החיים שוב תובעניים מדי? התרומה הקטנה שלנו: מתכון אחד בכל יום, כזה שקל להכין וכיף לאכול, שכל בני הבית יתקבצו בשבילו סביב השולחן וירגישו לרגע אחד קטן שהכל בסדר. והיום: פסטה ברוטב עגבניות שמכינים בצ'יק
המצרכים: חבילת ספגטי (או פסטה מסוג אחר שאוהבים) 800 גרם עגבניות מרוסקות (2 קופסאות שימורים קטנות או אחת גדולה) 4 שיני שום כפית אורגנו יבש גבעול בזיליקום (השאירו את העלים מחוברים, כדי שתוכלו להוציא אותם בקלות בתום הבישול) כפית וחצי עד 2 כפיות מלח כף סוכר ליטר מים
קרן ארגמן, האישה שתצליח ללמד כל אחד להכין אוכל ביתי מעולה, פינקה אותנו במתכון של קציצות מנצחות להורים עסוקים ולילדים בררנים, מתוך החוברת "הצילו! אין צהרון".
נודלס עם ירקות בסיר אחד | צילום:
עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
פסטה טונה ועגבניות
חשבו כמה אתם משקיעים במתכון הזה (5 מרכיבים די בסיסיים, כמה דקות של עבודה) וכמה אתם מרוויחים ממנו (ארוחת צהריים טעימה ומשביעה) - ותגלו את העסקה המשתלמת של החיים.
אורז בסגנון פרסי | צילום:
חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן
שיפודי עוף מתקתקים
אז הילדים חזרו (שוב) לשגרה, ואין ספק שאחרי השבועיים האחרונים מגיע להם שנפנק אותם עם מתכון שהוא ווין-ווין: גם שיפודים וטעמים מתקתקים (שני דברים שילדים אוהבים), וגם מנת עוף שתחוסל בלי למצמץ.
בסדר, זה לא כולל מלח, פלפל שחור ושמן לטיגון, אבל תודו שבחיים לא חשבתם שלביבות בטטה ביתיות הן משהו שאתם יכולים לתקתק כל כך בקלות. אז כן, אתם יכולים. ותודה לאהרוני
מתכון מנצח למנה מנצחת, ובהכנה זריזה בסיר אחד. קצת פחות מארבעים דקות יש לכם יופי של מנה לשים כתוספת ליד שניצל או קציצות, או שפשוט תאכלו אותה ככה כמו שהיא.
ארוחת צהריים של אורז ועוף תמיד לוקחת, ופה משדכים לה תוספת תיבול מעולה (כן לימון ואורגנו, אנחנו מתכוונים אליכם) ואת הכל שמים בתבנית אחת שמשוגרת לתנור כמו שהיא. שיחוק אמיתי בהכנה פשוטה.
ארוחה שלמה בתבנית אחת: אורז עגול עם עשבי תיבול, בשר טחון עם תפוחי אדמה ועגבניות, וכל זה ביחד נכנס לתנור ומקבל מעטה קריספי כיפי מבחוץ, אבל נשאר רך רך מבפנים. תענוג.
קציצות, מכירים? רוטב עגבניות, מכירים? יפה. אז אבי לוי לקח את קלאסיקת ארוחות הצהריים ושדרג אותה פלאים בזכות טוויסט קטן בצורת רוטב עגבניות שרי קליל ומעולה.
קציצות בשר ברוטב עגבניות שרי | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
כריך בשר טחון וביצת עין
לפעמים מתחשק לנו המבורגר לצהריים, אבל אנחנו ומזון מהיר זה כבר מזמן לא. אז מה עושים? מכינים המבורגר ביתי ומשודרג מבשר טחון, ומפנקים את עצמנו גם בביצת עין מלמעלה. מגיע לנו.
כריך בשר טחון עם ביצת עין | צילום:
אסף רונן, mako אוכל
תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
זה אמצע השבוע, כולם מגיעים הביתה אחרי יום עמוס, והכי כיף זה פשוט לפתוח את המכסה ולמלא את הצלחת. בטח כשמתחת למכסה מסתתרים עוף, ירקות ואורז מתובלים היטב וטעימים אש.
תבשיל עוף ירקות ואורז בסיר אחד | צילום:
אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח
עוגת כרוב עם אורז ובשר טחון
וואו, וואו ועוד פעם וואו, מדובר כנראה במנה הכי מרשימה שאתם הולכים להכין בקרוב. עוגת כרוב יפה מבחוץ, שהיא עוד יותר יפה (וגם טעימה) מבפנים, עם אורז, בשר, שום ועשבי תיבול.
לא רק שמדובר באחת המנות השוות של המטבח הפרסי (קציצות מופלאות ברוטב מתקתק של פירות יבשים), גם דאגנו למתכון של תום פרנץ, מה שאומר שהוא מפורט, ברור ומסודר ככה שאין לכם שום סיכוי לפספס.
פרגית מבושלת עם חומוס, זיתים ולימון | צילום:
שירן גרנות
קציצות עוף עם שומר ואפונה
אחד הסירים האהובים בבית שלנו: שומר וכורכום הם שילוב מנצח של טעם, ריח וגם צבע, והם אלה שהופכים את הקציצות האלה למשהו מיוחד. להכין, ולראות בנחת איך הכל מתחסל.
קציצות עוף עם שומר ואפונה | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
תבשיל אורז צבעוני עם סלק ועוף
אורז צבעוני (אדם-שחור-לבן) זה בריא וכיף, וכשמוסיפים אליו סלק ועוף - התוצאה יותר צבעונית, יותר בריאה ויותר טעימה. מסוג התבשילים שיגרמו לכם להרגיש ממש טוב עם עצמכם, וזה חשוב.
לא משנה אם אתם לא טיפוסים שאופים, יותר מזה: לא משנה אם בכלל אין לכם תנור! את הפשטידה הזאת כולם יכולים להכין. מינימום עבודה, אפשר לשחק עם הירקות ואם רוצים לשדרג ממש - אז מגישים עם קצת קרם פרש ליד.
הפתרון הכי מהיר וקליל לרעב שתופס אותנו בכל שעה ביום הוא טורטייה, אבל הטורטייה הזו היא משהו מיוחד בזכות התוספות שהופכות את כל העסק למיוחד, ונותנות לו טאצ' אסייתי.
איפה הימים שארוחת צהריים היתה ארוחת צהריים? קציצות וקוסקוס שכיף למצוא כשחוזרים הביתה, עם רוטב עגבניות קלאסי (שאפשר גם לעשות אותו חלק-חלק, כמו שהילדים אוהבים).
האביב כבר לגמרי כאן וגם הקיץ כבר מעבר לפינה, אבל היי, בערבים עדיין קריר! אז בואו ננצל את ההזדמנות האחרונה להכין צ'ילי קון קרנה. המתכון הזה כולל בירה שמשדרגת בטירוף את כל הסיפור, אל תוותרו עליה.
יש ימים שבא לנו לאכול משהו בריא, עם קטניות וירקות וערכים תזונתיים גבוהים, ויש ימים שכל מה שבא לנו זה עוף מטוגן בסגנון אמריקאי, ואם אפשר שהוא יגיע במיכל קרטון גדול - מה טוב.
לביבות ירק מהסוג שנחטף ישר מהמחבת, עם תפוחי אדמה, בצל, המון פטרוזיליה ותיבול מסורתי של כמון, כורכום ופפריקה. אם חשבתם שהילדים שלכם לא נוגעים בדברים עם עשבים - הלביבות האלה ילמדו אתכם אחרת.
ארוחת צהריים צבעונית ושלמה בסיר אחד של אורז עם ירקות ובשר, בתיבול של קינמון ובהרט. לפינוק מושלם אל תוותרו על תוספת הצנוברים (אבל אפשר גם בלי אם אין לכם).
ארוחה חגיגית שאפשר להתפנק עליה גם סתם כך באמצע השבוע. עוף שלם צלוי בתערובת תבלינים מהממת שמשלבת נגיעה מתוקה של דבש. וליד כל זה: אורז נהדר עם המון ירוקים.
אפרת ליכנטנשטט קוראת לקציצות האלה קציצות נחמה, ואנחנו לגמרי יכולים לדמיין את כל בני הבית חוזרים אחרי יום קצת מתיש, אולי אפילו קשוח, מתכנסים במטבח וחוטפים את הקציצות האלה ישר מהמחבת.
קיפודי אורז ובשר | צילום:
דן פרץ, מטבח פרסי, הוצאת לאנצ'בוקס
עוף צלוי מושלם
אחת הארוחות הכי פשוטות והכי טעימות: עוף במרינדה מעולה של סויה, טריאקי, פלפל, שום ודבש, וכמובן - תפוחי אדמה צלויים בתנור, כי איך אפשר בלי. אמיצים יכולים להוסיף גם סלט עגבניות חריף ליד.
