גלידה בשקית זיפר
חברים, אנחנו מתנצלים שטיפ כל כך מדהים מגיע דווקא כשכבר קר, אבל במקרה הזה בהחלט מוטב מאוחר מאף פעם. אז מסתבר שאם תכניסו את הגלידה שלכם לתוך שקית זיפר (עם האריזה, פשוט תכניסו את הקופסה), ותרוקנו ממנה את האויר עד כמה שניתן, היא תשמור על הגלידה שלכם במרקם מושלם – היא לא תימס, חלילה, אבל גם לא תתקשה לרמות של כפות עקומות ממאמץ וחוסר איפוק. אתם פשוט תוציאו את הגלידה שלכם מהמקפיא כשהיא מוכנה לאכילה. אם זה לא מדהים אז אנחנו לא יודעים מה כן.
זהירות, החלקה
הנה דוגמה לשילוב גרוע: סכין חיתוך טובה, קרש חיתוך לא יציב שמחליק לו ימינה ושמאלה במפתיע והאצבעות שלכם. אבל שימו לב: נייר מגבת לח או מטלית ניקוי דקה ולחה על השיש מתחת לקרש המטבח ישמרו אותו יציב, ואת האצבעות שלכם שלמות.
ככה שומרים על סלט חסה
הכנתם סלט חסה רענן, נשארה כמות מכובדת בקערה, כיסיתם בניילון נצמד והכל אבל למחרת מצאתם שהסלט כבר לא מה שהיה אתמול? מסתבר שנייר מגבת, פשוט ריבוע או שניים של נייר מגבת, שמונחים על סלט החסות בתוך הקערה לפני שאתם מכסים אותה בניילון נצמד – יספגו את הלחות ובכך יסייעו לשמור על טריות ופריכות החסות. שימו לב – לא עוטפים, לא מקפלים, לא מצמידים. פשוט מניחים את נייר המגבת בקלילות של עלה חסה רענן ושטוף ביום אביב.
בחיים לא תכינו עוף בדרך אחרת
ואנחנו לא מתכוונים למתכון לעוף בתנור, במחבת או על הגריל – אנחנו מדברים פה על טיפ מדהים ופשוט שיעשה לכם חיים קלים, לא משנה איך אתם אוהבים את העוף שלכם. אחד הדברים המבאסים בעבודה עם עוף הוא הניקיון שצריך לעשות אחר כך לשיש או למשטח העבודה שלכם. אז יש לנו שתי מילים בשבילכם: ניר אפייה. פשוט פורשים נייר אפייה, עובדים עליו, ואז זורקים. בלי לנקות, בלי לקרצף.
שקית ריסוק
כשאומרים לילדים שלנו "שברי ביסקוויטים" הם תכף חושבים על כדורי שוקולד, אבל הדבר הראשון שעולה לנו לראש זה לכלוך. פירורים. אלוהים, הזדקנו. אבל בשביל זה בדיוק המציאו את שקיות הזיפר (טוב, לא בשביל זה המציאו, אבל זה בהחלט מרגיש ככה). כשצריך לשבור ביסקוויטים או אגוזים או כל דבר אחר – מכניסים לשקית זיפר, סוגרים, דופקים (זה החלק הכיפי), וזהו. פירור אחד לא יצא משם, באחריות.
עוגיות חמאה לנצח
אתם תקראו לזה עצלנות, אנחנו פשוט אוהבים לנצל את הזמן שלנו היטב: אין מצב שאנחנו טורחים על בצק עוגיות חמאה בשביל נגלה אחת קטנה שגם ככה תתחסל עוד לפני שנסיים את הקפה השני של היום. ובכל זאת, כמעט תמיד תמצאו אצלנו עוגיות חמאה, אז איך אנחנו עושים את זה? קבלו סוד מקצועי יד ראשונה מאמא של עוגיפלצת: אנחנו מכינים כמות גדולה של בצק, ואז מכינים ממנו גלילים. כל גליל נעטף בניילון נצמד ואז, קבלו את זה – מוכנס לתוך גליל ריק של נייר מגבת. עד כאן דיברנו על תוספת של 7 דקות עבודה. את הגלילים שומרים במקפיא, וכשנגמרות העוגיות פשוט שולפים גליל, פורסים עוגיות ואופים. בלי להפעיל מיקסר, בלי לשבור ביצים, בלי ללכלך קערה.
