מתכונים לפסח

חזה עוף פריך ברוטב קארי צהוב

 35 דקות הכנה

נתחי עוף עסיסיים עם מעטפת פריכה (בזכות הציפוי בקורנפלור). יחד עם הקארי הצהוב מדובר במנה מושלמת, במיוחד על אורז עננים (ראו בהמשך). אפשר להחליף את השעועית בכל ירק שתרצו: ברוקולי מופרד לפרחים וחלוט, אפונה או זוקיני.

המרכיבים (6-5 מנות):

500 גרם חזה עוף, פרוס דק

רבע כוס רוטב סויה

6 כפות קורנפלור

2 כפות שמן

300 גרם שעועית ירוקה, טרייה או קפואה

 

לרוטב קארי צהוב:

2 כפות שמן

3 שיני שום, פרוסות

3 פרוסות ג'ינג'ר

3 עלי קפיר ליים (לא חובה)

2 כפות גדושות מחית קארי צהובה

750 מ"ל קרם קוקוס (רצוי עם אחוזי שומן גבוהים)

1 כוס מים חמים

כף וחצי סוכר דקלים קצוץ או סוכר חום

3 כפות רוטב סויה

כף וחצי רוטב דגים

אסייתי - הכריכה (צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן)
אסייתי - הכריכה | צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

 אופן ההכנה:

  1. נשרה את חזה העוף בקערה עם רוטב הסויה למשך 10 דקות או עד שעה במקרר.
  2. נסנן את חזה העוף מרוטב הסויה, נייבש מעט ונצפה בקורנפלור.
  3. נחמם במחבת את השמן ונטגן את העוף דקה מכל צד, עד שהעוף מזהיב מעט (הוא ימשיך להתבשל ברוטב.) נוציא ונניח בצד.
  4. נכין את רוטב הקארי הצהוב: במחבת נוספת נחמם את השמן ונטגן את השום, הג'ינג'ר והקפיר ליים במשך דקה. נוסיף את הקארי ונפתח אותו בטיגון דקה-שתיים בשמן.
  5. נוסיף את קרם הקוקוס, המים, הסוכר, רוטב הסויה ורוטב הדגים ונערבב היטב. נבשל על להבה נמוכה 15 דקות לגיבוש טעמים.
  6. נוסיף את השעועית הירוקה ואת נתחי חזה העוף. ניצוק מהרוטב על העוף, כך שיספוג אותו היטב מכל הצדדים. נכסה ונבשל על להבה בינונית עוד 10 דקות. מומלץ להגיש על אורז עננים. 

 

עוף בלימון  (צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן)
עוף בלימון | צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

עוף בלימון

מנה סינית אהובה שקיימת באינספור וריאציות. אני הלכתי על פיוז'ן, שאצלי בבית הכי אוהבים. אני מכינה את השניצל בשיטה שכדאי לכם לאמץ כדי לקבל שניצלים קריספיים במיוחד ומגישה עם רוטב לימון אסייתי.

25 דקות הכנה  /  30 דקות קירור

 

המרכיבים (6-4 מנות):

לשניצל:

500 גרם חזה עוף, פרוס דק

פירורי פנקו או זהב

שמן לטיגון עמוק

 

לבלילה:

1 ביצה

1 כף חרדל דיז‘ון חלק

1 כף חרדל גרגירים

1 כף מיונז

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

קורט מלח

קורט פלפל שחור

 

 לרוטב הלימון:

1 כוס מים

רבע כוס סוכר

שלושת רבעי כוס מירין

שלושת רבעי כוס רוטב סויה

מיץ מלימון אחד

1 כף קורנפלור

2 כפות מים קרים

1 גזר, חתוך לגפרורים

חצי בצל לבן קטן, פרוס דק

1 בצל ירוק, פרוס גס

חצי פלפל צ'ילי אדום, פרוס (לא חובה)

2 פרוסות ג'ינג'ר טרי, חתוכות לגפרורים

 

 להגשה:

שומשום שחור קלוי

 

 אופן ההכנה:

  1. נשים בקערה את כל מרכיבי הבלילה, ונערבב לאיחוד. נשים בקערה נפרדת את פירורי הלחם.
  2. נטבול את נתחי העוף בבלילה, ולאחר מכן נצפה היטב בפירורי הלחם תוך כדי הידוק. נעביר למקרר להתייצבות לפחות חצי שעה (זה חשוב! הקירור גורם לפירורים לדבוק בעוף, ובטיגון השניצל יתקבל קריספי במיוחד).
  3. נכין את רוטב הלימון: נחמם בסיר קטן את המים, הסוכר, המירין, רוטב הסויה ומיץ הלימון. נערבב בקערה קטנה את הקורנפלור עם המים הקרים. נוסיף את הקורנפלור לאט ותוך כדי ערבוב לרוטב. נערבב עד שנגיע לסמיכות הרצויה, כ-2 דקות. נוסיף את שאר המרכיבים ונבשל עוד דקה-שתיים.
  4. נכין את השניצלים: נחמם שמן לטיגון עמוק ונטגן את השניצלים 3-2 דקות להשחמה יפה. נוציא בעזרת מלקחיים או כף מחוררת ונניח את השניצלים על רשת (לשמירת הקריספיות).
  5. נפרוס את השניצלים לרצועות, נגיש לצד אורז לבן ונמזוג בנדיבות מרוטב הלימון על הכל. נפזר מעט שומשום שחור קלוי ונגיש.
אורז עננים (צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן)
אורז עננים | צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

 

אורז עננים

לפני כמה שנים אמא שלי הכירה לי את האורז הכי טעים שיש. זהו אורז אוסטרלי חצי עגול, שנקרא סאן ווייט (sunwhite). זאת הייתה אהבה מביס ראשון. מדובר באורז לא דביק מדי אבל גם לא אחד-אחד, משהו באמצע, ולכן קראתי לו "עננים". היום אני משלבת את האורז הזה לצד כמעט כל מנה אסייתית, ולאו דווקא במנות מסורתיות מהבית.

 25 דקות הכנה 

 

המרכיבים (4 מנות):

2 כוסות אורז סאן ווייט (sunwhite)

2 כפות שמן

3 כוסות מים רותחים

2 כפיות שטוחות מלח

 

אופן ההכנה:

  1. נשים את האורז במסננת, נשטוף טוב טוב מתחת למי ברז ונסנן.
  2. נחמם בסיר את השמן ונטגן את האורז תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שכל הגרגירים יצופו שמן.
  3. נוסיף את המים הרותחים והמלח ונביא לרתיחה. נכסה, ננמיך את האש ללהבה קטנה ונבשל עוד 20 דקות. נערבב ונגיש.

המתכונים מתוך הספר "אסייתי" של אליטה אופק, הוצאת מודן. מחיר: 118 שקל (עכשיו במבצע: 89 שקל בלבד, להזמנות)