עוף צלוי מושלם של רותם ליברזון | צילום:
דן פרץ, מטבח אישי
בייגל ממולא בשר
מתכון מופלא של חן ואלון לבייגל שאופים לבד, וממלאים במילוי בשר מתובל וטעים בטירוף. התוצאה כל כך מושלמת, שזה לא משנה אם אתם מכינים אותו לצהריים או לערב. הבייגל הזה יחוסל ברגע שהוא יצא מהתנור.
בייגל ממולא בשר של חן ואלון - חתוך | צילום:
איילת גדנקן , mako אוכל
אורז מלא עם אפונה וגזר
לסיר הזה יש סוג של קסם: כשאנחנו שואלים את הילדים אם הם רוצים שנכין, התגובות גבולות באדישות, אבל כשהסיר מוכן - כל המשפחה מחסלת אותו בשמחה ומבקשת עוד. תוספת בריאה וטעימה לכל מנה.
אורז מלא עם אפונה וגזר | צילום:
אסף רונן, mako אוכל
פשטידת זוקיני יוונית
רק 5 מרכיבים ובאמת שכלום עבודה ויש לכם פשטידה מהממת וקלילה בסגנון יווני, עם זוקיני וגבינת פטה. אחלה ארוחת ערב או צהריים קלילה, שאפשר אפילו לקחת ולחמם במשרד, אם במקרה חזרתם לעבוד באחד כזה.
אנחנו מציעים לכם פה ארוחה שלמה (וגם מושלמת, חייבים להודות), אבל נגלה לכם סוד קטן: כל אחד מהדברים יעבוד אחלה גם בפני עצמו. קבב עסיסי שמכינים בצ'יק על מחבת פסים, וסלט קוסקוס עם ירקות קלויים, עלים טריים ונגיעת לימון.
קציצות נהדרות שהן ארוחה שלמה, האורז והירקות כבר בפנים! שימו לב שלא מדובר בקציצות משאריות אורז מוכן, אלא באורז לא מבושל שמתבשל ביחד עם הקציצות והתוצאה - טעימה בטירוף.
בין כל ממתקי משלוח המנות שאחנו הולכים לבלוס בימים הקרובים, טוב שתהיה לנו ארוחת צהריים מזינה ובריאה באמת: אורז מלא עם אפונה ורוטב עגבניות, טעים-טעים וסופר קל להכנה.
אורז מלא עם עגבניות ואפונה | צילום:
ענבל כבירי, mako אוכל
שקשוקית של מחניודה
השקשוקה הכי מפורסמת בישראל (או לפחות בירושלים) מגיעה אלינו היישר ממסעדת מחניודה, אבל זה לגמרי אפשרי להכין אותה בבית. שקשוקה צבעונית עם בשר טחון, שהיא ארוחה שלמה ומלאה במחבת אחת. רק תדאגו להשאיר זמן לשנ"צ אחר כך.
זוכרים את העוף של KFC? אז זו הגירסה האפויה, הביתית והמזינה לעוף שאנחנו הכי אוהבים. להשלמת החוויה ארגנו לעצמכם איזה דלי נייר, לשדרוג הטעם - כמה פרוסות לימון.
לחמניות נהדרות ממולאות בשר של יונית צוקרמן, מהסוג ששווה את ההשקעה ותמיד מצליח. ואם כבר הכנתם אותן, אנחנו מתעקשים שתשקיעו גם במטבוחה טובה ליד (חובה!) וסלט ירקות מרענן. והנה, סגרנו לכם ארוחה שלמה.
אורז פרסי אמיתי שמכינים בסיר מרופד תפוחי אדמה, ומרוויחים פעמיים: גם אורז מושלם, וגם תפוחי אדמה קריספיים ושחומים. מתכון יד ראשונה מלירז צ'רכי, יותר מזה?
מרינדה קלאסית שתמיד עובדת, עם נתח שאנחנו פחות משתמשים בו, וממש חבל. כל זה נצלה על מחבת פסים עם עגבניות שרי תמר ומקבל טעם נפלא וחריכה עדינה כמו שאנחנו אוהבים.
פילה עוף בדבש וחרדל | צילום:
קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
כרוב סגול ממולא
הנה משהו שאנחנו מהמרים שרובכם טרם הכנתם, וחבל: כרוב סגול ממולא, שהוא גם יפה וגם עשיר בטעם. כאן הוא במילוי אורז מלא עם תפוחים (כן, כן) וקליפות תפוזים, ברוטב מיוחד של סיידר תפוחים.
אם נשארו לכם במקרה פרגיות במקרר או במקפיא, זו הדרך הכי טובה לשדרג אותן לארוחת צהריים כייפית: שווארמה ביתית עם בצל ותבלון מדויק, על טורטייה שמחליפה בהצלחה את מקומה של הלאפה אהובתנו.
אוף, כמה שהיינו רוצים לעשות סיבוב בעיר ולאכול איזה שקשוקה טובה באחת הפינות הקטנות שליד השוק. עד שזה יחזור להיות חלק ממציאות חיינו - נכין את השקשוקה המפנקת הזו, שהיא ארוחה שלמה במחבת אחת.
כריך חזה עוף | צילום:
צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות
כרוב ממולא
מתכון פשוט ומצוין של עומר מילר לכרוב ממולא, עם בשר טחון, אורז וצנוברים, בציר נהדר של עצמות. המרכיב הסודי פה הוא זמן: תנו לו לילה של אפייה עדינה בתנור, ותקבלו מנה שהיא תענוג.
בימים כאלה, די בצמד המילים 'שקית קוקי' כדי לגרום לנו ללכת על מתכון, אבל אנחנו מבטיחים לכם שהמתכון הזה הוא הרבה יותר מסך היתרונות שבשקית קוקי - הוא יוצא עסיסי ומלא בטעם. וכן, זה גם כלום עבודה. נו, שקית קוקי, אתם יודעים.
יופי של מנה, מפוצצת בטעם וצבע, עם מתיקות נהדרת שילדים אוהבים - וכל זה מוכן בצ'יק צ'ק בשקית קוקי? כן, כן ועוד פעם כן. מבחינתנו - כל מה שמוכן בשקית קוקי, אנחנו רוצים.
עושה רושם שעוד יקח זמן עד שנוכל לטוס שוב. אנחנו באופן אישי מתגעגעים כמעט לכל מקום שביקרנו בו על הגלובוס, אבל השבוע נתקפנו געגוע לאיסטנבול. עד שנאכל שוב גוזלמה טורקית אמיתית - קבלו גרסה ביתית ומהירה, לגוזלמה בטורטייה. עוצמים עיניים ונותנים לתבלינים, לרוטב ולבשר להעלות זכרונות יפים.
אורז עם עגבניות ועוף שבושל ופורק מהעצם, כל זה בסיר אחד של אושר. מסוג המנות שבאמת מקבצות את כל המשפחה לארוחה אמיתית. אחרי 3 ימים של טוסט מול הטלויזיה - נראה לנו שאנחנו צריכים אחת כזאת.
מוקפץ של אטריות אורז עם בקר, פטריות, שום וג'ינג'ר, ברוטב אסייתי של סויה, סילאן וחומץ אורז. הקטע פה הוא חומרי גלם טובים ומינימום עבודה. חצי שעה ואתם בתאילנד.
נשאר לכם אורז לבן מאתמול? תוסיפו לו את אחד הירקות הכי יפים שיש, הלא הוא הדלורית הכתומה והעדינה, וביחד עם ירוקים, תבלינים, קצת צ'ילי ואפילו ג'ינג'ר מסוכר - יש לכם מנה מעולה ואפילו חגיגית. מיחזור במיטבו.
פלפלים ממולאים מיוחדים באמת עם קינואה, המון ירקות ועשבים ותיבול נועז ולא מתנצל. נגיעה של מיץ לימון מקפיצה את הטעמים, שקדים קצוצים מקפיצים את הקראנצ'יות, יוגורט או טחינה מלמעלה - ויש לכם מנה נהדרת, בריאה, עשירה ומשביעה, לא לטבעונים בלבד.
ממולאים טבעוניים של אורי שביט | צילום:
אורי שביט, mako אוכל
עוף ואפונה בסיר אחד
כשאומרים לנו 'ארוחת צהריים' הדבר הראשון שעולה לנו לראש זה סיר, בדיוק כמו זה, משביע, בריא וטעים. כזה שמחכה לילדים שחוזרים מבית הספר. זוכרים שפעם היה כזה דבר?
אין כאן שום תחליף בריאותי, לא החלפנו את דפי הפסטה באצות, קינואה או כוסמין מונבט (יש כזה?), אלא פשוט לקחנו את כל מה שטוב ומפנק בלזניה חוץ מהפסטה, הוספנו ביצים ונשארנו עם מנה עשירה, עסיסית ונטולת פחמימות.
לזניה ללא גלוטן | צילום:
לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים
מוקפץ אטריות אורז עם טופו, ברוקולי וגזר
מיום שנכנס לחיינו, המתכון של אורנה ואלה הוא זה שאנחנו חוזרים אליו בכל פעם שמתחשק לנו מוקפץ צמחוני וצבעוני עם טעמים אסייתיים מדויקים. וכשבא לנו להתפרע אנחנו מחליפים את הטופו בעוף.
