הביתיים:

1. עוף עם אפונה וארטישוק

אם יורשה לנו להעיד רגע על עיסתנו, אנחנו חושבים ש"60/60: ארוחה בשעה" הוא מדור פשוט מעולה.
הוא מתחייב לזמן הכנה לא ארוך ולעלות מרכיבים מצומצמת, ובתוך המגבלות האלה מצליח להבריק שוב ושוב עם מתכונים ביתיים וטובים, מאלה שקשה לך להבין איך לא עלית עליהם בעצמך.אנחנו ניסינו משם כמה וכמה, ואחד היותר זכורים מביניהם הוא העוף הזה, שמבשלים עם אפונה ותחתיות ארטישוק (אנחנו השתמשנו בקפואות) ומגישים עם הר של קוסקוס. מוצלח מאוד, ופשוט להפליא (אגב, על הסוכר במתכון אפשר לוותר, אם רוצים).

>> למתכון: עוף עם אפונה וארטישוק

 

שוקי עוף עם קוסקוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוף, אפונה, גזר, תחתיות ארטישוק. לא צריך יותר | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

2. קובה סלק

המתכון הזה הוא מתוך הספר "עשתידכ" בהוצאת לאנץ' בוקס, שכל כולו בישול עיראקי משובח. פירוש השם הוא "תבורכנה ידייך", ולא בכדי. המתכונים בספר פשוטים, טובים ונכונים, ומנפיקים באמת אוכל טעים, מהסוג שאוכלים בבתים של אחרים ומיד מבקשים מתכון.

הקובה סלק של עשתידכ אינו מפתיע. אין בו מרכיבים שגורמים להרים גבה, אין בו הצעות לשדרוג המנה והפיכתה ל"עכשווית" רמנא ליצלן, כלום. רק מתכון פשוט וטוב לקובה סלק.

>> למתכון: קובה סלק

>> והנה מדריך הקובה השלם

קובה סלק (צילום: מיכל רביבו, עשתידכ, הוצאת Lunchbox)
קובה סלק. תבורכנה ידיכם | צילום: מיכל רביבו, עשתידכ, הוצאת Lunchbox

המתוקים:

3. מיסיסיפי מאד פאי

עוגה אמריקאית מושחתת כמו שרק הם יודעים, שעושה חשק לעזוב את הכל ולהסתער על התבנית עם כפית. מלמטה יש לנו בצק פריך עם קקאו, באמצע שכבת שוקולד מקסימה (וחמאה, וביצים, ושמנת) ולמעלה קצפת. בקיצור, שערורייה אחת גדולה. המתכון הזה הוא של אביבה פיבקו, ואנחנו מודים לה עליו מקרב לבנו.

>> למתכון: מיסיסיפי מאד פאי

מיסיסיפי מאד פאי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מיסיסיפי מאד פאי. שחיתות קשה ביותר | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל


4. ריבועי פאדג' שוקולד לבן

תקשיבו ותקשיבו טוב, המתכון הזה הוא משהו מיוחד. הוא לא אפוי, כך שגם מאותגרי האפייה וחסרי התנור יכולים ליהנות ממנו, ויש פה טריק מדליק שחוסך שימוש בג'לטין. קוראים לו מרשמלו, ויחד עם חלב מרוכז הוא דואג למרקם פאדג'י פשוט נהדר. פשוט להכנה, יפה בטירוף ועושה הרבה שמח בלב. שתי נקודות שצריך להביא בחשבון: יש פה 3 שעות של המתנה, אז אל תבנו על הממתק הזה מעכשיו לעכשיו, והוא מאוד מאוד מתוק, אז קשה לזלול ממנו יותר מ-2-3 ריבועים, גם אם מאוד רוצים. מתוך המדור שיא השחיתות.

>> למתכון: ריבועי פאדג' שוקולד לבן

ריבועי פאדג' שוקולד לבן (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ריבועי פאדג' שוקולד לבן. תקשיבו, זה משהו | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. קרפ קינמון

יצא לנו כבר להכין קרפים בבית. אפילו יש לנו מחבת מיוחדת. אבל כזה עוד לא יצא. בסך הכל מדובר בבלילה פשוטה - קמח, סוכר, חלב, ביצים - אבל כאן התוצאה היא פשוט אחרת. אולי זה בגלל שחלק מהחלב מוחלף בלי בושה בשמנת מתוקה, אולי זה הקינמון שמעמיק את הטעם - מה שלא יהיה, מדובר בקרפ מעולה. עצה קטנטנה: ותרו על הקצפת בהגשה, והסתפקו בשמנת חמוצה וריבה או רוטב שוקולד. לא צריך יותר.

