אורז עם אטריות
מתחילים בפשוט - תוספת אורז שמה שהופך אותה לטעימה במיוחד זה האטריות שמוסיפים לסיר בשלב הטיגון. רוצים להפחית בכמות השמן? עשו טובה, בפעם הראשונה תכינו כמו שכתוב, אחר כך אתם מוזמנים לערוך ניסיונות כרצונכם (כמה מתערבים שלא תשנו כלום?).
אורז אדום
רוב האנשים מוסיפים רסק עגבניות לסיר האורז שלהם, ובזה מבחינתם הם הפכו אותו לאורז אדום. לא ענת אלישע. בואו לראות כמה עשיר ורב טעמים האורז האדום שלה.
בחש של אהרוני
הנה אנחנו מגיעים למנות אורז שהן כבר לא רק תוספת אלא ארוחה שלמה. את הבחש במשפחת אהרוני מכינים לא עם סתם בשר אלא אם בשר כבש, ולא טחון אלא קצוץ, שיהיה אפשר להרגיש את הביס. וקליפת הלימון שזורקים פנימה? גאונות.
אורז פרסי עם פירות יבשים
עוד אחד של אהרוני, הפעם צמחוני. שיא האטרקציה - כמובן התהדיג, אותה שכבה פריכה פריכה שכל השולחן רב עליה.
>> למתכון: אורז פרסי עם פירות יבשים
טבית - חמין עיראקי
מכל קדרות השבת - הטבית העיראקי הוא המעניין ביותר. רוכשים עוף למילוי, מכינים תערובת מתובלת של אורז עם עגבניות ונענע, שתשמש גם למילוי העוף וגם לסיר, ושולחים ללילה בתנור. ללקק את האצבעות, ולחכות לשבת הבאה בשביל להכין עוד פעם.
אורז צהוב
מה שקצת כורכום וטיפטיפה זעפרן יכולים לעשות לאורז, זה מדהים אותנו בכל פעם מחדש.
אורז מוקפץ עם בשר טחון
מתכון שהכרנו רק לאחרונה, אבל כבר נפשנו נקשרה בנפשו. ראשית כי הוא סוגר לנו ארוחה, שנית כי הוא עושה את זה רק ב-10 דקות עבודה ושלישית כי וואו, איזה שילוב טעמים פגזי.
>> למתכון: אורז מוקפץ עם בשר טחון
מג'דרה בסיר אחד
לקח לנו שנים להבין שהסוד הכי חשוב למג'דרה מעולה הוא הבצל - צריך להיות הרבה ממנו, והוא צריך להיות מטוגן היטב היטב, עד שהוא חום ממש. עשיתם את זה? תצא לכם אחלה מג'דרה. צריכים מתכון? זאת המג'דרה הכי עצלנית שלנו, והיא מעולה.
אורז עם מנגולד ולימון
וואו כמה שאנחנו אוהבים את המתכון הזה. הוא קל להכנה שזה לא נעים, והטעמים שלו הם הכי לא מה שהייתם מצפים מהתוספת ליד השניצל שלכם. הוא חמוץ מאוד, אבל לא יותר מדי, עם רמיזות פיקנטיות של לימון כבוש. מי שלא מנסה פשוט מפסיד.
>> למתכון: אורז עם מנגולד ולימון
סיר אורז נפלא עם פרגיות
מתכון של לייזה פאנלים שאומנם דורש מעט יותר טרחה מסתם אורז עם גזר מגורר, אבל בתמורה מסדר אתכם עם ארוחת צהריים שלמה בסיר אחד. מהניסיון (הרב!) שלנו עם המתכון הזה, הכי כיף לחתוך את הפרגיות קטן קטן. אש.
>> למתכון: סיר אורז נפלא עם פרגיות
ספנקוריזו - אורז עם תרד
חלקכם אולי מכירים את המנה הזו ממסעדת גרקו, ואם לא, זאת ההזדמנות. בגדול יש פה אורז, הרבה תרד ועוד המון ירוקים, ולבסוף - נגיעה של לימון. טעים ממש.
>> למתכון: ספנקוריזו - אורז עם תרד
תבשיל סלמון ואורז מהיר
מאוד מאוד קל להכין את המנה הזאת, והיא סוגרת פינה של חלבון ביעילות ובמהירות. ומה עם הטעם? בואו, סלמון, אורז ורוטב טריאקי - הרי אי אפשר לטעות עם זה.
>> למתכון: תבשיל סלמון ואורז מהיר
קיצ'רי
אפשר לומר שקיצ'רי הוא המקבילה העיראקית למג'דרה. בפועל מדובר באורז עם עדשים כתומות ותיבול נפלא, שאפשר לאכול כתוספת לבשר או ככה, עם גביע של יוגורט (גם בלי כלום טעים). מהראויות שבארוחות הצהריים.