נאגטס בציפוי של פצפוצי אורז. כזאת פריכות עוד לא הייתה | צילום:
רון יוחננוב, mako אוכל
ביף וולינגטון קלאסי
למודי סגרים שכמונו (וכמו כולם פה, בעצם) כבר יודעים שלא כדאי לצאת בהצהרות נוסח "בסגר הזה אני לומדת לעשות מקרמה/לעמוד על הראש/להכין פבלובה", ובכל זאת - הנה אנחנו עושים זאת שוב: בסגר הזה אנחנו לומדים להכין ביף וולינגטון אמיתי.
המתכון הכי טוב שלי: סופריטו | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
מוקפץ כרובית
מוקפץ קליל, כייפי ומפוצץ טעמים שהוא כולו ללא פחמימות כלל! פשוט מגררים כרובית על פומפייה או במעבד מזון - והנה, יש לכם בסיס בריא וטעים למנה מוקפצת צבעונית ושמחה.
מדי פעם (נשבעים שזה רק מדי פעם) אנחנו מניחים בצד את כל חישובי הערכים התזונתיים, חומרי הגלם והערך הקלורי ובוחרים פשוט ליהנות. בדיוק בשביל ימים כאלה המציאו את הקורנדוגס.
כשמתחשק לנו פיצה - מתחשק לנו אותה עכשיו, ולהתחיל להתפיח (פעמיים) בצק שמרים זה ממש לא בא בחשבון. אז קבלו מתכון לפיצה ביתית ומהירה שמכינים בספונטניות. יוצא פגז.
ארוחת צהריים או ערב צבעונית, משמחת וסופר טעימה, שכל המשפחה אוכלת בשמחה. וזה שיש בה המון ירקות? היא כל כך יפה וכיפית, שאפילו סרבני הירקות הקשוחים שלנו חיסלו הכל מהצלחת וביקשו עוד.
לפעמים בא לנו להכין ארוחה רק לגדולים של הבית: מנת הקציצות הזאת מגיעה ברוטב מהמם (שאנחנו מחסלים עם לחם גם בנפרד), והן טעימות ככה בפני עצמן, או בתוך פיתה, גם יום אחרי. והילדים? שיאכלו פסטה לבנה או משהו.
נשאר לכם אורז לבן שאתמול עוד תפקד יפה לצד שניצל או קציצות? ככה תהפכו אותו למנה בסגנון אסייתי, עם ביצה, ירקות, סויה ושמן שומשום. כמה דקות במחבת ויש לכם מנה חדשה לגמרי.
אונזה היא אחד המקומות שאנחנו הכי מתגעגעים אליהם מאז שנסגרו המסעדות, אבל איזה כיף שאת הקבב החלומי שלהם אפשר להכין בבית, ובקלות! זה מה שנאכל היום בצהריים.
קבב טורקי של אונזה עם קרלסברג | צילום:
אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים
אנחנו מתים על לימון כבוש אבל אין לנו הרבה מתכונים בארסנל שמכילים אותו, ובטח שלא כאלה שכל המשפחה אוכל בכיף. לכן כל כך שמחנו לגלות את הקציצות האלה, קלאסיות וכייפיות, עם רוטב משגע של עגבניות ולימון כבוש.
פרגית בטריאקי, שום וג'ינג'ר | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
רוסטביף
רוסטביף זה מסוג הדברים שלא מסובך להכין, אבל צריך לדעת איך. אז דאגנו לכם למתכון נהדר של אורלי פלאי ברונשטיין לרוסטביף מנצח, כולל טיפים, הסברים והוראות מדויקות.
למה שלא נפרגן לעצמינו על האש איכותי בלי לצאת מהבית? אין סיבה: קבלו מתכון לשישיליק שהושרה במרינדה ים תיכונית של שום, לימון, שמן זית ועשבי תיבול. במילה אחת: תענוג.
שישליק במרינדה ים תיכונית | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
נתחוני חזה עוף ברוטב לימון ופטרוזיליה
שוב חזה עוף לצהריים? כן, שוב, אנחנו לא אשמים שזן מנת החלבון הכי נוחה לתפעול ואהובה שיש, נכון? אבל הפעם דאגנו לגיוון ושדרוג, ואת חזה העוף נאכל בצורה של נתחונים מוקפצים בווק אחרי שהושרו במרינדה משגעת והוקפצו עם לימון ופטרוזיליה.
שוב פסטה וחזה עוף לצהריים? התשובה היא ממש כן וממש לא: מתכון שמבוסס על פסטה וחזה עוף שיש לכולנו בבית, אבל עם טוויסט מגניב של רוטב קיסר שמשדרג את המנה פלאים.
פוזילי עוף ברוטב קיסר | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
מקופץ בבאגט
גבירותי ורבותי: קלאסיקה לצהריים! מוקפץ שמכינים בבית בקלי קלות מלא ירקות, סויה וטריאקי. האמת היא שהוא יעבוד גם ככה כמו שהוא, בצלחת, אבל אל תוותרו על הבאגט, תסמכו עלינו.
מאז שהלדים חזרו לבתי הספר ולגנים אנחנו מתחילים לשחק עם הגבול שבין אוכל-ילדים, שבאופן טבעי שלט כאן בבית בחודשים האחרונים, לבין אוכל לגדולים. תפוחי אדמה בתנור צלויים בחרדל הם בדיוק קו התפר שאנחנו מחפשים - מינימום עבודה, אקסטרה תחכום בטעם.
תפוחי אדמה צלויים בחרדל | צילום:
אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פיתה חצ'אפורי
אוקי, בואו נגיד את זה על ההתחלה: חצ'אפורי זה לא, ואם יש לכם כיוון לחצ'אפורי אמיתי חם וטרי לאורחת הערב - אנחנו שמחים בשמחתכם. אבל למי שאין ציפור שיר - זה העורב הכי זמיר שתכינו. פיתה, גבינה וביצה שנאפים ביחד, אנחנו לא באמת צריכים להוסיף כלום, נכון?
החודש הקרוב הולך להיות גדוש לביבות, אז הרשו לנו להכריז: לא מדובר פה בלביבות, כי אם בגרסה הבוגרת, המתוחכמת והמרשימה שלהן: קרוקטים תפוחי אדמה עם שום, בצל וגבינת אמנטל.
הכי פשוט, אבל אולוהים כמה שזה טעים: עוף שלם בתנור עם שמן זית ועשבי תיבול, קצת ירקות ליד - אנחנו חותמים על תבנית כזאת כל יום, כי זה באמת כל מה שבן אדם צריך בחיים.
בלי טיפת גבינה ואפילו בלי רוטב בשמל, המוסקה הזאת היא כל מה שאנחנו רוצים ממוסקה: שכבות של ירקות, בשר ורוטב מעולה, שמתמזגות זו בזו לכדי ביס מושלם של אושר.
קציצות משגעות של כרישה ועוף, שחומות וטעימות, מהסוג שלא נחטף מהצלחת - אלא מהמחבת: עוד בזמן הטיגון בני הבית יתגנבו לנשנש קציצות מוכנות ולוהטות. או במילים אחרות: היום אוכלים ארוחת ערב בעמידה.
סליחה, אבל מי אמר שפתיתים זה רק לילדים? ככה בדיוק משדרגים מנת פתיתים רגילה לדרגת ארוחת צהריים סופר לגיטימית לרעבים מעל גיל 27: פפריקה ופלפל שחור, המון בצל מטוגן וקצת יוגורט.
מתכון מעולה לצלי בקר חגיגי: קדרה של בשר ביין אדום עם כרישה, גזר ואיזה ירקות שורש שיש ואוהבים, עם תוספת משדרגת של פטריות מוקפצות בשמן זית ותימין. תענוג חורפי מושלם.
צלי בקר ביף בורגיניון | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
לביבות תירס וגבינה לבנה
מה שהכי כיף בילדים - זה שהם גורמים לנו להרגיש קצת כמו קוסמים: המקרר ריק, ובכל זאת - קצת גבינה לבנה, פחית שימורים של תירס, ויש לכם לביבות לוהטות, רכות מבפנים ופריכות ושחומות מבחוץ. אחלה ארוחת ערב. אם זה לא קסם, אז אנחנו לא יודעים מה כן.
לביבות תירס וגבינה לבנה | צילום:
גיל גוטקין, mako אוכל
עראייס עוף בטוסטר
אם יש מנות שמאחדות ילדים שחזרו מבית הספר עם רווקים שהתעוררו ב-12 עם הורים שחיכו שהילדים ילכו לישון בשביל לנשנש משהו על הספה - זו המלכה שלהן: עראייס עוף פשוט שמכינים בטוסטר. כולנו רקמה אנושית אחת.
כן, אנחנו יודעים, זו הצהרה קצת מחייבת אבל אנחנו עומדים מאחורי כל מילה: פסטה שהיא חגיגה אמיתית של צבעים וטעמים, עם המון ירקות ורוטב שהוא מושלם בפני עצמו. והכי חשוב: לא מסובכת להכנה בכלל.
