נכון, פיצה היא מאכל שמאוד קשה להרוס. בינינו, אפילו כזאת שעשויה מפיתה וקצת קטשופ יכולה להיות מעדן לפעמים, גם אם עברתם את גיל 5. ההבדל בין פיצה ביתית "בסדר" לבין פיצה "לא יכול להיות שהכנתם את זה בעצמכם!", לפעמים טמון בטיפ קטן ופשוט. כזה שלא הייתם חושבים עליו מראש, אבל בטוח שתאמצו אותו לנצח אחרי פעם אחת שתיישמו אותו.
שש פיצריות נבחרות בתל אביב הסכימו לגלות לנו את הסודות שלהן להכנת הפיצה הביתית המושלמתמכיוון שאנחנו ממש נחמדים בסך הכל, החלטנו לשתף אתכם בכל הטוב הזה.
פיצה עגבנייה, סניף הפשפשים ביפו: לגוון בתוספות
שוב פטריות ותירס? בפעם הבאה שאתם מכינים פיצה בבית, הגיע הזמן שתרשו לעצמכם להתפרע קצת עם עניין התוספות ותלכו על משהו פחות בנאלי. הנה כמה רעיונות שיכולים לשדרג לכם את הפיצה בכמה דרגות: בצל ירוק, חציל מטוגן, בצל סגול, ארטישוק משומר, זוקיני צלוי, סלמון מעושן או "בייבי מוצרלה".
רוצים לדעת איפה עושים פיצה טעימה בעיר הגדולה? היכנסו לרשימת פיצריות תל אביביות מומלצות באתר B144>>
פיצה בזיליקום פלורנטין: לא לחסוך בשום
אם עד היום לא הבנתם, הסוד להכנת רוטב עגבניות מושלם הוא שום. 4-5 שיני שום כתושות בהחלט יעשו את העבודה. רק אל תשכחו שהוא נוטה להישרף מהר - טיגון קצר בתחילת הכנת הרוטב יספיק.
פיצה אוליב: לשלב מעט סוכר ברוטב
אז נכון שלא מדובר בטיפ הכי דיאטטי בעולם, אבל היי, בואו לא נשכח שמדובר בפיצה, שהיא כידוע לא בדיוק מאכל הבריאות האולטימטיבי. אז אם כבר התפנקתם, פרגנו לעצמכם גם איזו כף סוכר ברוטב שתאזן את הטעם החמצמץ של העגבניות ותעניק לפיצה טעם משובח במיוחד.
פיצה שמש: לשלב בין סוגי גבינות
במקום ללכת על המוכר ושוב להשתמש בפתיתי גבינה צהובה, נסו לשלב אותם עם פתיתי מוצרלה. השילוב בין גבינה צהובה דומיננטית לבין גבינה מעודנת כמו מוצרלה שמבעבעת בקלות, יגרום לפיצה להיות טעימה יותר ואפילו יפה יותר.
>> בעל עסק, עדיין לא רשום ב-B144? הירשם חינם כבר עכשיו
פיצה מיכאלה: לשים חצי מהבצק במקרר
הטיפ הבא אמנם דורש קצת השקעה, אבל אם אתם רוצים ליהנות מבצק אוורירי במיוחד, זה לחלוטין שווה את זה. מה עושים? מכינים חצי מכמות הבצק ומניחים במקרר למשך 24 שעות. לאחר מכן, מכינים את החצי השני ומוסיפים אותו לזה שהוצאתם מקירור. לסיום רק נשאר לשים את שני החלקים יחדיו ומקבלים בצק מהאגדות.
דומינוס פיצה, סניף הנמל: לאפה היא התשובה למי שמחפש קיצורי דרך
אם אתם מחפשים קיצורי דרך, ולא מתחשק לכם להשקיע בבצק, התחליף הטוב ביותר הוא לאפה מוכנה. התוצאה שתתקבל תהיה הכי קרובה לפיצה מבצק אמיתי. בנוסף, התנור חייב להיות במצב של חום מקסימלי (עליון ותחתון, לא טורבו), ורצוי להדליק אותו כבר כחצי שעה לפני האפייה. את הפיצה מומלץ לאפות על אבן ייעודית לאפייה או על תבנית סטנדרטית (ולא על רשת).