חלה קלאסית קלועה משש רצועות
המרכיבים:
800 גרם קמח לבן
30 גרם שמרים טריים
4 כפות סוכר
4 כפות שמן
2 ביצים
כוס וחצי מים
1 כף מחוקה מלח
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים וקצת מלח
אופן ההכנה:
1. שמים במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החומרים הרטובים ולשים במיקסר עד שמתקבל בצק. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות. הבצק צריך להיות רך וקטיפתי ואחיד.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון. מתפיחים כחצי שעה במקום חמים.
איך יודעים שהבצק תפח כמו שצריך? לוחצים קצת עם האצבע. אם החור שיצרה האצבע נסתם במהירות - הבצק עוד צריך לתפוח; אם הוא נסתם באיטיות הוא תפח מספיק; אם הוא לא נסתם בכלל הוא תפח יותר מדי.
3. מחלקים את הבצק לשישה חלקים. מגלגלים כל חלק עם מעט קמח לרצועה באורך 30 ס"מ. קולעים לצמה לפי ההוראות שבתוכנית. מכסים בניילון ומתפיחים עוד 20 דקות.
4. בזמן ההתפחה השנייה מחממים את התנור ל-220 מעלות.
5. כשהחלות תפוחות מושחים אותן בעדינות בביצה הטרופה עם המים והמלח ומכניסים לתנור. אופים כ-25 דקות, או עד שהחלה זהובה ויפה ותפוחה. שימו לב - לא פותחים את דלת התנור ב-10 הדקות הראשונות. מוציאים ומצננים על רשת צינון.
פיתות מחבת מבצק חלה
מכדררים את הבצק לכדורים, משטחים לדיסק, מתפיחים קצת ואז מחממים על מחבת נון-סטיק לוהטת. הבצק מקבל שלפוחיות סקסיות כאלה והוא רך נורא מבפנים ומתקתק כיאה לחלה.
המרכיבים:
שליש מהבצק שהכנתם לחלה
אופן ההכנה:
1. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים קטנים. משטחים כל בצק לדיסק עגול בגובה של כ-2 ס"מ. מקמחים ושמים להתפחה תחת מגבת או ניילון.
2. מחממים מחבת נון-סטיק על אש גבוהה. המחבת צריכה להיות חמה מאוד (לא צריך שמן). פותחים עם היד בעדינות את הבצק כך שיהיה גדול ודק יותר, בערך בעובי של 1.5 ס"מ. שמים על המחבת. קולים עד שהבצק מלא שלפוחיות גדולות וזהוב מלמטה. הופכים לצד השני וקולים עוד כמה דקות. מגישים חם ישר מהמחבת.
3. אפשר למרוח על הפיתות קצת שמן זית, לטגן טיפה על הצד עם השמן ולפזר מעל כמות נדיבה של זעתר. טעים טעים.
לחם מחבת עם קינמון
זה לחם? זאת עוגת שמרים? אנא עארף, מה זה משנה. זה אחד הדברים המופלאים והניחוחיים והטעימים שאכלתי בחיי. יש שם בצק שמרים קלוע, מרוח בחמאה, בזוק בקינמון וסוכר ואפוי, עם קצת פירורים מלמעלה, בתוך מחבת. מעל יוצקים זיגוג מושלם של מייפל ואבקת סוכר. הוא מתקשה קצת והמאפה פריך ואתם מאושרים.
המרכיבים:
חצי מהבצק שהכנתם לחלה
לציפוי:
רבע כוס חמאה מומסת
כמה טיפות תמצית וניל
שלושת רבעי כוס סוכר חום
כפית וחצי קינמון טחון
לפירורים:
1 כף חמאה קרה
רבע כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כף קמח
לציפוי גלייז:
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות סירופ מייפל
רבע כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מצפים את משטח העבודה בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים ומגלגלים לנחשים באורך 70-100 ס"מ. מערבבים את החמאה המומסת עם הווניל ומורחים מכל הצדדים (לא חובה את כל הכמות). בוזקים את תערובת הסוכר-קינמון מעל ומצפים את נחשי הבצק היטב. מהדקים את שני ה"נקניקים" בקצה אחד, מלפפים אותם זה עם זה ומהדקים בצד השני.
2. משמנים מחבת בחמאה ומגלגלים את הבצק בתוך המחבת לשבלול – מתחילים במרכז ויוצאים כלפי חוץ. אם נשארה חמאה מומסת יוצקים אותה מלמעלה, ומעל מפזרים את שאריות הקינמון-סוכר. מכסים בשקית ונותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (בערך חצי שעה-שעה).
3. בינתיים מכינים את הפירורים: מעבדים את החמאה לתוך החומרים היבשים לכדי פירורים (אני עשיתי את זה מהר עם הידיים). מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
4. מפזרים את הפירורים על הבצק ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
5. בינתיים מערבבים את כל החומרים של הציפוי. כשהמאפה מוכן נותנים לו קצת להתקרר ואז יוצקים עליו את הציפוי (לא חייבים את כל הכמות – זה מאוד מתוק).
התוכנית של רותי רוסו משודרת בקשת 12 מדי יום שני