מול כל הלחמניות והבורקסים שבעולם, זו מנת הפחמימות החביבה עלינו בכל יום, בכל שעה, בכל מזג אויר (אבל בהחלט עם עדיפות קלה לחורף). הם רכים-רכים מבפנים, קריספיים כמו שצריך מבחוץ, וסופר קלים להכנה.
מנה טבעונית, בריאה, יפה ומפוצצת בטעם של בצל ממולא בכוסמת ועשבי תיבול עם רוטב רימונים עשיר ונפלא. המתכון הזה הולך לשנות את כל מה שחשבתם על כוסמת, ועל אוכל טבעוני. בתאבון.
מוסקה זאת אחת המנות האהובות עלינו תמיד; מה יכול להיות רע בשכבות רכות של תפוחי אדמה, בשר וחצילים? כלום, ובכל זאת למוסקה הזאת הוספנו עוד פינוקים, כמו צנוברים ואפילו תמרים. יוצא שלמות.
כן, תפוצ'יפס. כן, לארוחת צהריים. חברים, אם באתם לצקצק בלשון ולשפוט אותנו - הכל בסדר. לא אכפת לנו כלל. אנחנו גם מבטיחים לא לגלות לאף אחד שהקלקתם על הלינק פה למטה וכנראה שהכנתם, ואם הכנתם אז אהבתם, את שניצל התפוצ'יפס הכייפי הזה. זה ישאר בינינו.
לא אכפת לנו שהמתכון הזה נושא עמו וויב חזק של שנות ה-80, כי אנחנו אוהבים את שנות ה-80, ואוהבים כרובית, ואוהבים מוקרם. ומי שאומר לכם שהוא לא אוהב את כל אלה - משקר. מנה צמחונית מפנקת על מלא, של כרובית מוקרמת ברוטב רויאל.
מנה חגיגית ומושקעת של רבע עוף במילוי מהמם של בשר, פטריות וצנוברים, ובתיבול מהמם לא פחות של אגוז מוסקט ופפריקה הונגרית. אין שום סיבה לחכות עם העוף הזה לחג ואפילו לא לארוחת שישי. ראשון בערב זה אחלה. תפרגנו לעצמכם ארוחת חג ביום חול.
רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
מוקפץ כרובית
אנחנו חולים על כרובית בכל צורה ובכל מצב, אבל המתכון הזה הוא באמת רמה מעל: מוקפץ צמחוני (בלי הביצים הוא אפילו טבעוני) וקליל עם כרובית, ירקות וטעמים אסייתיים נפלאים של ג'ינג'ר וטריאקי.
בדרך כלל אנחנו נוטים לחבב מתכונים ש'מתקתקים', כאלו שאומרים עליהם שהם 'כלום עבודה' ו'קלי קלות', אבל כשבא לנו לזניה - לא בא לנו לתקתק שום דבר. בא לנו רוטב כמו שצריך, ובשמל אמיתי וגבינות מפנקות. כי אם כבר מכינים לזניה, אז שתהיה אחת מנצחת.
בתור ארוחת ערב בריאה או ארוחת צהריים קלילה, הקציצות האלה בריאות וטעימות. חוץ מהעדשים מתחבאים בהן גם שום, פטרוזיליה ואפילו זרעי כוסברה, אבל השוס האמיתי פה הוא מטבל היוגורט המהמם שמגיע איתן.
אנחנו קוראים לה קבבים לילדים, אבל עם יד על הלב - אנחנו מכינים אותם בעיקר בשביל עצמנו. מדובר בקבבים עם תיבול עדין של קינמון, כמון ופפריקה, ומהיום אנחנו נקרא להם "קבבים לכולם".
זהו, די, מספיק. חזרנו לבית הספר, חזרנו לחיים, וארוחת הצהריים חזרה להיות ארוחת צהריים. היום נכין סיר של קציצות עוף עם אפונה וסלרי. טעים, בריא, מזין - אתם יודעים, שגרתי.
קציצות עוף, אפונה וסלרי
| צילום:
אפיק גבאי, יחסי ציבור
תפוחי אדמה כמו בדוכן
אז החזרה לשגרה שוב איתנו, במידה מסוימת ולזמן לא ידוע, אבל חופשה בלונדון עדיין נשמעת כמו חלום רחוק מאוד. אז ארגנו לנו תפוח אדמה ממש כמו בדוכן לונדוני. וואלה, אפילו מזג האוויר נהיה טיפ טיפונת סגרירי.
אין דבר משמח ממוסקה חמה שיוצאת מהתנור, כולה בשר וירקות שמשתלבים בשלמות. אבל מוסקה זה עבודה, וגם ככה לא קל לנו בחיים האלה. אז הפעם הלכנו על פסטה עם כל מה שטוב במוסקה, אבל בהרבה פחות עבודה.
חברים, גם על הילדים עוברת תקופה לא פשוטה. שיעורים בזום, חוסר וודאות, שעות מול הטלוויזיה (טוב, זה מבחינתם דווקא שדרוג). אז עכשיו, כשהחזרה ללימודים כבר נראית באופק, טפו טפו טפו, אפשר לפרגן להם. איך? שניצל ביסלי. אין בעד מה.
פשטידה מהממת עם מקסימום פינוקים (מוצרלה, בזיליקום ופרמזן - זה כל מה שאנחנו רוצים בחיים), ומינימום עבודה. כמה מינימום? אתם אפילו לא צריכים לבשל את הפסטה לפני.
פשטידת פסטה בלי בישול | צילום:
רון יוחננוב, mako אוכל
פסטה פטריות עם שאריות עוף בגריל
בהנחה שהכנתם אתמול או שלשום עוף בגריל - זה כנראה הדבר הכי טעים, פשוט וקל שאתם יכולים להכין מהשאריות: פסטה עם פטריות וטעמים נמצחים של עוף צלוי, תענוג אמיתי.
מצד אחד מדובר במנה תאילנדית אמיתית ומעולה, שתכניס לחיים קצת "וואו" שאנחנו כל כך צריכים בימים אלה, ומצד שני - זה בסך הכל מוקפץ, מה שאומר - עשרים דקות עבודה, גג.
לזניה מפנקת בלי דפי פסטה, שמשאירה אותנו עם חצילים שהושחמו בתנור, תערובת מפנקת של מוצרלה, פטה וגבינת עזים ורוטב עגבניות נהדר שאפשר לאמץ גם למתכוני פסטה אחרים.
מוקפץ משמח של אטריות ובשר עם ג'ינג'ר, פטריות ובצל, וכל זה ברוטב אסייתי אמיתי - עם מירין, חומץ אורז ומיסו. אם עד עכשיו לא הצטיידתם במוצרי הבסיס של המטבח האסייתי - זה הזמן.
ארוחת הצהריים האולטימטיבית עם שני טוויסטים שהופכים אותה למשהו מיוחד באמת: תוספת תיבול מקפיצה לשניצלונים, ותפוחי אדמה בתנור (נהדרים בפני עצמם) במקום הפירה או הצ'יפס.
שניצלונים ותפוחי אדמה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
אורז מוקפץ עם עוף ופטריות
כמה דקות של עבודה קלילה ויש לכם מנה מוקפצת, טעימה וחרפרפה (כמה חרפרפה? תלוי בכם). אורז מוקפץ עם עוף, פטריות ופלפלים חריפים, כי היום אתם מבשלים לעצמכם. הילדים יאכלו טוסט, הכל בסדר.
כשאנחנו חושבים ממולאים אנחנו בדרך כלל פונים אוטומטית אל הפלפל, אבל היום דווקא הלכנו על כרוב ממולא, ואם כבר מיוחד - אז עד הסוף: כרוב ממולא בסגנון גלילי עם אורז, בשר, סלרי, קינמון ואפילו חמוציות.
כרוב ממולא בסגנון גלילי | צילום:
אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות עוף וירקות עם קוסקוס
אולי זה רק נדמה לנו, אבל יש הרגשה כזאת שהשגרה כבר ממש מעבר לפינה. עכשיו כשאנחנו כבר מריחים את הסוף, יש לנו הרגשה שנתגעגע לתקופה הזאת שהיינו אוכלים ארוחת צהרים ביחד, כל המשפחה. אז היום נכין קציצות עוף וירקות עם קוסקוס. מנה ביתית, בריאה וטעימה.
אם יש לכם צמחונים בבית, תנו לנו לנחש: הם רגילים לאכול תוספות. את האורז שליד הקציצות, את תפוחי האדמה שליד העוף. אז אולי תפנקו אותם היום בארוחה שהיא כולה עבורם? הסירו דאגה מליבכם, עם המקלובה הזאת גם אתם תלקקו את האצבעות.
מקלובה טבעונית, הום מייד | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
קציצות עוף אפויות עם קינואה וירקות
הפעם הלכנו על ארוחת צהריים בריאה. לא בערך ולא ליד - בריאה באמת. קציצות אפויות ולא מטוגנות, עם קינואה והרבה ירקות. אצלנו בבית הן נחטפו. גם לנו היה קשה להאמין אבל מאז הכנו אותן שוב ושוב, והן נחטפות בכל פעם מחדש.
