כשאנחנו חושבים על ברצלונה עולים לנו לראש טאפאס, הראמבלס, סגרדה פמילייה ובארסה, ואני כמעט בטוח שקינוחים לא יהיו בין האסוציאציות הראשונות, אבל כחלק מהמסעות שלי בעקבות הקינוחים הכי מעניינים שיש לשפים הכי קריאטיביים להציע - הגעתי הפעם בדיוק לכאן, לברצלונה. הקינוחים של ברצלונה הם קצת אחרים: זה נכון שבין כל חנויות הדונאט והקאפקייקס התיירותיים נוכל למצוא כמה קלאסיקות (עליהן נרחיב בהמשך), אבל את הפנינים האמיתיות של העיר הזו אפשר למצוא רק מעבר לרחובות הראשיים.
בכל תחנה בחרתי את הקינוחים שאני רוצה לטעום ולצלם על רקע המרצפות הכל כך יפות של העיר הזאת, מה"פאנוט" ועד ה"פדררה", בעיצובו של לא אחר מאשר גאודי.
תחנה ראשונה: Bubo Barcelona
כמו תיירים טובים, המקום הראשון שהגענו אליו הוא הרובע הגותי. בין הסמטאות הצרות וגדודי התיירים הלכנו חדורי מטרה למצוא את בובו, פטיסרי ששמעתי עליה רבות וידעתי שאני חייב לבקר בה. יש להם כמה סניפי קונספט שונים בעיר, אבל זה האחד המזוהה ביותר כפטיסרי.
פסלי שוקולד של גולגולת צבעוניות קיבלו את פניי ונכנסתי אל תוך הפטיסרי הקטנה והמעט גותית בהווייתה. עברתי שוב ושוב על הוויטרינה הצבעונית ושילובי הטעמים הלא קונבנציונלים שהיו שם. לבסוף בחרנו את ה-lorek babylon בעל שילוב הטעמים הייחודי: שוקולד מריר עם תפוז, מוס זעפרן, קרם תפוז וזעפרן ואגוזים מקורמלים על בסיס של עוגת ספוג ג'נובס.
Carrer de les Caputxes, 10, 08003
תחנה שנייה: Hofmann Pastisseri
עדיין באותו האזור של בובו, שמנו פעמינו להופמן, מקום שידעתי כי הוא אחד המיוחדים שיש לעיר הזאת להציע, עם קינוחים בעל מראה קצת אחר. החנות עצמה היא סוג של גן עדן לילדים ומבוגרים. אנחנו ביקרנו שם בימים שלפני חג הפסחא, העיר כולה הייתה מלאה בפסלי שוקולד, אבל אלה של הופמן (כולל פסלי ענק של הדמויות מ"רחוב סומסום") היו לא פחות ממהפנטים. גם העוגות בוויטרינה הצליחו להפתיע: עוגה שנראית כמו ביצה קשה לצד עוגה שנראית כמו עציץ עם קקטוס ועוד ועוד. בחרנו שני קינוחים שפשוט שלא עמדנו בפניהם: עוגת טוסט של בצק פריך מקורמל עם קרם וניל וטאטין של תפוחים מקורמלים; ועוגת היוגורט הורוד - גביע ורוד עשוי שוקולד וממולא בקרם.
Carrer dels Flassaders, 44, 08003
תחנה שלישית: Le Sucré Coeur
כבר הרבה זמן אני עוקב אחרי מריה סליאנינה, שפית ממוצא רוסי בעלת בית ספר לקונדיטוריה בפרברי ברצלונה. לפני חודשים ספורים היא פתחה לראשונה גם את הפטיסרי Sucré Coeur (משחק מילים על כנסיית הלב הקדוש שאותו הפכה ללב המתוק). החנות אמנם לא נמצאת ברחוב ראשי אבל היא גדולה ויש בה מקומות ישיבה שבהם אפשר לאכול עוגה ולשתות תה (כיאה לתרבות הרוסית), ואפשר גם לרכוש מוצרי וכלי אפייה.
מריה קיבלה אותנו בחום ועזרה לי לבחור את הקינוחים שנטעם אצלה: אקלייר קוקוס ותות - בצק רבוך ממולא בקרם קוקוס וג'לי תות ועטוף בפונדנט של תותים; וטארט לימון - בצק פריך, קרם לימון ופסגות מרנג.
Carrer de l'Avenir, 47, 08021
תחנה רביעית: La Pastisseria Barcelona
את לה פסטיסריה אסור לכם בשום אופן לפספס. השף ג'וזף מריה רודריגז גורולה המוכשר והצנוע הוא אלוף העולם בפטיסרי לשנת 2011, ורואים את זה ביצירות שלו. אנחנו יושבים יחד לקפה והוא מספר לנו על התהליכים ביצירת הקינוחים המיוחדים שלו. עוד לפני שהגעתי לברצלונה ביקשתי ממנו להכין לי את ה-Trencadis כך שלא יהיה מצב שדווקא כשאגיע הוא יחסר. הוא נענה בחיוב. אז טעמנו אותו, ועוד קינוח מיוחד שג'וזף יצר לכבוד חגיגות האנברסירי לפטיסרי שלו.
