פסטה בסיר אחד (צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות)
פסטה בסיר אחד | צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות

פסטה מהירה בסיר אחד

פרווה | רמת קושי: קל מאוד | זמן הכנה - 5 דקות הכנה, זמן בישול - 20 דקות

פסטה ברוטב עגבניות היא אחת המנות הקלאסיות של המטבח האיטלקי. החידוש במתכון הזה הוא שהפסטה והרוטב יכולים להתבשל בסיר אחד ותוך עשרים דקות הארוחה מוכנה. הרעיון המקורי הוא של מפתחת המתכונים האמריקנית הנודעת מרתה סטיוארט, ואני מגיש לכם כאן את ההתאמות שלי לשיטה. במקום לבשל את הפסטה במים, לסנן ואז לערבב עם רוטב שהכנו מראש, אנחנו בעצם הופכים את מי הבישול של הפסטה לרוטב, בעזרת ירקות, תבלינים ועשבי תיבול שמתבשלים כולם יחד בסיר. לא מלכלכים את המטבח, הכל מוכן בסיר אחד במהירות (ואפשר אפילו להכין בשטח על גזייה!). ניתן לעשות המון התאמות אישיות למתכון. העיקרון החשוב הוא להקפיד על יחס של בערך 5 כוסות נוזלים לחבילת ספגטי. במתכון הזה אני משתמש גם בעגבניות מרוסקות שמכילות יותר נוזלים, ולכן אני שם רק 4 כוסות מים.

המרכיבים (ל-6 מנות): 
500 גרם (חבילה) פסטה, עדיף ספגטי, מקרוני או פטוצ'יני
400 גרם (קופסת שימורים) עגבניות מרוסקות איכותיות
2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים
בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות דקות
5 שיני שום פרוסות דק
גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
כפית אורגנו יבש
1/2 כפית גרעיני צ'ילי יבש (לבחירה. אפשר פחות או לוותר)
חופן עלי בזיליקום
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 ליטר מים או ציר ירקות
3 כפות שמן זית

גיוונים:
200 גרם עלי תרד
או 200 גרם גבינת ריקוטה טרייה, 200 גרם פרמז'ן מגורר (חלבי)
או טבעות קבנוס מוקפצות קלות במחבת (בשרי)

פסטה בסיר אחד - מרכיבים (צילום: צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות)
פסטה בסיר אחד - מרכיבים | צילום: צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות

אופן ההכנה:

1. שמים את כל הרכיבים בסיר רחב או בקלחת בעלת שוליים גבוהים ויוצקים מעליהם מים ושמן זית. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר להתרככות הפסטה, ספיגת רוב הנוזלים וקבלת פסטה עטופה ברוטב. אם יש צורך מוסיפים עוד מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כחמש דקות. מפזרים עוד קצת עלי בזיליקום ומגישים חם.

לגיוון: בוחרים באחת מאפשרויות התוספת לגיוון, מערבבים את התוספת פנימה לאחר שמסירים מהאש ומכסים שוב את הסיר. החום 'יבשל' את התוספות.

>> בואו לפייסבוק שלנו

חזה עוף צלוי בשום וסילאן

בשרי | רמת קושי: קל | זמן הכנה: 15 דקות

אני מכין חזה עוף צלוי כל כמה ימים, כל פעם בסגנון אחר, ותמיד אני מתבקש לחדש את המלאי מהר יותר מכפי שחשבתי. את החזה הצלוי אנחנו חותכים לרצועות לסלט קר או חם לארוחת צהריים קלילה, אוכלים לצד תוספת חמה מבושלת, כשממהרים שמים בכריך או בטורטייה. הסוד הוא הכנה מראש וארגון במטבח, וכך תוכלו גם בחופש ליהנות מאוכל טרי, בריא ומגוון בלי לבלות זמן רב במטבח. תוכלו להכין כמות גדולה של חזה עוף ואז להכין ממנו מנות מגוונות, ואיש לא ירגיש שאוכלים אותו דבר כל הזמן!

המרכיבים (ל-6 מנות): 
6 יחידות חזה עוף (לא שניצל, אלא עם העצמות)
לרוטב שום סילאן:
1/3 כוס שמן זית איכותי
1/3 כוס סילאן (עדיף ללא סוכר)
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
מעט שמן זית לצלייה

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את חומרי הרוטב.

2. מחממים מחבת ויוצקים מעט שמן זית. כשהמחבת חמה מאוד מניחים את חזות העוף השלמים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. כעבור כחמש דקות כשחזה העוף מזהיב מצד אחד הופכים לצד השני. צולים כשתי דקות נוספות ואז יוצקים כף גדושה מהרוטב על העוף וממשיכים לצלות כשתיים-שלוש דקות נוספות עד שהעוף מוכן.