צבעוני, בריא, טעים, צמחוני, מהיר וקל להכנה, מה עוד אנחנו צריכים? אה, שהילדים יאהבו. תאמינו לנו, הם יאהבו. התוספת הכי יפה ונכונה ל... כל ארוחה בעצם. וגם לבד.
קציצות עוף ושומשום פריכות | צילום:
דניאל לילה, על השולחן
תבשיל אורז צבעוני עם סלק ועוף
בימים כמו אלה, שכל יום דומה לקודמו וכבר איבדנו תחושה - מתי יום חול, מתי חג, מתי סוף שבוע -חשוב להכניס קצת צבע לשגרה. נתחיל באוכל ונמשיך בחיים עצמם: קבלו תבשיל צבעוני וטעים של אורז, סלק ועוף.
היום נבשל לארוחת צהריים את אחת המנות האהובות על כל המשפחה: ספגטי בולונז! מה שמיוחד במתכון הזה הוא המרכיב הסודי והמפתיע: מיץ חמוציות. אל תגידו 'מה הקשר', פשוט תנסו.
מנה טעימה של קציצות ופסטה שהלימון מעניק לה רעננות וגם תחכום, וכל זה לסתם ארוחת צהרים של סוף הקיץ (אנחנו אופטימיים). את רוטב הפסטה המשגע הזה אתם כנראה תאמצו גם בלי קשר לקציצות.
קציצות ופסטה בלימון | צילום:
דן פרץ, ספר על אוכל, הוצאת לאנצ'בוקס
תבשיל פרגיות עם קינואה ואטריות
כשאנחנו אומרים "ארוחה בסיר אחד" אנחנו מתכוונים לכזה סיר בדיוק: עשיר וטעים, עם פרגיות שגם הילדים אוהבים, קינואה שאולי הם רק עדיין לא יודעים שהם אוהבים, ואטריות ש- טוב, נו, אטריות כולם בעולם אוהבים.
והנה הגיע השלב הזה בסגר והילדים הכריזו שהם מתגעגעים לאוכל של הצהרון. מודים, נעלבנו, אבל לקחנו את האתגר בשתי ידיים: אז הנה מנת צהריים בהשראת הצהרון, רק יותר טעימה. ובלי להעליב אף צהרון - אולי אפילו הרבה יותר טעימה.
סלט קוסקוס מלא עם חזה עוף צלוי | צילום:
עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
סלט קוסקוס מלא עם חזה עוף צלוי
קבלו גרסה בריאה לאחת המנות הקלאסיות לצהריים: קוסקוס ושניצל. רק שהפעם הלכנו על קוסקוס מלא, במקום שניצל מטוגן - חזה עוף צלוי, והכל ביחד הופך לסלט צבעוני ומלא טעמים.
עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים | צילום:
חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן
עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים
כי מצד אחד - סגר ואנחנו צריכים ורוצים לדאוג לארוחות חמות ומזינות לכל המשפחה, אבל מצד שני - בניגוד לסגר הקודם בין עבודה לשיעור בזום אין לנו באמת זמן לעמוד שעות במטבח. והכי חשוב הוא הצד השלישי: מתכון פגז של לייזה פאנלים, מי אנחנו שנסרב?
קיצ'רי עם אורז מלא | צילום:
איילת גדנקן , mako אוכל
קיצ'רי מפוצץ בריאות
המג'דרה של העיראקים היא בול מה שאנחנו צריכים לארוחת צהריים, אורז עם עדשים כתומות והמון שום. הפעם הלכנו על גרסה בריאה במיוחד עם אורז מלא. כף טחינה או יוגורט מעל - ויש לכם אחלה של ארוחה.
טוב, זה שעראייס הוא אחד התענוגות - את זה אנחנו לא צריכים להגיד לכם, אבל את המתכון הזה אתם רוצים להכיר: מתכון פשוט פשוט ומפוצץ טעמים של נוף עתאמנה אסמעיל.
סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים | צילום:
חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן
קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים
קציצות פרגית מעולות ברוטב טעים, שמגיעות עם פתיתים (או אורז, או בורגול - מה שמתחשק) וגם עם אפונה, ויש לכם את הסיר הכי שווה בשכונה. מתכון פגז של לייזה פאנלים.
ארוחת צהריים בריאה, עשירה, צבעונית והכי חשוב - סופר טעימה. אצלנו היא הפכה למנה משפחתית: הילדים מתים על אורז צהוב, ומשם נסללה הדרך גם לעוף ואפילו לקישואים.
קיפודי אורז ובשר | צילום:
דן פרץ, מטבח פרסי, הוצאת לאנצ'בוקס
קיפודי אורז ובשר
נכון שהחגים כבר ממש מעבר לפינה, אבל נכון לעכשיו לא ברור אם תהיה ארוחת חג, ולכן אנחנו מרשים לעצמינו לפרגן לבני הבית מנות שנראות חגיגי גם סתם ככה באמצע השבוע. במקרה הזה מדובר בסיר הכי חתיך שיש, אבל וואלה - לא הרבה עבודה.
בורקס גבינה | צילום:
מטבח ישראלי, על השולחן, מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן
בורקס גבינה
אנחנו מכירים אותו כמלך המבורגרים, ועכשיו גם הפיצות והטוסטים, אבל תאמינו לנו שהוא יודע מה הוא עושה גם כשמדובר בבורקס: עומר מילר עם מתכון למאפה הכי אהוב, בגרסה ביתית מצוינת ופשוטה להכנה.
פסטה קצ'ו אה פפה | צילום:
Alexander Prokopenko, Shutterstock
ספגטי קצ'ו א פפה
זה מה שנקרא 'הכי פשוט - הכי טעים': מנת פסטה זריזה וקלה להכנה, מ-5 מרכיבים בלבד, שסוגרת לנו ארוחה טעימה בכלום עבודה. פסטה עם פלפל שחור, שמן זית וגבינת פקורינו. לא צריך יותר מזה.
לחמניות ממולאות בשר וחצילים | צילום:
רעות עזר, mako אוכל
לחמניות ממולאות בשר וחצילים
הילדים חזרו למסגרות וגם אנחנו חזרנו לסוג של שגרה ופתאום היום עף ולמי יש זמן לשבת לאכול כמו בן אדם. הלחמניות האלה הן אחלה מנת ביניים לחטוף בין לבין, עם מילוי משגע של בשר וחצילים. הבעיה היחידה איתן היא שהן מתחסלות מהר מדי.
החיים הם רצף של פשרות, אבל יש פשרות מבאסות ויש כאלה שבאות לנו ממש טוב, למשל ארוחת צהריים עם נקניקיות - שזה כל מה שהילדים שלנו רוצים בחיים האלה, אבל גם עם ירקות, שזו שאיפה טבעית שלנו. ככה עושים מנה שכולם אוהבים.
מוקפץ עם אטריות, טופו, ברוקולי וגזר
| צילום:
אורנה אגמון
מוקפץ אטריות אורז עם טופו, ברוקולי וגזר
מנה טבעונית עשירה וצבעונית זה כל מה שאנחנו צריכים, בטח שבימים חמים כמו אלה. למשל: מוקפץ אטריות עם טופו וירקות שמכינים בצ'יק. אנחנו הלכנו על ברוקולי וגזר, אבל באמת שאפשר מה שאוהבים.
בורקס תפוחי אדמה | צילום:
אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
בורקס תפוחי אדמה ביתיים
עם כל הכבוד לאוכל מבושל (ואנחנו חולים על אוכל מבושל), לפעמים כל מה שבא לנו זה לנשנש מאפה חם ופריך עם מלית טעימה, או במילה אחת: בורקס. אלה שכאן עושים יופי של עבודה.
קציצות בשר ואורז בסיר אחד | צילום:
רעות עזר, mako אוכל
קציצות בשר ואורז בסיר אחד
היתרון של בישול בסיר אחד הוא ברור, במיוחד כשמדובר בארוחת צהריים (למי יש זמן וכוח להתחיל לנקות את המטבח באמצע היום?), אבל במתכון הזה אנחנו בוחרים בכל פעם מחדש בלי כל קשר לחיסכון בעבודה, פשוט כי הוא משלב במנה אחת מעולה שתי אהבות גדולות שלנו: אורז וקציצות.
קציצות בשר מטוגנות של גרקו | צילום:
דן פרץ, גרקו, מטבח יווני
קציצות בשר מטוגנות של גרקו (קפטדס)
לקציצות היווניות האלה לא חסרות גרסאות - זה תלוי בסוג הבשר, אם מחליטים להשתמש ביין או במים, אילו עשבי תיבול קוצצים פנימה ועוד כמה בחירות בדרך - העיקר שבסוף יוצא מעדן. זאת הגרסה של מסעדת גרקו, והיא תסגור לכם יופי של ארוחת צהריים.
