כדורי לחמניות עם גבינה ובצל מטוגן 

המצרכים (20 יחידות):
לבצק:
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף סוכר
100 גרם חמאה רכה
כוס ורבע (360 מ"ל) חלב
כפית מלח 

לציפוי:
1 ביצה טרופה + כף חלב להברשת הלחמניות
שומשום

למלית:
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
250 גרם גבינה קשה, חתוכה לקוביות בינוניות (מוצרלה או עמק)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר.

2. יוצרים גומה במרכז הקערה, ושופכים לתוכה את הסוכר, החמאה והחלב. לשים הכל, ותוך כדי הלישה בודקים אם יש צורך להוסיף עוד כרבע כוס חלב.

3. כשהבצק מתגבש (זה בסדר אם הוא קצת דביק), מניחים אותו בקערה נקייה, עוטפים אותה בניילון ומשאירים בצד להתפחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים אותו שוב, חותכים לכדורים קטנים ומשטחים מעט כל כדור. מכניסים לתוכו מעט בצל מטוגן וקוביית גבינה, סוגרים היטב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחלק שסגרנו מופנה כלפי מטה.

5. מתפיחים חצי שעה נוספת, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות.

עמוד הפייסבוק שלנו לא מגיע על מקל, אבל גם הוא מיוחד במיוחד

 

כדורי שוקולד על מקל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עיגולים קטנים של אושר. קייק פופס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קייק פופס

המצרכים (15-18 יחידות):
300 גרם פתי-בר בטעם שוקולד, מפורר
100 גרם חמאה מומסת
1 כף קקאו
2 כפות סוכר חום
חצי כוס חלב קר
100 גרם גבינה לבנה

לציפוי:
3 כפות ממרח שוקולד.
1 שקית פצפוצי שוקולד צ'יפס לבנים
4 כפות שמן
200 גרם שוקולד מריר
סוכריות צבעוניות/ קוקוס קלוי, או כל קישוט אחר
12 יחידות של מקלות נייר (ניתן להשיג בחנויות יצירה או בכאלו שמתמחות באפייה)

אופן ההכנה:

1. מפוררים את הפתיבר בקערה ומוסיפים את שאר המצרכים לעיסה.

2. לשים היטב את העיסה, ותוך כדי מוסיפים את החלב עד לקבלת עיסה אחידה, אז יוצרים ממנה כדורים.

3. טובלים כל קצה מקל נייר במעט ממרח שוקולד ונועצים בכדור. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים ומכניסים למקפיא לחצי שעה. 

4. ממיסים מעל בן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל את שקית פצפוצי השוקולד הלבן עם שתי כפות שמן קנולה, ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת. חוזרים על אותה הפעולה עם השוקולד המריר בקערה נפרדת.

5. טובלים כל כדור קפוא בשוקולד לפי הצבעים שאוהבים, מקשטים בתוספת שבחרתם ומניחים על מגש מרופד עם נייר אפייה במקרר עד להגשה.

עמוד הפייסבוק שלנו לא מגיע על מקל, אבל גם הוא מיוחד במיוחד

כדורי גבינה צבעוניים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
רק תבחרו את הציפוי האהוב עליכם. כדורי גבינה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

כדורי גבינה 

המצרכים (20-25 יחידות):
500 גרם גבינת כנען
50 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
2 כפות שמן זית
5 כפות חלב
1 כפית מלח
1כפית שום גבישי או אבקת שום

לציפוי:
100 גרם תערובת זעתר או פפריקה

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.

2. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים ומצפים אותם בתערובת של פפריקה או זעתר.

3. מאחסנים את הכדורים בכלי אטום במקרר עד להגשה, ומגישים לצד ירקות וקרקרים.

עוד באוכל טוב: 

שבלול גבינה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שבלול על מקל. מאפי גבינה וזיתים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מאפי גבינה וזיתים 

המצרכים (ל-15 יחידות):
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
100 גרם גבינת עמק, מגוררת
כפית שטוחה מלח
200 גרם חמאה רכה
3 כוסות קמח תופח
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים, קצוצים
שיפודי יקיטורי קטנים/מקלות ארטיק

לציפוי:
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה :

1. לשים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, לפי הסדר הבא: גבינות, מלח, חמאה, ורק אחר כך את הקמח והזיתים.

2. מקררים את התערובת במקרר כ-10 דקות.

3. על משטח מקומח חותכים את הבצק לכדורים קטנים, מרדדים כל כדור לרצועה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. מגלגלים הרצועות לצורת שבלול עגול, ובסיומו של כל קצה שבלול נועצים שיפוד יקיטורי או מקל ארטיק עד לאמצע השבלול, ומברישים בביצה טרופה.

5. אופים בחום של 180-200 מעלות כחצי שעה, או עד שהשבלולים משחימים.

>> המתכונים באדיבות מועצת החלב

>> אינס שילת ואפיק גבאי עם בעלי הבלוג "תיק אוכל"