הקור (וגם החיים) עושה לנו חשק לאוכל עם אחוזי שומן גבוהים יותר, כזה שממש נרגיש איך הוא מחמם אותנו מבפנים. הכוכב המוכר ביותר בקטגוריה הוא רוטב אלפרדו, כמובן, שמפנק את הפסטה בשמנת ובפטריות שגרות בכפיפה אחת בהנאה גדולה.
אחרי שביקרתם ביער הרטוב והאפלולי וליקטתם פטריות, אנחנו מזמינים אתכם לתת קפיצה לרחובות פריז הקפואים, ולהתבשם מניחוחות הערמונים שנקלים שם ונמכרים לעוברי האורח. גדול עליכם? תמיד תוכלו להסתפק בפסטה הזו.
>> למתכון: פסטה פטריות וערמונים בסיר אחד
מה יותר שמנוני ומענג מרוטב שמנת ופטריות? התשובה חייבת להיות רוטב שמנת וגבינות, כי אם אפשר להיות אפילו יותר סמיך ומושחת אז באמת, למה לא.
עוד בסימן גבינות - מנת הפסטה האמריקאית, שתמיד מעוררת בנו דחף בלתי נשלט להסתער עליה עם כף גדולה. רוצים קצת גם? קחו קערונת ותגישו לעצמכם.
גם פסטה, גם גבינות וגם מאפה - לזניה מעולה עם גבינות ורוטב בשמל, שמרוב עושר אפשר לשכוח שהיא בכלל התחילה כפסטה.
עבור מי שמתעצל להכין לזניה אלוהים ברא את הזיטי: מערבבים פסטה, רוטב עגבניות וגבינות, קצת מוצרלה מלמעלה והיידה לתנור.
ישנם אלה שבלי בשר לא מרגישים שהם אכלו משהו, בטח ובטח בחורף. אז שתי המנות האחרונות שלנו מוקדשות להם, ובראש ובראשונה הפסטה-קציצות הזאת, שבכל פעם שאנחנו רואים את התמונה שלה נפער אצלנו בור אימתני של רעב.
בשר שמן, בישול ארוך וירקות שורש - אלה שלושת היסודות שעליהם עומד בולונז טוב, ושלושתם ביחד זועקים חורפיות. הפסטה היא רק בונוס.