אותנו כבר מזמן לא צריך לשכנע שלא כל ארוחה חייבת לכלול בשר ושאפשר לעשות קסמים עם ירקות, כך שאין מבסוטים מאיתנו לראות שמגמת האוכל הצמחוני והטבעוני טוב צוברת תאוצה ברחבי הארץ. השבוע מצטרפת לאותה מגמה מבורכת גם רשת המסעדות והמבשלות ג'מס, במתכונת של יום שני צמחוני.
התפריט כולל מנות כמו בוריק מבצק בירה במילוי תרד, ביצה רכה ואריסה (38 שקלים), סינייה ירקות עם טחינה חמה ואגוזים (42 שקלים), פלאפל הודי במילוי תפוח אדמה, בצל ותבלינים הודים (38 שקלים), קרפצ'יו סלק עם קרם אגוזי לוז (38 שקלים) ומגדל פנקייקים מבטטה עם סילאן, טחינה גולמית, אגוזים ועלים ירוקים (54 שקלים). ניתן להזמין כל מנה בנפרד או כחלק ממגש, במחיר של 98 שקלים שכולל 3 מנות לבחירה.
הגרסה של ג'מס לפנקייק מתוק מלוח מבטטה הלהיבה אותנו במיוחד, והזדרזנו להביא לכם את המתכון:
חומרים:
כוס וחצי חלב סויה לא ממותק
3 כפות שמן קנולה
2 ביצים
חצי קילו בטטה, מבושלת, קלופה ומגוררת
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
כפית אבקת אפייה
כוס קמח
לקישוט:
כף סילאן
כף טחינה גולמית
מעט בוטנים גרוסים
עלי כוסברה
עלי בזיליקום
עלי נענע
אופן הכנה :
1. מערבבים את חלב הסויה, השמן, והביצים. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
2. מחממים מחבת על חום נמוך ומוסיפים מעט שמן קנולה.
3. יוצקים בלילה למחבת (בגודל שרוצים). מטגנים עד הופעת בועות, הופכים ומטגנים גם את הצד השני. חוזרים על אותה פעולה עד לסיום הבלילה.
4. מערימים על צלחץ מגדל של פנקייקים ומעליו מזליפים מעט טחינה גולמית וסילאן . מוסיפים בוטנים גרוסים, ועלי כוסברה, בזיליקום ונענע טריים וקצוצים, ומגישים. בתאבון.
לפרטים נוספים על הארוחות הצמחוניות