חמאה קרה בפומפייה
אם כבר מדברים על חמאה - תמיד חלמנו על מטבח כפרי, סגנון אירופי, עם ארונות מעץ אלון מבוקע וגוש של חמאה שעומד קבוע על השיש בכלי ייעודי נאה. אבל אנחנו לא באירופה, והחמאה נשמרת במקרר, מה שמצריך מאיתנו לגלות סבלנות, ולהמתין דקה או 3 או נצח עד שהחמאה מתרככת ומוכנה למריחה. אז אין לנו מטבח כפרי וגם אין לנו סבלנות, אבל יש לנו פומפייה, וטיפ גאוני: פשוט מגררים את החמאה על הפומפייה ועובדים איתה כך, בגילופים, שאגב, מתרככים מיד בגלל שטח הפנים שגדל.
תתקדמו לגליל
עדיין משתמשים ביריעות נייר אפייה, חותכים כל אחת בהתאם לגודל התבנית ונשארים עם שאריות מוזרות שאולי יום אחד יתאימו לתבנית אחרת? תתקדמו, העתיד כבר כאן ויש לנו נייר אפייה בגליל. כן, פשוט חותכים לפי הגודל וזהו. ברוכים הבאים למאה ה-21.
קאפקייקס מושלמים לא מושלמים
אז אנחנו צריכים קאפקייקס, כי באים אורחים או כי הבטחנו להביא או פשוט כי בא לנו קאפקייקס, אבל אין לנו מנז'טים גבוהים. נראה לכם באמת שאנחנו נתפשר ונכין את הקאפקייק שלנו בתבנית שקעים רגילה? כן ולא. כן, אנחנו נכין קאפקייקס בתבנית שקעים רגילה. לא – אנחנו ממש לא נתפשר על הגובה. פשוט מרפדים כל שקע בנייר אפייה ומסדרים אותו כך שיהיו לו שוליים גבוהים, רצוי בשתי שכבות – וזהו, תבנית השקעים שלכם הפכה לתבנית קאפקייקס מושלמת. ומה שהכי כיף, הקאפקייקס לא יצאו עגולים, זהים ומשעממים – כל קאפקייק יצא בצורה משלו, אחד יחיד ומיוחד.
איך פותחים צנצנת עיקשת
אז איך פותחים צנצנת עקשנית, או אפילו, למרבה הבושה, בקבוק סודה שסגר ממש ממש טוב מישהו חזק מאיתנו? מגבת מטבח, אתם אומרים? טעות של מתחילים. שום דבר לא משתווה לתחושת ההשפלה כשאתם כבר מודים בחולשתכם ולוקחים מגבת מטבח אבל הצנצנת החצופה פשוט מחליקה בתוך הבד כאילו כלום. התשובה הנכונה היא כפפת גומי, כזו שאתם שוטפים איתה כלים. הכפפה הזאת לא מפחדת, גם לא מהמכסה הלוחמני ביותר.
איך מודדים דבש?
נתקלתם במתכון מתוק עם דבש, או מייפל, או חמאת בוטנים, או כל דבר אחר שפשוט נדבק לכוס, ואתם בבעיה. גם אנחנו אנשים רציניים שעובדים עם כוסות מדידה, כמו שצריך, כי אפייה זה מדע וכו' וכו', אבל כשחצי מהכמות נשארת דבוקה לכוס, איך אפשר למדוד את זה? אל פחד ואל ייאוש, יש פתרונות כל כך פשוטים שבאמת פדיחה שלא חשבנו עליהם קודם: אפשר לרסס את כוס המדידה בספריי שמן, או פשוט לעטוף אותה בניילון נצמד ואז כל הכמות הדביקה תגלוש לקערה בלי להשאיר טיפה על דופנות הכוס.
שקית צלייה לעבודה נקייה
נכון, העוף יוצא מהן עסיסי ומלא טעמים, אבל זו לא הסיבה האמיתית שאנחנו משתמשים בשקיות צלייה. הסיבה האמיתית היא שזה חוסך לנו עבודה וזמן בניקיון, כי כל הלכלוך נשאר, ובכן, בתוך השקית. אבל לאחרונה שכללנו אפילו את השיטה הנהדרת הזאת, כי שמנו לב שאיכשהו בסוף תמיד משהו מתלכלך: כשפותחים את השקית נוזלים תמיד ניגרים על התבנית, לא משהו שדורש קרצוף מאסיבי, אבל עדיין. אז שתי שכבות נייר אפייה מתחת לשקית פותרות גם את הבעיה הזו. חברים, אנחנו מדברים על אפס ניקיון. אפס. זה חלום שמתגשם.
שדרוג לתבנית האפייה שלכם
לטיפ האחרון יש תועלת כפולה, גם בגזרת הניקיון וגם בגזרת האפייה. מה עושים? לפני שמכניסים לתבנית העוגה שלכם את הבלילה, עוטפים אותה מבחוץ ברדיד אלומיניום. זה גם חוסך ניקיון של גלישות וטפטופים פוטנציאליים, וגם עוזר בפיזור החום בצורה אחידה, מה שרק יתרום להצלחת העוגה שלכם. בתיאבון.