הרבה לפני ההסתערות המטורפת של מאפיות הבוטיק והקונדיטוריות על כל פינה בישראל, תומר בלס התחיל לאפות לחם. על אף שהוא לא היה החלוץ הראשון שהביא את הלחמים המיוחדים אל קדמת הבמה, ללחם של תומר תמיד יהיה שמור מקום של כבוד בקרב חובבי הפחמימות באשר הם. היום עולה תכניתו החדשה "לאפות, לבשל, לאהוב" בערוץ 2, והרגשנו שזה זמן מצוין להחליף איתו כמה מילים.
בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו
"בכל פרק של התכנית אני מערב גם את ירושלים", מסביר בלס על העיר הטעונה שהוא כך כך קשור אליה. "אני עושה קניות בשוק מחנה יהודה, מדבר עם רוכלים, ואז מגיע הביתה ומבשל ואופה לאורחים שמגיעים אלי לחמים מיוחדים, חלות ועוד. בסיום כל פרק אני שוב מתחבר לירושלים עם ביקור ביקבים בקרבת העיר, מבשלות בירה ומוסדות קולינריים שונים".
את המאפייה שלו, "הלחם של תומר", החל בלס בירושלים כבר לפני 12 שנים. אחרי שעבד בעבודות שונות בתחומי הצילום, הנגרות ומטבחי המסעדות, הוא נכנס לעולם הלחם די במקרה. "בטיול שאחרי הצבא למדתי להכין לחם בצרפת במטרה לעבוד במסעדה בלונדון", הוא מסביר. "בסוף, החלטתי לחזור לארץ. שכרתי בית עם מרתף ושם תכננתי להתחיל לעשות לחם לחברים". בלס התחיל לאפות, השמועה על האופה עברה מפה לאוזן, הוא התחיל למכור את מאפיו ובסופו של דבר פתח מאפייה קטנה בשכונת תלפיות בעיר.
כיום, יש ללחם של תומר כבר 4 סניפים בירושלים - בשכונות קטמון, רחביה, תלפיות וארנונה. לפני 4 שנים הוא גם התרחב לזוג סניפים נוספים במכבים ובכפר אורנים. בניגוד למאפיות ובתי עסק אחרים, בלס ממש לא פועל בשיטת זכיינות. כל סניף שלו הוא כמו ילד שצריך לטפל בו ולטפח אותו. לכן, הוא גם לא מתכנן התרחבות נוספת בזמן הקרוב. "אני חייב להרגיש שאני בשליטה בכל הסניפים שלי ולכן אני לא בטוח שאני הולך להתרחב עוד בקרוב", הוא מספר. "אני גם כל הזמן רוצה לשפר ולהתקדם עם מה שהקהל רוצה וזה גוזל זמן. כרגע יש מספיק סניפים".
עוד באוכל טוב:
ומה הסיפור שלך עם ירושלים?
"אני לא מכיר שום עיר אחרת בשבילי חוץ מירושלים. אני מאוד אוהב אותה ואת כל הפינות הנסתרות שלה ואני חושב שזאת עיר מטורפת לחלוטין. יש בה שפע של מקומות מגניבים והיא מאוד מיוחדת. אני לא רואה את עצמי חי מחוץ לה".
המצב הנוכחי בעיר בטח משפיע על העסקים באופן מורגש
"המצב משפיע על האווירה, מצב הרוח והחשק, והוא בהחלט לא נעים. יש חשש גדול מאינתיפדה חוזרת ואני באמת חושב שעד כמה שזה נדוש - כולנו בעיר רק רוצים לעבוד, לחיות וללכת הביתה בכיף, בלי כל מה שקורה היום ובלי החששות הביטחוניים והעסקיים. בסופו של דבר אני מוכר לחם אז זה משפיע על העסקים שלי קצת פחות מעסקים קולינריים אחרים".
יש בשנה החולפת גל גדול של מאפיות חדשות ומיוחדות ברחבי הארץ. זה אומר שהרמה עלתה?
"זה באמת גל פסיכי. וברור, לא רק הרמה עלתה אלא גם האנשים כאן מבינים הרבה יותר ויש הרבה יותר קהל שאוכל לחמים מיוחדים מאשר בעבר. אני התחלתי לעשות לחם בארץ במאי 2003. בזמן שחלף מאז נהיה כאן משהו מדהים. בכל מקום בארץ יש מאפיות וכנראה שיש ביקוש מטורף לדבר הזה שנקרא לחם, שהוא הבסיס של החיים שלנו והוא גם הכי פשוט בעולם".
למה באמת הישראלים כל כך אוהבים לחם?
"ישראלים לא יכולים בלי לחם. תשאלי כל ישראלי ממוצע אם הוא יכול בלי לחם. אנחנו חייבים את זה. כי לחם זה המוצר הכי בסיסי בעולם וחיטה היא משהו שכל אחד צורך - מהעשיר ביותר ועד העני ביותר. כולם צורכים את הדבר המדהים הזה שעושה ניסים ונפלאות. ומה שיפה בו זה שלא צריך כלום חוץ מקמח, מים וקצת מלח בשביל לעשות אחלה לחם. וזה גם מה שאני מעביר בתכנית החדשה שלי. כמה שזה קל וכמה אנשים צריכים לצאת מהפחד הזה של לעשות לחם בבית. להכין לחם זה מרגש ומחמם את הבית, בייחוד עכשיו בחורף כשזה מטריף סקסי וכיף".
לאפות, לבשל, לאהוב. החל מהיום (יום ראשון) בערוץ 2 בשעה 10:00 בבוקר.