עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות ענקיות (צילום: אפיק גבאי, קפה נולה)
עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות ענקיות. עוגיות כמו שצריך | צילום: אפיק גבאי, קפה נולה

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות ענקיות

המרכיבים (18 מנות):
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כוס חמאה רכה (220 גרם)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר חום דחוס
1 כפית תמצית וניל אמיתי
2 ביצים
2 כוסות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

3. מערבבים בקערה נפרדת את החמאה, שני סוגי הסוכר ותמצית הווניל לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

4. מוסיפים לתערובת ביצה אחת בכל פעם ומערבבים היטב בכל פעם עד להטמעה.

5. מקפלים את התערובת לתוך קערת הקמח. מוסיפים את חתיכות השוקולד צ'יפס.

6. יוצרים עוגיות בעזרת כף "סקופ" של גלידה או קורצים בעזרת כוס מדידה מעוגלת של 1/4 כוס.

7. אופים למשך 8-10 דקות (בודקים אחרי 8 דקות שהעוגיות לא נשרפות או מתייבשות).

8. ממתינים 2 דקות לאחר האפייה ולאחר מכן מעבירים את העוגיות לרשת לצינון מוחלט.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות ענקיות

בראוניז (צילום: אפיק גבאי, קפה נולה)
בראוניז. היזהרו מאפיית יתר | צילום: אפיק גבאי, קפה נולה

בראוניז

המרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ):
6 כפות (90 גרם) חמאה רכה (ועוד מעט חמאה לשימון התבנית)
170 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
1/4 כוס אבקת קקאו
3/4 כוס קמח לבן
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל טהור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. משמנים את התבנית בחמאה ומניחים עליה נייר אפייה ששוליו יוצאים מהתבנית ברוחב 5 ס"מ.

3. שופכים לקערה חסינת חום את החמאה, השוקולד והקקאו.

4. מרתיחים מים בסיר. כשהם מגיעים לרתיחה מניחים מעל הסיר את הקערה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה של כל החומרים.

5. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.

6. מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית הווניל בעזרת מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה, למשך 4 דקות בערך.

7. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס וממשיכים לערבב בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. בהמשך מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב עד שנטמעת בתערובת.

8. שופכים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת מרית. אופים למשך 35 דקות בערך, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש אך עם מעט פירורים לחים עליו.

9. מכבים את התנור בתום האפייה ומשאירים את התבנית בתנור למשך רבע שעה.

10. מוציאים את התבנית מהתנור ומצצנים באופן מוחלט על רשת.

* ניתן לאחסן את הבראוניז בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בראוניז

עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים (צילום: אפיק גבאי, קפה נולה)
עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים. קטנות, כהות ומושחתות | צילום: אפיק גבאי, קפה נולה

עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

המרכיבים:
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס (180 גרם) חמאה קרה
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום כהה
3/4 כוס חמאת בוטנים
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל טהור
240 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסודה והמלח.

3. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה והסוכרים בעזרת מיקסר חשמלי לקבלת תערובת חלקה ובהירה.

4. מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר את חמאת הבוטנים ומערבבים עד להיטמעות בתערובת.

5. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, ממשיכים לערבב לקבלת תערובת אחידה ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל.

6. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח והקקאו, כל פעם שליש ממנה ומערבבים היטב. לסיום מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.

7. בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה.

8. מכניסים לתנור למשך 8-12 דקות, או עשד שהעוגיות יציבות אך עדיין רכות.

* מצננים את העוגיות לפני ההגשה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> הכנאפה של אל באבור וטיפים להכנת כנאפה בבית
>> עוגת מוס שוקולד ופחזניות של אביבה