טרנסאדיס - מוס טונקה ויוגורט, קרם מנגו ליים, קרמו פסיפלורה ומשמש, פטל טרי ושקדים פריכים; ועוגת ג'וני זהב - מוס קרמל ואגוזי לוז, קרמו ג'וני ווקר זהב וקרמל, ביסקויט לוז וקראנץ' קרמל.
Via Augusta, 166, 08007
תחנה חמישית: Hotel Omm
מלון אום הוא המלון שהיה לי על הכוונת מרגע שהתחלתי לתכנן את הביקור בעיר, ובו גם התארחתי בשביל החוויה המלאה. חוץ מהיותו מלון 5 כוכבים מודרני יש בו מסעדת מישלן בשם Roca Moo, שעל הייעוץ הקולינרי בה אחראים שלושה אחים מאד מפורסמים בספרד, האחים רוקה. לשלושת האחים המוכשרים יש גם מסעדה בעיר בשם El Celler de Can Roca וגלידרייה מיוחדת מאוד בשם Rocambolesc.
ברוקה-מו ישבתי כדי לנסות את הקינוחים המעט שונים שהמלון מציע, לא לפני שניסיתי מנה מתוקה-מלוחה שהיא למעשה ביצת זהב, עשויה סוכר מנופח ומוזהב ממולא בחלמון ביצה עם קראסט ג'לטיני ועל מצע של זרעי תירס אפויים בתבלינים.
אחריה התמקדתי בשני קינוחים ייחודיים: טריפ טו הוואנה - קרח ליים גרוס, עוגת ספוג רום ופניני מנטה, ומעליהם סיגר שוקולד ממולא קרם וניל מעושן; ואום פרפיום - אחד השילובים המעניינים של בושם שנוצר במיוחד עבור המלון, ולצדו קינוח על בסיס אותם האלמנטים: גלידת שזיף ויסמין, מוס מנדרינות, אבקת תפוז מיובש ומרנג ורדים עם קרמל וניל.
Carrer del Rosselló, 265, 08008
תחנה שישית: Dolç
ביום ראשון, כשהעיר כמעט כולה סגורה, זה הזמן המושלם לטיול אל מחוץ לברצלונה. נסיעה של חצי שעה ברכבת מביאה אותנו לעיירה בשם סיינט קוגאט. רק יורדים מהרכבת - וכבר מגיעים למקבץ רחובות קטנים עם בתי קפה ואנשים שמחים. חצינו את הרחובות לכיוון הפטיסרי המפורסמת של יאן דויטש דרך פארק ענקי וירוק, מקום מצוין לביקור עם המשפחה. יאן דויטש הוא שף פטיסייר צרפתי במקור, נחמד ומסביר פנים.
דויטש זכה ב-2016 בתואר בעל הפנטונה הטוב ביותר בספרד. הפנטונה הוא מאפה איטלקי של בריוש מעוטר בפירות יבשים ונהוג לאכול אותו בעיקר בחג המולד. אז כמובן טעמנו את הפנטון, שהיה חמאתי ורך ומלא בפירות יבשים. לאחריו טעמנו את הסיטריק: בסיס של בצק פריך, קרם לימון ופירות הדר, פלחים של תפוזי דם ותפוזים וזסט של פירות הדר.
Carrer de Josep Puig i Cadafalch, 50, 08172 Sant Cugat del Vallès
ולסיום, קצת קלאסיקות מסורתיות:
ensaimada - ללא ספק אחד המאפים הטעימים שאכלתי בברצלונה, עשוי בצק שמרים אפוי ומסוכר. הכי טעים לאכול אותו בשוק la boqueria אצל pinotxo bar, שם הבעלים הזקן שם לך אותו בטוסטר.
Xuixo - אחד המאפים המושחתים והטעימים, מזכיר בצורתו קוראסון, אך הוא מטוגן ומסוכר וממולא בקרם קטלאן.
churros con chocolate - צ'ורוס עם שוקולד חם. צריך להוסיף משהו?
טל שפיגל הוא שף פטיסייר שמתגורר ועובד בפריז. חשבון האינסטגרם שלו, Desserted_in_Paris, נולד לגמרי במקרה, כשהבחין יום אחד שהוא נועל נעליים שמתאימות לקינוח שבדיוק רכש. מאז צבר החשבון עשרות אלפי עוקבים, והיד עוד נטויה.