שוקיים קריספיות אפויות | צילום:
Elena Trukhina, shutterstock
שוקי עוף קריספיות בתנור
עם כמעט כלום מצרכים ובפחות משעה אחת, הפינוק האולטימטיבי יכול להיות שלכם - שוקי עוף פריכות אפויות. תקראו לזה KFC בלי כל השמן, או פולקע קריספי - אנחנו נקרא לזה טעים, מהיר וקל.
קציצות טבעוניות לא רק לטבעונים: קלות להכנה, קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, סופר בריאות ומגה טעימות - בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. תוספת מצוינת שיכולה גם לעבוד כארוחה קלילה בפני עצמה.
סינייה בשר וחצילים, Belly Pro | צילום:
@thebellypro
סינייה בשר וחצילים
כל מה שאנחנו אוהבים בקיצוניות במנה אחת מושלמת: בשר, חצילים, עגבניות וטחינה, וכאילו זה לא מספיק מושלם אז יש מלמעלה גם צנוברים קלויים. והכי חשוב: לא מסובך להכין, אבל בכלל.
אורז ירוק בוכרי הוא אחד המאכלים היותר חביבים עלינו, ועכשיו, משגילינו שאפשר להכין אותו בשקית קוקי - רק דוחפים את כל המרכיבים פנימה, סוגרים ומבשלים! - נראה שאנחנו הולכים לאמץ אותו חזק.
כנפיים בלימון, רוזמרין וצי'לי חריף | צילום:
Anna Shepulova, shutterstock
כנפיים
הבעיה הכי גדולה עם אפייה זה שהיא לא טיגון, ולא משנה כמה תשקיעו - התוצאה תהיה יבשה יותר, משעממת יותר, קריספית פחות. אז מה עושים? משתמשים בטריק הזה, שגורם לכנפי העוף לצאת מהתנור כאילו בילו בשמן רותח.
בורקס של אורי שפט | צילום:
קון פאולוס להוצאת ארטיזן
בורקס
השגנו את המתכון של אורי שפט לבורקס מושלם עם גבינת שמנת, פטה ושמנת חמוצה, והיי - הוא אפילו בכלל לא מסובך. שעה ורבע ויש לכם בורקס טרי כמו שאלוהים התכוון.
קציצות עוף עם ירקות | צילום:
ארז גולקו, In My Kitchen
קציצות
לא בכל יום קורה שאנחנו רואים סיר קציצות ובלי לשים לב יוצא לנו איזה "וואו". הפעם, עם המתכון מהבלוג "אצלי במטבח", זה קרה גם קרה - ולכן מיהרנו להשיג לכם (ולעצמנו) את המתכון.
לא שיש לנו איזשהו רצון להיכנס למלחמת עדות, אבל לא יעזור כלום - מפרום זאת אם כל הקציצות: מעטפת מטוגנת של תפוח אדמה, מילוי עסיסי ובשרני, רוטב אדום חרפרף. מה יש לא לאהוב?
מנת פסטה עם כל הכיף של המרקם הקרמי, אבל לא מושחתת ומזינה? הגעתם למתכון המושלם (והפרווה) הזה - בטטות מאודות, קרם קוקוס ופסטה חיטה מלאה. כמו פסטה מוקרמת, מינוס רגשות האשמה.
סלט טבולה תמיד מרענן, בטח עכשיו כשהלחות והחום במגמת עלייה ובא לנו אוכל קליל טרי. אז בגרסה הזאת משתמשים בקינואה (לבנה) במקום בורגול ומוסיפים נבטוטים, ומרוויחים מנה מזינה, טעימה, לימונית ומשביעה. תשקיעו בעצמכם, מגיע לכם.
קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
קציצות עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה
רואים את הסיר שבתמונה? בתוך שעה וקצת גם לכם יכול להיות אחד כזה על השולחן, רק זהירות: גם ילדים וגם מבוגרים כל כך אוהבים את המנה הזאת, שהיא מתחסלת בדקות (ותודה לצהרונים, שהרגילו את הקטנים לשעועית ירוקה).
שניצל ופירה הם שידוך משמיים, אז למה לא להפוך אותם לישות אחת? בעונה 7 של "מאסטר שף" המתמודד עמיחי שרפשטיין הדהים את השופטים עם המנה החלומית הזאת, שנכנסה מיד לפנתאון של "מאסטר שף". מזל ששמרנו את המתכון.
עדיין מטביעים את הפסטה שלכם ברוטב? הגיע הזמן להתקדם. במקום לשרוף מצרכים ואנרגיה, תנו את הבמה לחומר גלם אחד שיעשה לכם את כל העבודה - שום צלוי. תוספת קטנה של צ'ילי ואתם הופכים לשפים איטלקים ברגע.
הממולאים של דודה של יונית צוקרמן היו שונים מכל הפלפלים הממולאים שהיא הכירה. עם הזמן היא למדה שזה קשור לעבודה שהיא משתמשת באורז שבושל מראש ובבשר שכבר עבר טיגון - אבל הטריק של שאריות המילוי, זה הטריק הגאוני באמת. מוזמנים לאמץ.
את הקציצות האלה מכינים עם פרגית, לא חזה עוף, ככה שאין סיכוי שהן ייצאו יבשות,וברוטב שלהן יש כל טוב ויותר. חוששים שלא יצליח לכם? חברים, מדובר במתכון של רעות עזר, ברור שיצליח.
השניצל הזה רך, קריספי ונראה כמו שניצל לכל דבר - אבל האמת היא שמדובר בשניצל תירס, עם גרגירים וקמח תירס, שעוצב בידיים רטובות לצורה המתאימה. אפשר לטגן, אפשר לאפות, חובה להכין לילדים.
פרגיות ברוטב מתקתק | צילום:
דרור כץ, האתר הקולינרי של פסקל
פרגיות ברוטב צ'ילי מתוק
גם מי שלא יודע או לא אוהב בלות יותר מדי זמן במטבח או לא מחשיב את עצמו בשלן גדול יסתדר עם מנת העוף הזו, שהכי קל בעולם להכין והיא תמיד נזללת בין הראשונות.
הנה לכם קציצות ברוטב שכל מי שטועם אוהב - ולא ברור אם זה בזכות האפונה, החמצמצות של הלימון ברוטב או המרקם העסיסי-שאין-דברים-כאלה, שמוסיף הבצל המבושל. שווה
צלי בקר חייב להיות רך, כל כך רך שאפשר לאכול אותו בלי סכין - והיום נלמד איך עושים את זה שלב אחרי שלב. לזה מוסיפים אורז או פירה וסלט חסה (הכנו לכם שתי גרסאות) ויש לכם ארוחה ללקק את האצבעות.
קציצות עם אפונה ופטריות | צילום:
אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות ברוטב צהוב
עם אורז, עם לחם, ישר מהסיר או ישר מהמקרר - הקציצות האלה פשוט מתחסלות כל כך מהר, שאם הן מספיקות להגיע מהמטבח לשולחן האוכל אנחנו מתפלאים על עצמנו. קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה ופטריות שכו-לם אוהבים.
צילום:
פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן
עוף ועדשים ביין אדום
המראה שלה קצת חורפי, ומזכיר ימים של חופשות חו"ל, ספציפית בצרפת, אבל כל זה רק גורם לרצות את המנה הזאת יותר (ובינינו, גם ככה המזגן כבר נותן עבודה, אז מה זה משנה?).
פרגית עם פתיתים וירקות שורש | צילום:
דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר
עוף עם בורגול, מנגולד ולימון
אנחנו מבינים שלא כל ארוחה יכולה לגזול זמן והשקעה ושאתם לא רוצים ללכלך המון סירים ולהכין כל מרכיב בנפרד, אז הנה תבשיל טעים ומזין שלא דורש הרבה זמן, ומכינים את הכל באותו סיר.
מתכון עתיק וגאוני שמוכיח שגם בבישול – הרבה פעמים כל המוסיף גורע. מטגנים עוף ותפוחי אדמה (במקרה שלנו ארטישוק ירושלמי), מעבירים אותם לאידוי ממושך וסבלני בסיר ומקבלים שלם שגדול בהרבה מסך חלקיו.
לא יודעים מה קורה אצלכם במטבח, אבל אנחנו הכנו (ואכלנו) בשבועות האחרונים יותר שניצלים מאי פעם. למען הגיוון, היום נכין לבני הבית משהו חדש: כדורי שניצל בציפוי פריך מתובל בשומשום.
אם רק היינו יודעים כמה פשוט להכין עראייס בבית, כנראה כבר מזמן היינו עוברים לתזונה שמבוססת על פיתות ועוף טחון (מה לעשות, אצלנו הילדים מעדיפים עוף). במחשבה שנייה, אף פעם לא מאוחר.
קציצות טונה ב-5 מרכיבים | צילום:
רון יוחננוב, mako אוכל
קציצות חלומיות שגם לא דורשות מאמצים מיוחדים וגם ימצאו שימוש לחלק מפחיות הטונה שנאגרו לכם במזווה. הן יגזלו מכם רק 5 מרכיבים וגג רבע שעה עבודה, ויש גם לא מעט אופציות להרפתקנים שמחפשים איך לשדרג אותן.