אורז חגיגות
אורז הבית שלנו בארוחות שבהן אנחנו נדרשים להרשים. תנו לבצל, לברוקולי ולפלפלים הצבעוניים לעשות את העבודה בשבילכם, מה אכפת לכם.
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז
בכל פעם שאנחנו נתקלים במתכון של תום פרנץ אנחנו קצת מתרגשים. במקרה הזה, התמונה בלבד הספיקה לנו כדי לרוץ לסופר ולרכוש את כל מה שצריך בשביל להעמיד את הפלא הזה: מנה סופר מושקעת ופשוטה.
למתכון: תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז
אורז עם שעועית אדומה וגזר
הפרסים בטח מצאו שם נהדר למתכון הזה, אבל אנחנו פשוט קוראים לזה אורז עם המון המון דברים טובים ותבלינים. הכיף הגדול הוא להגיע לסוף הסיר ולגלות את שכבת תפוחי האדמה הפריכה.
למתכון: אורז עם שעועית אדומה וגזר
אורז עם עלי גפן
עלי גפן ממולאים הם אחד הדברים שאנחנו הכי אוהבים בעולם - אם כנשנוש ביתי ואם כמנת פתיחה במסעדה גלילית. חשבנו פעם להכין אותם לבד, אבל מהר מאוד התייאשנו מעצם רעיון הגלגול. ואז הגיע המתכון הנפלא הבא.
בצלים ממולאים
לילה שלם. זה פרק הזמן שמבלים הבצלים הממולאים האלה בתנור, מה שכבר מבטיח לכם מנה שהושקעו בה הרבה חום ואהבה. אחרי הסיבוב בתנור, מגיע סיבוב נוסף, הפעם בהובלתו של יוגורט עם עירית ושום. מושלם לא?
שומר ממולא קציצות עוף עם אורז
קציצות כאילו נוצרו במיוחד בשביל ימי שישי בערב, אבל אנחנו חייבים להודות שגם במהלך השבוע לא נסרב לצלחת קציצות מפנקת, בטח אם יש לה קטע. אז מה הקטע? קחו שומר, מלאו אותו בבשר טחון, הצמידו לכל היופי הזה קצת אורז, והופ, יש לכם יופי של ארוחה.
למתכון: שומר ממולא קציצות עוף עם אורז
מקלובה צמחונית
בכל פעם שמישהו מניח במרכז השולחן מקלובה, אנחנו מרגישים כאילו ירד מלאך מהשמיים. המנה הבאה כל כך יפה ומפוארת, למרות שהיא לגמרי צמחונית. אורז, חצילים, כרובית ותפוחי אדמה הופכים את המקלובה הזאת לשווה ברמות.
מג'דרה בריאה במיוחד
יש הרבה מתכונים למג'דרה (כולל אחד ממש כאן בתחילת הרשימה), אבל מתכון כמו זה אנחנו מבטיחים לכם שעוד לא פגשתם. האורז - אורז מיקס, שמשלב כמה סוגי אורז מלא, העדשים - נבטוטי עדשים, שכמו שקונים אותם בסופר ככה הם נכנסים למחבת. לזה מוסיפים המון בצל מטוגן, והתוצאה? משהו טוב, אבל באמת.
מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה
תום פרנץ שוב קופץ לביקור, ושוב השארנו לו את הדלת פתוחה. בכל זאת, הוא הגיע עם המאפה המושלם הזה, שמתאים לקיץ כמו מטקות לים. אורז, תרד וגבינות הופכים כאן לחגיגה אפויה.
למתכון: מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה
>> הנה עוד המון מתכונים נהדרים של תום
כדורי ריזוטו בציפוי פריך
ארנצ'יני היא מנה איטלקית אותנטית שנשמח לקבל בכל יום בשנה, בארץ או באיטליה. מה קורה כשבוחרים בגרסה שמכילה בייבי מוצרלה? תאמינו לנו, רק דברים טובים.
למתכון: כדורי ריזוטו בציפוי פריך
אורז עם ירקות ונקניקיות
מה קורה כשמכניסים חצילים, אורז, נקניקיות ואדממה לסיר אחד? ובכן, מתקבלת לה מנה שכל בני הבית ישמחו לזלול, וכל מי שצריך לשטוף כלים יחגוג.
למתכון: אורז עם ירקות ונקניקיות
>> צעד צעד: כך תכינו את האורז המושלם
הכתבה פורסמה לראשונה בינואר 2023.