצרף את הפרטים הבאים שיופיעו לצד העבודה אם תיבחר: שם פרטי+משפחה באנגלית בלבד, כתובת דוא"ל ואתר בית. המועד האחרון למשלוח: 1.1.2012. את העבודות ניתן לשלוח לדוא"ל israeltogo1@gmail.com