כשנחשפנו בפעם הראשונה לשם "תפוחי אדמה נמסים בתוך עצמם", זה נשמע לנו כמו מנה מבית היוצר של אייל שני. אבל אז שוטטנו באינסטגרם ובפינטרסט (שם הכל התחיל), וגילינו שמדובר בטרנד עולמי שכבש את הרשת, ומצליח לשגע בשלנים ופודיס מכל קצוות הגלובוס. אנחנו אמנם גילינו את הטרנד באיחור קל, אבל צמצמנו את הפער: מרגע שהכנו בפעם הראשונה את תפוחי האדמה הנמסים, הבנו שאין יותר טעם להכין תפוחי אדמה בכל גרסה אחרת.
אז מה כבר יכול להיות כל כך מיוחד בתפוחי אדמה בתנור? טוב ששאלתם. הטריק שמשנה את חוקי המשחק פה, הוא ציר עוף או ירקות. כן, כן, בסך הכל מדובר בכוס אחת של נוזל שמתווספת לתבנית האפייה, רבע שעה לפני שמוציאים מהתנור. מכיוון שהתבנית ותפוחי האדמה מגיעים לטמפרטורה גבוהה מאד, הציר נספג בתפוחי האדמה אבל לא הופך אותם ל"מושים", ומה שנשאר בתבנית מצטמצם לרוטב חלומי אותו נרצה לטפטף מעל תפוחי האדמה בעת ההגשה.
היופי בשיטת ההכנה הזאת, הוא שאין גבול לאפשרויות ואתם יכולים ליישם אותה עם כל תיבול שאתם אוהבים ורגילים אליו - שום, תימין, רוזמרין, פפריקה, צ'ילי, הכל תופס. כדי ליצור את האפקט המיוחד שמעניק לתפוחי האדמה את השילוב של קריספיות מבחוץ ופירה חמאתי מבפנים, הקפידו לשמן היטב את תפוחי האדמה לפני שאתם מכניסים אותם לתנור (חמאה כמובן תעבוד כאן מצוין, אבל נשאיר לכם את ענייני הכשרות), ולהפוך אותם בחצי הדרך. יש עוד כמה דברים שכדאי לדעת כדי לעשות את זה נכון, אבל בשביל זה דאגנו לכם למתכון.
תפוחי אדמה נמסים בתוך עצמם
המצרכים (לתבנית אחת):
4-6 תפוחי אדמה (כמה שנכנסים בתבנית אחת בלי קומות)
3 כפות שמן זית או חמאה (או גם וגם)
2 שיני שום כתוש
תימין טרי או יבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כוס ציר עוף או ירקות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
2. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לעיגולים עבים (כ-2 ס"מ) – זה ירגיש לכם עבה מהרגיל, אבל זה מה שגורם לאפקט הרכות מבפנים.
3. מתבלים בשמן זית בנדיבות, מוסיפים שום, תימין מלח ופלפל ומעסים היטב.
4. מסדרים בתבנית עם שוליים גבוהים, כך שכל הפרוסות ייגעו בתבנית (לא לשים יותר משכבת תפוחי אדמה אחת)
5. אופים במשך 15 דקות ואז הופכים לצד השני (חשוב שהצד שנגע בתבנית יהיה קריספי לפני שאתם הופכים) ואופים ל-15 דקות נוספות.
6. שופכים את הציר לתבנית ואופים רבע שעה נוספת.
7. מסדרים את תפוחי האדמה המוכנים על צלחת הגשה ושופכים מעל את הרוטב שנשאר בתבנית.