בקצת פחות משעה אחת אתם יכולים להעמיד ארוחה שיש בה הכל - כבדי עוף צרובים ברוטב מתקתק (יש רוטב שיותר מתאים לכבד?) על פירה. טעים, משביע, ולא צריך יותר מזה.
עוף עם אורז וירקות בסיר אחד | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
לפעמים אפילו ליונית צוקרמן בא להרים ארוחה ולא לעבוד עליה קשה מדי. מה היא עושה? חוזרת למתכון הזה - של עיקרית ושתי תוספות בסיר אחד - עובדת מקסימום 30 דקות ומקבלת משפחה שבעה, מרוצה וטובת לב.
אורז מלא מוקפץ | צילום:
אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט
אפשר להקפיץ אורז ועף עם כל דבר כמעט, כאן עושים את זה עם פטריות שיטאקה ואספרגוס - שחוץ משילוב הטעמים המצוין שלהן - הם מזינים מאוד, ויחד עם אורז מלא יספקו ארוחה טובה ומשביעה.
שבועות בפתח, וזה הזמן לתרגל את יכולת הכנת הפשטידות שלנו. את זאת, שקלה ופשוט להכין, ניתן גם להמיר לגרסה דיאטטית יותר על ידי ויתור על הבצק ושימוש בגבינות ברזות.
נכון שקיימים אין ספור שדרוגים וגרסאות שונות לשניצל, אבל במקרה הזה - כל המרבה הרי זה משובח - ואין שדרוג שלא שווה לנסות לפחות פעם אחות. אז לשניצל הבא תעשו טובה ותנו ציפוי קריספי של שומשום וטאץ' צ'ילי.
קציצות טלה על תבשיל רטטוי וזיתים של בני סיידא | צילום:
פיליפ מטראי, בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת
את הקציצות האלה אםשר להכין מטלה או מבקר טחון, מה שאתם בוחרים, וגם לרשימת הירקות ברטטוי ניתן להתייחס כהמלצה בלבד אם משהו מהמרכיבים פחות מוצא חן בעיניכם. העיקר הוא שתוך פחות משעתיים תקבלו תבשיל עשיר וביתי לצהריים.
קציצות זוקיני של גרקו | צילום:
דן פרץ, גרקו, מטבח יווני
השם היווני הרשמי שלהן קצת שובר שיניים, אבל כל מה שאתם צריכים לדעת זה שמדובר בקציצות פשוטות וממכרות של זוקיני וגבינות, שתענוג לזלול ישירות מהמחבת, וגם מהמקרר ביום למחרת (בתנאי שיישאר משהו משהו, כן?)
במתכון של רון יוחננוב לא צריך לעשות כלום - לא לבשל, לא לצרוב, לא לטגן - רק לשים את כל החומרים בתוך שקית קוקי, לערבב קצת ולאפות לשעה. זה עד כדי כך פשוט, וזה כל כך טעים.
בחום הנוכחי ובהתאם להגבלות הקיימות, כנראה שלא נאכל בקרוב פיש אנד צ'יפס, אחת ממנות אוכל הרחוב הכי כיפיות שיש. עד שנוכל לאכול במסעדות החוף או לטוס ללונדון - נסתפק בגרסה הביתית והטעימה של עומר מילר.
אין מישהו שטועם את אחת ממנות הדגל של יונית צוקרמן - לחמניות בשר עסיסיות, עגלגלות ושמנמנות, ממולאות בכל טוב - ולא רץ לנסות להכין גם. הן מגיעות עם סלט, טחינה ומטבוחה. ככה סוגרים ארוחה כיפית וטעימה.
המתכון הזה חירפן אותנו כבר לפני כמה שנים, כשנתקלנו בראשונה על המשך שלנו ב"מאסטר שף" - כיכר לחם אחיד, הכי פשוט שיש, שממלאים בבשר טחון ופטריות עם המון עשבי תיבול. חוץ מהטעם העשיר והמרקם העסיסי, הלוק של המנה הזאת מיליון דולר.
כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות | צילום:
דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן
מתכון של אבי ביטון ובני סיידא מתוך "בני ואבי מבשלים" זאת כבר התחלה טובה, ועכשיו למרכיבים: קציצות עוף מתובלות ברוטב עגבניות מיובשות, עגבניות טריות, זיתי תסוס, תרד טרי. בקיצור, ארוחת צהריים שרק חסרה לה פרוסת לחם.
עם עוף בתנור כמעט תמיד מנצחים - מרינדה, תפוחי אדמה או ירקות שורש, כרעיים או פולקע - משגרים לתנור ושוכחים. העוף הזה של יונית צוקרמן גם נראה מיליון וגם הטעם שלו לא יעזוב אתכם מהר.
מאפינס פטריות וגבינות | צילום:
פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן
מאפינס פטריות וגבינות סופר טעימים מתוך ספר הפטריות של בני סיידא. לפני שתצליחו להחליט אם הם יותר יפים או יותר טעימים, הם כבר יתחסלו. סלט ירקות בצד וסידרתם לעצמכם יופי של ארוחת צהריים.
סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים | צילום:
חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן
מדובר בסיר שאי אפשר לסרב לו: קציצות עגלגלות (מפרגיות, שיהיו עסיסיות) משכשכות ברוטב עגבניות נהדר ופתיתים עם אפונה ירוקה עדינה. קשה לפספס עם כזה מתכון של לייזה פאנלים - קלאסיקה של אמצע שבוע - אפילו שאלה לא ממש שבועות רגילים או שגרתיים.
מסוג הארוחות שהן גם פשוטות מהירות להכנה, גם מזינות וטעימות לכל בני הבית ומכינים את הכל באותו סיר, שזה תמיד יתרון חשוב, כי אפילו עם זמן פנוי בבית, אם אפשר לחסוף בכלים - הרי זה מבורך. את כל הסיפר מתקתקים בחצי שעה.
תסבירו לנו איך זה יכול להיות: לא אירחנו אף אחד בחג הזה (אף אחד!), לא התארחנו לאף ארוחה, אפילו על המופלטה דילגנו - ועדיין אנחנו מרגישים שניים-שלושה קילו שהתיישבו לנו על המותניים חזק, וזה עוד במקרה הטוב. ובכן, מתברר שיש משהו בשגרה שלנו שאפילו הקורונה לא מצליחה לשנות: בפסח משמינים. אז מה עושים היום? אוכלים סלט קינואה לצהריים, ועוד נהנים מכל רגע.
סיר אחד ובו קציצות בקר רכות וטעימות (אפשר גם עוף), גזר גמדי, אפונה ותפוחי אדמה, שייתן לכם הרגשה נעימה של שגרה ביתית אפילו בתוך הטירוף שאנחנו חיים בו. ויש גם מתכון לאורז שישלים את הארוחה.
אחד ממתכוני האורז שאנחנו הכי אוהבים, שהוא גם אחד ממתכוני הבשר הטחון שאנחנו הכי אוהבים: תבשיל של אורז יסמין (אפשר גם פרסי רגיל), בשר וירקות, שהוא ארוחה שלמה שמתקתקים בלא יותר מ-20 דקות של עבודה.
מרוב דיבורים על מצה בריי, אנחנו מרגישים שאחד ממעדני הפסח האהובים לא פחות נזנח בצד, וזה פשוט לא מגיע לו. הכוונה היא לאהובי נפשנו הבורמוליקוס (שנקראים גם בומואלוס), שהם אחים למצה בריי המוכרת, אבל יותר קטנים, יותר עסיסיים ומה לעשות, קצת יותר טעימים.
עוף בתנור. ה-מנה שאי אפשר להגיד לה לא, ואם היא מגיעה עם תפוחי אדמה, ששתו ממיציו הטובים של העוף, אז בכלל. כאן ספציפית יש גם קוביות בטטה, כדי שלא יחסר, וכמובן את השילוב המקודש של רוטב סויה, ג'ינג'ר וסילאן.
מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות | צילום:
פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן
אתמול נפטרנו משאריות הפתיתים, היום אנחנו עושים את אותו הדבר לשקית הפסטה שעדיין מחכה לנו במזווה. מתכון מגרה בטירוף של בני סיידא, שיש בו את כל מה שהגוף והנפש של הבנאדם צריכים: פחמימה, ירקות וגבינות, שמקרימות את הכל.
היום, חברים, נדאג לרוקן את המזווה שלכם מפתיתים לקראת פסח, ונעשה את זה בעזרת מתכון של עומר מילר לעוף מתובל בסגנון מרוקאי, שיש בו ראס אל חנות וגם אפונה ועוד ירקות. תבשיל ביתי יד ראשונה משף.
הנה סיר שיונית צוקרמן מעמידה לפחות פעם בשבועיים (כשהיא לא מכינה קציצות): כרעיים או שוקיים, איזה חלק שאתם אוהבים, ברוטב אדום טעים טעים עם שומר ואפונה. והכי חשוב - להעמיד גם סיר אורז ליד.