עוד באוכל טוב:

כריך חזה עוף (צילום: צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות)
כריך חזה עוף | צילום: צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות

כריך חזה עוף עם ירקות טריים ברוטב מיונז ואריסה

בשרי | קל מאוד | זמן הכנה - 10 דקות

דרך מהירה מאוד להכין לעצמכם ארוחה מזינה וטעימה בכריך אחד (עדיף לחמניה מדגנים מלאים). אפשר להכין את הכריכים האלו בבית ולקחת לטיול, זה בריא הרבה יותר מאשר אוכל מהיר עתיר שומנים ומטוגן שתקנו בחוץ.

המרכיבים (ל-6 מנות): 
6 לחמניות טריות לפי טעמכם (או יותר לפי מספר הסועדים)
1/2 חזה עוף צלוי, חצוי לאורכו (כמספר הלחמניות) חם או קר לפי טעמכם.
ירקות טריים: חסה, עגבנייה, בצל סגול (ועוד לפי טעמכם)

לרוטב מיונז אריסה:
1/2 כוס מיונז איכותי
2 כפות גדושות אריסה
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם, אם יש צורך

אופן ההכנה:

1. מערבבים בצנצנת היטב את חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.

2. מרכיבים את הכריך: חוצים את הלחמנייה לאורכה (משאירים אותה מחוברת בקצה), מורחים את הרוטב על שני צדיה, מניחים פרוסות עגבנייה, מעליהן את חזה העוף ולבסוף טבעות בצל סגול ועלי חסה.

שוקי עוף עם פתיתים (צילום: צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות)
שוקי עוף עם פתיתים | צילום: צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות

תבשיל מהיר של שוקי עוף בפסטו וחלב קוקוס עם פתיתים

המרכיבים:
8-6 שוקי עוף טריים
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
3-2 ענפי בצל ירוק קצוצים לטבעות
1/2 1 כוס (רגילה, לא חד פעמית) פתיתים מסוג קוסקוס
2 קישואים חתוכים דק
1 פחית חלב קוקוס (נוזל לא קרם)
צנצנת פסטו איכותי
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה בעלת שוליים גבוהים. מעבירים את שוקי העוף ומטגנים היטב מכל הצדדים כעשר-חמש עשרה דקות. מוציאים ושומרים בצד.

2. יוצקים את השמן הנותר לאותה מחבת ומחממים היטב. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד להזהבה כעשר דקות. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב כשתי דקות. מוסיפים את הקישואים, חלב הקוקוס והפסטו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים שש דקות עד שהפתיתים תופחים וכמעט מבושלים. מחזירים פנימה את שוקי העוף ומסדרים אותם יפה כך שיהיו מכוסים קצת בפתיתים. אם יש צורך מוסיפים עוד רבע עד חצי כוס מים רותחים (הקישואים גם מגירים נוזלים כך שלא בטוח שיהיה צורך). מתבלים במלח ופלפל, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות נוספות או שמעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים 20 דקות בכלי לא מכוסה.

אייס טי לימון ג'ינג'ר (צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות)
אייס טי לימון ג'ינג'ר | צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות

אייס טי (תה קר) לימון ג'ינג'ר

בקלי קלות אפשר להכין משקאות כיפיים ומפנקים הרבה יותר טעימים מהמשקאות הקלים המוכנים!

המרכיבים (ל-1 ליטר): 
3 תיוני תה ירוק לטעמכם
מיץ מלימון שלם + פרוסות לימון חצויות מלימון שלם
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קלוף ופרוס
3-2 ענפי לואיזה
ממתיק לפי טעמכם - סוכר, דבש או סירופ אגבה
קוביות קרח

המרכיבים:

1. שמים את התיונים בקנקן שבו תגישו את התה (אם ממתיקים, מכניסים לקנקן גם את הממתיק). מערים מעל כוס מים רותחים משהים 8 דקות למיצוי הטעמים. מוסיפים מיץ לימון, פרוסות ג'ינג'ר וענפי לואיזה ומכסים בקרח. טועמים ומתקנים טעמים אם יש צורך.

2. מעבירים לקירור מלא. לפני ההגשה מוסיפים פרוסות לימון וקוביות קרח ומגישים קר.

טעימות - מגזין (צילום: צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל, מגזין טעימות)
טעימות - מגזין | צילום: צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל, מגזין טעימות
את הכתבה המלאה ועוד המון מתכונים מופלאים לחג ניתן למצוא במגזין הקיץ של 'טעימות':
מרילין איילון מצננת לנו עם הקיץ עם גלידות וארטיקים המכילים פירות * פיליס גלזר מגישה ארוחות בריאות ומזינות שאינן כוללות בשרים * תהילה סיטון וילדים הופכים בצוותא את החופשה לחגיגה טעימה עם מתכונים שילדים אוהבים * תמי פיליפ אפתה עוגות המכילות פירות קיץ לסוגיהם * רבקה שיינין הכינה שייקים מרעננים * מדור מסביב לעולם מגלה את סודות המטבח ההודי * ועוד המון הפתעות!
מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.
ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.

לעמוד הפייסבוק של מגזין טעימות
.

לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520
 >> לעוד מתכונים של תום פרנץ