שקשוקה (צילום: צילום ביתי)
שקשוקה רגילה. עגבניות זה לחלשים | צילום: צילום ביתי
שקשוקה ירוקה

מתכון של טארק שהואן

לשקשוקה ירוקה, כמו לשקשוקה רגילה, לא באמת צריך מתכון. מטגנים בצל, מוסיפים מזה ומזה, קצת מלח קצת פלפל, מניחים לטעמים להשפיע אחד על השני ושוברים ביצים. כדי לקשור את החומרים בשקשוקה הירוקה מומלץ להשתמש בגבינה כלשהי, או לחלופין בשמנת מתוקה, כמו במתכון שלפנינו. יותר מדי שמנת לכם? תפחיתו, עדיין ייצא טעים.

מרכיבים (2 מנות):
4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
2 בצלים לבנים קצוצים דק
300 גרם תרד שטוף ויבש
200 גרם מנגולד (רק העלים הירוקים) שטוף ויבש
כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
2 כפות קמח לבן מנופה
גבינת מוצרלה (או צהובה) מגורדת
4 ביצים

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת גדולה שמן זית ומטגנים את השום והבצל עד לקבלת גוון זהוב.

2. מוסיפים את התרד והמנגולד ומערבבים במשך 7 דקות עד שהעלים מאבדים חצי מנפחם.

3. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

4. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.

5. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מסה סמיכה.

6. מוסיפים את הביצים ומכסים את המחבת למשך 4 דקות.

7. מכבים את האש, מפזרים מעל גבינת מוצרלה או גבינה צהובה ומכניסים לתנור במצב גריל עד להקרמה.

>> הנה עוד שקשוקות טעימות

שקשוקה ירוקה (צילום: טארק שהואן)
השקשוקה הירוקה של שהואן. אתם מוזמנים גם לאלתר | צילום: טארק שהואן

לזניה מנגולד וגבינות

מתכון של רות אוליבר, על השולחן

כשאנחנו חושבים על לזניות אנחנו בדרך כלל לא מצליחים להרחיק לכת עד מעבר ללזניה עם בשר וגבינות (שזה, הלו, לא כשר). אנחנו מציעים לכם להרחיב קצת את האופקים, ולהכין איתנו לזניה שאין בה לא בשר ולא עגבניות, אלא ערב רב של ירוקים טעימים וגבינות עשירות וכיפיות. עוד אפשרות חלבית למהדרין שאינה דורשת שעבוד לעגבניות היא לזניית הבטטות שלנו.

>> לכתבת הלזניות המלאה של על השולחן

המצרכים (לתבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ)
1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה
300 גרם גבינת צ'דר מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

למלית:
3 חבילות מנגולד קצוץ דק
עלים קצוצים מצרור בזיליקום
500 גרם גבינת ריקוטה מעוכה במזלג
100 גרם גבינה כחולה מפוררת

לרוטב הלבן (רויאל):
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
5 ביצים
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
3 שיני שום כתושות

לזניה עם מנגולד וגבינות (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
לזניה מנגולד וגבינות. כמה ענוגה היא | צילום: דניאל לילה, על השולחן

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים.

3. מכינים רוטב לבן (רויאל): טורפים במזלג שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום. שומרים כוס רוטב בצד ואת השאר מוסיפים למלית המנגולד ומערבבים.

4. מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים 1/2 כוס מהרוטב הלבן ששמרנו לתבנית ומסדרים עלי לזניה, ומעליהם שליש מתערובת המנגולד. מפזרים מעט מוצרלה ופרמזן. מסדרים שכבה נוספת ומסיימים ברוטב לבן, צ'דר ופרמזן.

5. אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.

פיצה פסטו, פרמזן ופטריות

מתכון של חן שוקרון

מי שאמר שפיצה חייבת רוטב עגבניות לא יודע על מה הוא מדבר. בתור התחלה, אתם תמיד יכולים ללכת על פיצה ביאנקה (כלומר, לבנה) - שזה פיצה בלי רוטב, רק עם הרבה גבינות טעימות מגוררות (או אפילו בלי זה, אבל אז מה הכיף). רוצים קצת צבע על הצלחת? קבלו מתכון ליגה, שבו במקום רוטב עגבניות מקשט את הפיצה פסטו, ביתי או קנוי. אנחנו סומכים על חן שוקרון בעיניים עצומות, כדאי גם לכם.

