עוגיות שומשום
5 מצרכים, זה מה שהעוגיות האלה דורשות, והן כל כך כיפיות לנשנוש שזה כמעט לא חוקי. חלקכם בטח זוכרים אותן מהבית של סבתא (שם הן היו הרבה פחות סימטריות ויפות, אבל בטוח טעימות אותו הדבר), עבור אחרים מדובר בעוגיות מהסוג שקונים במאפייה - כך או כך, תכינו צנצנת יפה שלהן לשבת, ולא תתחרטו.
עוגת וניל בציפוי שקדים
העוגה הזאת מתהדרת במראה מושקע, עד כדי כך שכשראינו את התמונה חשבנו שסביר להניח שהמתכון הזה יהיה גדול עלינו. אז אתם יודעים מה? מדובר בעוגה בחושה לכל דבר ועניין, זה רק הציפוי שיוצר אשליה של מורכבות: תערובת מבושלת של חמאה, חלב, סוכר חום ומלח (אל תוותרו על המלח!), שחוברת לפרוסות השקדים ומצטרפת לעוגה ל-15 הדקות האחרונות בתנור. שוס.
>> למתכון: עוגת וניל בציפוי שקדים
גלידה ביתית ללא מכונה
את המתכון שאנחנו נותנים לכם כאן אתם צריכים לגזור ולשמור קרוב ללב ולמקרר - כי בעזרתו תוכלו להכין גלידות ביתיות שונות זו מזו ונהדרות, בשלל טעמים לפי הרצון והחשק. אנחנו כמובן מתכוונים ללכת על גרסת האוראו - כאלה אנחנו, כמה שיותר מושחת יותר טוב - אבל זה לא מחייב אתכם. אנחנו בטוחים שגם הפיסטוק נהדר.