המתכון הזה הוא של תום פרנץ, שזו כבר תעודת אחריות רצינית, וחוץ מזה, אחרי שהכנו אותו בעצמנו אנחנו יודעים לומר לכם שמדובר באמת במנה מצוינת. אותנו מה שהכי הפתיע זה שאפשר להגיע לטעמים ממש כמו של חריימה, בלי לערב דג בתהליך.
הדבר הרע היחיד שיש לנו לומר על המתכון הזה הוא שצריך להתחיל להכין אותו שעה-שעתיים מראש. אתם יודעים, לא משהו רציני, רק לתקתק את המרינדה (3 מרכיבים, אם תהיתם). מרגע שעברתם את המשוכה הזאת - אתם כפסע ממנת צהריים נפלאה.
צ'ילי קון קרנה על תפוח אדמה אפוי | צילום:
Joe Gough, Istock
אם יש דבר שאנחנו בטוחים שהצטיידתם בו זה בשר טחון, ואם יש לכם בשר טחון בבית אנחנו ממש מפצירים בכם להשתמש בו בתבונה ולהכין צ'ילי קון קרנה. אפשר להגיש על אורז, על תפוח אדמה צלוי ואפילו על פסטה, כמין בולונז דרום אמריקאי. אין לכם שימורים של שעועית שחורה? שימו של שעועית לבנה. אין של שעועית לבנה? השתמשו בשעועית קפואה, רק תנו לה בישול טוב קודם.
אמרתם בית - אמרתם שעועית לבנה מבושלת ברוטב אדום, שמוגשת על אורז לבן טרי וחם. אין לכם שעועית מושרית ולא רוצים לחכות למחר? שעועית מוקפאת תעשה פה עבודה מצוינת.
בורקס בשר משפחתי | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
את ארוחת הצהריים של היום אנחנו מגישים בתוך שבלולים של בצק פילו, והיא כוללת תערובת טעימה טעימה של בשר טחון, פטריות ותבלינים. בשביל תבנית מלאה ויפה כזו, שמספיקה לכל המשפחה ויותר, תצטרכו להשקיע בערך חצי שעה מזמנכם. אנחנו חושבים שזאת עסקה מעולה.
פסטה וקציצות הם שניים מהמאכלים הכי ביתיים שיש, מאלה שהכי כיף לראות על השולחן כשחוזרים הביתה (בזמנים שבהם עוד היינו חוזרים הביתה ולא נמצאים בו מבוקר עד ליל). אז כאן השניים האלה משתכשכים זה בחברתו של זה, באופן שמחמיא להפליא לשניהם: ספגטי, קציצות מטוגנת, רוטב עגבניות - הכל ביחד.
שווארמה פרגיות | צילום:
דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן
כשלהסתובב ברחוב ולעצור לשווארמה מרגיש כמו חלום רחוק, אין כמו לתקתק שווארמה ביתית ולהבין שתכלס, גם זה יותר טעים בבית. מתכון של בני סיידא, שאנחנו כבר הכנו אינספור פעמים והיד עוד נטויה. וסוד קטן: אם אין לכם את כל התבלינים, תבלין לשווארמה אחד יעשה עבודה נהדרת.
פלפלים ממולאים | צילום:
בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח
הממולאים של ג'קי הם לא סתם עוד ממולאים. הם הממולאים הכי אהובים כאן באוכל טוב, שזוכים לתגובות מצוינות מקיר לקיר עוד שנים אחרי שהמתכון שלהם עלה לאוויר. זה, וזה בדיוק, מה שאנחנו מאחלים לכם היום. צהריים של פלפלים ממולאים ביתיים, מספקים וטעימים עד אין קץ.
אם היו שואלים הורה, כל הורה, מהם אבות המזון בעיניו, בטוח שקציצות היו חלק מהתשובה. מעוף או מבקר, מטוגנות, מבושלות או גם וגם, עם או בלי ירקות - עולם כל כך רחב של סוגים וטעמים יש למאכל הזה, שתמיד אפשר למצוא לאיזה כיוון לקחת אותו, ואיך להפוך אותו לאפילו יותר מוצלח ממה שחשבתם שהוא יכול להיות. אבל אלה, אלה באמת הקציצות הכי טעימות.
קציצות מושלמות לילדים | צילום:
הילה קריב, ביסים קטנים, כתר
כמו חמין מקרוני, אבל כזה שלא מבלה לילה שלם בתנור אלא רק שעתיים, בקטנה, פלוס טיגון קצר בהתחלה. אבל הקסם האמיתי הוא שיש פה ממש מעט מרכיבים שביחד, עם הזמן בתנור, יוצרים שלם שעולה בהרבה על סך חלקיו. יופי של סיר לצהריים.
אם אתמול חשבנו שהחיים שלנו בנקודת שפל, היום אנחנו מבינים שאתמול היה כלום, ומי יודע מה יהיה מחר. ואתם יודעים מה האדם צריך כשתחושות כאלה ממלאות אותו: רק פחמימה, ורצוי כזאת שיוצאים ממנה אדים. אז את הפחמימה שלנו היום נצרוך בצורת מאפה בצק עלים, במילוי של תרד וגבינות. אל חשש, גם הילדים יעופו.
מרק הירקות שאנחנו מכינים היום הוא לא סתם מרק ירקות, הוא ריפוד חם ונעים לבטן. כי חוץ מהירקות מלאי הנוכחות שיש בו (מתפוחי אדמה עד כרובית, מבטטה עד זוקיני) - הוא מכיל גם גריסים, שמתרככים טוב טוב בבישול והופכים לסוג של שמיכת פוך לנשמה. אין לכם את כל הירקות בבית? המתכון הזה כל כך עשיר, שבכיף אפשר לוותר על מרכיב-שניים ולא יקרה כלום.
הנחמה שבאוכל מטוגן - אבל בקציצות שבכלל נאפו בתנור. את המתכון היומי אנחנו מקדישים לקציצות - מנה שכולם אוהבים, עם שדרוגון שיבטיח שגם הילדים יהיו מרוצים. ומה עם הפסטה שליד? תקתקו בדקה אחת את הרוטב הזה, לא תצטערו.
קלאסיקה לארוחת צהריים, שגם משתמשת בטליאטלה, סלסילות הפסטה, בצורה מגניבה ממש: משתמשים בהן כמו קן לכדורי הבשר והתוצאה היא קציצות ופסטה בילט אין בסיר אחד. נסו פעם אחת והיא לא תהיה האחרונה.
לא, זה לא רק לילדים. נכון שהפתיתים ידברו אליהם במיוחד, אבל אל מי לא? ובמיוחד בכזאת מנה, שבה הפתיתים הם לא רק התוספת, אלא חלק מהמנה עצמה עם בשר וירקות. והכל מוכן בחצי שעה גג.
עוף בלימון הוא אולי הדרך הכי כיפית לאכול עוף, ובגרסה המקוצרת הזאת אפשר להכין מנה כזאת בבית בפחות מחצי שעה. אז לא, אין ציפוי פריך כמו במסעדות אסייתיות, אבל יש ג'ינג'ר ומרווה שמוסיפים טעמים נהדרים.
כן, זאת כביכול פשטידה סטנדרטית שמסתכלים עליה וחושבים "מה מיוחד בה?". אז אולי לא היינו מכינים אותה לביקור של המלכה, אבל מדובר בפשטידה סופר טעימה, פשוטה ודיאטטית. וואללה, אפשר לאכול פרוסה שלישית בלי לחשוב פעמיים. אם זאת לא סיבה מספיק טובה להכין אותה כבר מחר, אנחנו לא יודעים מה יספיק לכם.
גם כשאין גשם קר לנו בשבועות האחרונים. מפזר החום ותנור הסלילים הפכו לחברינו הטובים ביותר והיציאה מחיק הפוך הופכת קשה מרגע לרגע. אחד הדברים שיכולים לעזור עם זה הוא מרק טוב, כמו המרק הזה, עם המרקם הסמיך ושפע הבריאות. קערה כזאת לצהריים זה אחלה של דבר.
לא להיבהל, לזניה לא חייבת להפוך לפרויקט. לא מוכרחים לטרוח על רוטב בשמל ולבשל עלי לזניה טריים, יש המון קיצורי דרך וגרסאות, והנה גרסה חלבית מצוינת שילדים וגם מבוגרים יזללו בתאווה.
בניגוד לקמח לבן, כשאוכלים גרגירי חיטה מרוויחים יופי של ערכים תזונתיים. בתבשיל הזה מוסיפים לחיטה מגוון ירקות ותיבול מינימלי, ומקבלים ארוחה מאוזנת, משביעה ומזינה.
ולסיום, מנה קלאסית לצהריים - חזות עוף עסיסיים בתנור. שימו לב לטיפ החשוב במתכון: השגיחו על העוף ומדי כמה זמן הרטיבו אותו בנוזלים שנקווים בתחתית התבנית, שלא יתייבש לכם. ואל תוותרו על השום והתימין.