המרכיבים (ל-2 פיצות בקוטר 30 ס"מ):

לבצק:
4 כוסות (560 גרם) קמח
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
ככוס + 3 כפות (280 מ"ל) מים פושרים

לתוספות:
רוטב פסטו ביתי או קנוי (כ-120 גרם)
300 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 סלסלות של פטריות (שמפיניון / שיטאקי טריות / פורטבלו) או שילוב של הסוגים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להטמעה. מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה, עד להיווצרות בצק רך וגמיש (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים, כף אחת בכל פעם, או לא להוסיף את כל הכמות המצוינת במתכון במידה והתקבל כבר בצק רך וגמיש). לשים כ-10 דקות. מעבירים את הבצק לקערה נקייה. יוצקים עליו מעט שמן ומגלגלים אותו כך שישומן היטב מכל צדדיו. מניחים להתפחה כשעה – שעה וחצי או עד שהבצק הכפיל את נפחו.

2. בזמן שהבצק תופח, מנקים את הפטריות, מסירים את הרגל וקוצצים לפרוסות. מחממים את התנור לחום המקסימלי ומניחים במרכזו, על גבי רשת, אבן אפייה (אבן שמוט). אם אין אבן, מחממים את תבנית התנור. מאפשרים חימום ארוך של כ-30-40 דקות.

3. כשהבצק תפח דיו מחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ ובקוטר של כ-30 ס"מ. מעבירים את הבצק לרשת הפיצה, ובעזרת סכין מסירים את השוליים המיותרים. מורחים שכבה דקה מאוד של פסטו על גבי הבצק (כ-2 כפיות בלבד) ואופים כ-7-10 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור, מורחים שכבה נוספת של פסטו (שוב, רק 2-3 כפיות) מפזרים את הגבינה ואת הפטריות הקצוצות ומחזירים שוב לתנור (הפעם ניתן לוותר על תבנית הפיצה). אופים עוד 7-10 דקות נוספות ועד שהגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור ואוכלים מיד.

פיצה פסטו פטריות1 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פיצה פסטו עם פטריות. ליגה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כדורי בשר

מתכון של פרידה הכט

אוהבים ספגטי אנד מיט בולס? שזה, בקצת יותר עברית, מקרוני עם כדורי בשר? גם אנחנו אוהבים. ובמיוחד אנחנו אוהבים את זה שבכלל לא צריך עגבניות בשביל המנה הזאת. ההוכחה: המתכון של פרידה הכט, שהדבר הכי קרוב לעגבניות שיש בו זה 2 קופסאות קטנות של רסק.

המרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים
1/3 כף חוואייג'
1/3 כף אבקת מרק עוף
1/3 כף מלח
קמח מצה או פירורי לחם, לפי הצורך

לרוטב:
1/2 בצל קצוץ
2 שיני שום
מעט שמן לטיגון
2 רסק עגבניות קטן
2 ליטר מים

אופן ההכנה:

1. לכדורי הבשר: מערבבים היטב את כל החומרים, מכינים כדורים קטנים (מעט קטנים יותר מכדור פינג פונג) ומסדרים על מגש.

2. לרוטב: מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

3. מכניסים את כדורי הבשר, מרתיחים שוב ומנמיכים את האש. מבשלים 30 דקות.

קציצות ברוטב פרידה הכט (צילום: מאיה פלמון,  יחסי ציבור )
כדורי הבשר של פרידה. עגבניות? בקושי רסק | צילום: מאיה פלמון, יחסי ציבור
>> קבלו יופי של דיל: סדנאות בישול לילדים בחצי מחיר
>> מכירים את חוק 3 השניות? אז עכשיו הוא בדוק מדעית