>> למתכון: קרפ קינמון

קרפ קינמון ומעדן פרי (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קרפ קינמון. כזה עוד לא אכלנו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל


 המגניב:

6. לחם גבינות ושום נתלש

מפעם לפעם אנחנו תופסים איזה מתכון שרץ חזק ברשת ומעורר עניין בבלוגי האוכל המובילים בעולם, וממהרים לעוט עליו בעצמנו. כך עשינו עם לחם הגבינות הזה, שמכיל אולי מיליארד קלוריות, וכל אחת עושה יפה יפה שמח בדרך לקיבה. כמה שמחנו לקבל, כמה חודשים לאחר מכן, גרסה אחרת של לחם גבינות נתלש, שהיא לגמרי משלנו. מדובר במתכון של חן שוקרון, אלופת המאפים שלנו, שהכינה את הלחם לגמרי בעצמה, וחיזקה אותו בתועפות של שום וגבינה מגוררת. תקשיבו, יש פה חתיכת יציאה, ואם תכינו את הכיכר הזו לאורחים - הם כנראה לא יילכו הביתה לעולם.

>> למתכון: לחם גבינות ושום נתלש

לחם גבינות ושום נתלש - תלוש (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
לחם גבינות ושום נתלש. הברקה של חן שוקרון | צילום: חן שוקרון, mako אוכל


הנוסטלגיים:

7. לחמניות כמו בגן

את המתכון הזה העלינו לאוויר רק לפני כמה שבועות, ומאז הספקנו להכין אותו כבר שלוש פעמים - שזה ללא ספק הישג. לכאורה מדובר בלחם בסיסי ביותר - כמו שעושים בגן, נו - אבל למעשה יש כאן לחמניות מתוקות שמזכירות בטעמן סופגנייה, והן כל מה שצריך כשמתחשק פחמימה טובה. במקור מדובר במתכון להכין עם הילדים, אבל אל תחכו להם. עופו על זה.

>> למתכון: לחמניות כמו בגן

לחמניות כמו בגן - מוכנות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לחמניות כמו בגן. פחמימה כלבבנו | צילום: אסתי רותם, mako אוכל


8. עוגת ביסקוויטים בקלי קלות

עוד אחד של אסתי ידידיה, הבחורה מהלחמניות והבישול עם הילדים, גם הוא פשוט ומנצח ושווה את אותיותיו בזהב. אחרי שניסינו כל מיני עוגות ביסקוויטים מלכותיות, הגיע הזמן לחזור לזו, הישנה והטובה, שאולי לא תפתיע אותנו אבל תשמח לנו את הילדים (אלה האמיתיים ואלה שבנשמתנו) יותר מהכל.

>> למתכון: עוגת ביסקוויטים בקלי קלות

עוגת ביסקוויטים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
עוגת ביסקוויטים. לילדים וילדים בנשמתם | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

הבריאים:

9. חומוס מעדשים

מתכון של ליה שומרון פינדר, כוהנת התזונה הבריאה שלנו, עלתה על משהו מגניב: לא חייבים להכין חומוס דווקא מחומוס. כלומר, ברור שאם מכינים חומוס מעדשים קצת קשה לקרוא לו חומוס, אבל חוץ מזה מדובר ביופי של מנה. העדשים הרבה פחות מפונקות וטעונות טיפול מגרגירי החומוס, מה שמשאיר אותנו עם מנה פשוטה ומהירה להכנה, טעימה ומפוצצת בערכים תזונתיים. וואללה מגניב.

>> למתכון: חומוס מעדשים

10. סלט עדשים עם דלורית

2012 הייתה במידה רבה השנה של העדשים, וגם אצלנו אפשר לראות את זה. שוחרי הבריאות הכניסו אותן לחיינו, והצמחונים והטבעונים נתנו חתיכת דחיפה, שהעיפה אותן יש לבפנוכו של המיינסטרים. אז אם כבר סלט עדשים - הנה סלט העדשים הכי שווה שאנחנו מכירים, עם דלוריות ורוטב ויניגרט הרסני. המתכון באדיבות בלוגרית מוכשרת להפליא בשם נופר יערי.

>> למתכון: סלט עדשים עם דלורית

>> והנה המצאות הג'אנק פוד הכי מופרכות של השנה