סלט קוסקוס תוניסאי עם טונה, לימון כבוש, הריסה וזיתים
המרכיבים:
לקוסקוס:
1 כוס קוסקוס אינסטנט
2 כפות שמן זית
קורט מלח ים
1 כוס מים רותחים
לסלט:
6-4 פרוסות של לימון כבוש, קצוצות גס + 2 פרוסות לקישוט
15 זיתים שחורים מצומקים (כמו טאסוס), קצוצים גס
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
2 כפיות גדושות הריסה (או יותר, אם אוהבים חריף מאוד)
זרעים ומיץ סחוטים מ-2 עגבניות גדולות בשלות
1 קופסה (160 גרם) שימורי טונה בשמן זית
שמן זית, לזילוף
1 בצל ירוק, חתוך לפיסות באורך 2 ס"מ (החלק הירוק בלבד)
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים קוסקוס, שמן זית ומלח. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מכסים ומשהים 5 דקות.
2. בינתיים קוצצים את הירקות, סוחטים את העגבניות ומסננים את הטונה מהשמן.
3. מערבבים את הקוסקוס במזלג. משטחים על צלחת, לקירור.
4. מערבבים את הקוסקוס עם הירקות וההריסה.
5. עורמים את סלט הקוסקוס בשתי צלחות. מניחים על כל ערימה נתחי טונה. מזלפים מעל שמן זית. מקשטים בבצל ירוק ובפרוסות לימון כבוש.
סנדוויץ' חזה עוף צלוי עם מיונז לימון וצ'ילי, חסה והרבה ירוקים
המרכיבים:
לעוף:
8 פילטים של עוף או 1 חזה עוף חצוי
2 שיני שום, מגוררות
2 כפות שמן זית
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
לסנדוויץ':
2 לחמניות ג'בטה או 1 בגט חצוי
6 עלי חסה בהירים ופריכים
2 מלפפונים, פרוסים לאורכם
4 גבעולי כוסברה
10 עלי נענע שלמים
2 בצלים ירוקים, עלים בלבד
1 פלפל אדום חריף, פרוס דק (לא חובה)
למיונז:
1 כפית רוטב סרירצ'ה או הריסה
2 כפות גדושה מיונז משובח
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון טרי
קורט מלח ים
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. מערבבים עוף, שום, שמן זית, מלח ופלפל.
2. צולים את העוף המתובל במחבת טפלון על אש גבוהה, עד שהעוף שחום ומבושל לגמרי: 3-2 דקות מכל צד לפילטים, כ-5 דקות מכל צד לחזה.
3. בינתיים מערבבים יחד את כל חומרי המיונז.
4. חותכים את הירקות וקוצצים את עשבי התיבול. חוצים את הג'בטות או הבגט.
5. מורחים בנדיבות את המיונז על חצאי הג'בטות או הבגט. אם רוצים, מפזרים פרוסות פלפל חריף.
6. מסדרים על מחצית מהפרוסות, בזה על גבי זה, חסה, כוסברה, בצל ירוק, נענע ומלפפון.
7. מסדרים על המחצית השנייה של הפרוסות את נתחי העוף הצלויים. סוגרים, מהדקים בלחיצה, ואוכלים.
פתוש
המרכיבים:
1 פיתה
שמן זית, למריחה
2 עגבניות תמר בשלות ומוצקות, או 10 עגבניות שרי תמר
4 מלפפוני בייבי או 2 מלפפונים רגילים
1 פלפל ירוק חריף
1/2 בצל לבן בינוני
1 בצל ירוק
חופן עלי נענע שלמים
עלים מ-3 ענפים של זעתר טרי
חופן עלי פטרוזיליה שלמים
מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
קורט נדיב של מלח גס
קורט נדיב של סומאק
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. פותחים את הפיתה וחותכים אותה לשני עיגולים שלמים. מורחים כל עיגול בשמן זית משני צדיו.
2. מחממים מחבת על אש בינונית, וקולים את עיגולי הפיתה כ-2 וחצי דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומתקשים כמו צנים או קרקר. לחלופין, אפשר לקלות בטוסטר לחיץ.
3. חוצים עגבניות תמר וחותכים כל חצי לפלחים. אם משתמשים בעגבניות שרי, חוצים אותן.
4. חותכים את המלפפונים לאורכם ל-4 פלחים. חותכים כל פלח למקלות באורך 3-2 ס"מ.
5. פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
6. חוצים את הבצל וחותכים כל חצי לאורכו לפלחים דקים.
7. פורסים את הבצל הירוק באלכסון לפרוסות דקות.
8. בקערה, מערבבים את כל הירקות החתוכים. מוסיפים נענע וירוקים.
9. שוברים את הפיתות הקלויות לחתיכות בגודל ביס גדול ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים לימון, מלח גס, סומאק ושמן זית ומערבבים היטב.