שקדים
שקדים עשירים בויטמין B12 ואבץ, דבר שהופך אותם למשפרי מצב רוח. באופן כללי, חוסר בברזל בגוף גורם לעייפות ומנה של שקדים תתן לכם דחיפת אנרגיה שתעלה לכם את מצב הרוח.
>> בואו לפייסבוק שלנו, מרגיע שם
תה קמומיל
בניגוד לתה שמכיל קפאין, בתה הקמומיל (ובתה ירוק - עם מליסה, מנטה, לימונית וכו) ישנם חומרים שמזינים את מערכת העצבים המרכזית של הגוף, דבר הגורם להקלת המתח הנפשי. בנוסף, לתה הקמומיל יש גם השפעות מרדימות.
מאכלים עתירי ויטמין B
מחקרים הראו קשר בין וויטמינים מקבוצת B לבין מצב הרוח. בזמן מתח, ישנו בגוף מחסור בוויטמינים ממשפחה זאת (כמו חומצה פולית ו-B12) שעלול לגרום לדיכאון אצל אנשים מסוימים. עתירים בויטמין B הם בשר אדום, עוף, ירקות ירוקים, קטניות, פירות הדר, אגוזים וביצים.
מאכלים עתירי אבץ
האבץ תורם לחילוף החומרים של חומצות שומן החיוניות לייצור סרוטונין, המשפר את המצב רוח. הצורך באבץ גובר בשעת מתח, וכדאי לצרוך שומשום, קטניות ואגוזים העשירים באבץ.
מאכלים עתירי חלבון
החלבון (פרוטאין) מסייע לעורר כימיקלים במוח, שברמות גבוהות יכולים לשפר את האנרגיה הנפשית וזמן התגובה. מאכלים עתירי חלבון הם יוגורט (במיוחד היוגורט היווני המלא יותר), דגים, בשרים, גבינות, ביצים, אגוזים, קטניות וסויה.
מאכלים מלאים
אורז מלא, פסטה מלאה, קוסקוס מלא, לחם מקמח מלא - בכולם יש פחמימות שנספגות באיטיות בגוף (ולא במהירות כמו במאכלים "לבנים"), דבר העוזר לשחרור איטי של כימיקלים במוח כמו סרוטנין ונוראפינפרין - שיגרמו לכם להרגיש יותר טוב.
עוד באוכל טוב:
- מתכון ספידי: עוף בלימון וג'ינג'ר ב-20 דקות
- עוגת תפוחים עם זיגוג לוטוס
- אין לכם אומץ לטעום את הדוריטוס הזה
ירקות ופירות
האבוקדו מכיל מינרלים התורמים להתמודדות עם מתח, הסלרי ידוע כמוריד לחץ דם, כרוב מכיל ויטמינים שיש להם תפקיד בשיפור מצב הרוח, ובשום יש סותר רעלים שתורם להשפעות מתח. בנוסף, ירקות כמו כרוב, ברוקולי ופלפל וגם פירות, הם מזונות עשירים בנוגדי חמצון, הפועלים נגד הרדיקלים החופשיים המשתחררים בגוף כתוצאה ממתח. נוגדי החמצון גם מייצרים כימיקלים במוח המשפרים את מצב הרוח.
עדיף להימנע
קפאין
ולא רק קפה - יש קפאין בתה (לא ירוק), בקולה, בשוקו ובמשקאות אנרגיה. הקפאין מעכב את רמות הסרוטונין במוח, מה שגורר מתח ועצבנות. בנוסף, הקפאין ישאיר אתכם ערים, דבר שיוביל למתח וחרדה מיותרים.
אלכוהול
מצב הרוח הטוב שאלכוהול מעורר בגוף הוא זמני בלבד. בטווח הארוך, אלכוהול הוא חומר מדכא. בנוסף, הוא מעורר הפרשת אדרנלין במוח הגורם למתח וחוסר מנוחה.
אוכל מטוגן או מלוח
למרות ההילה המנחמת של אוכל מטוגן, הוא לא הבחירה האידיאלית במצבי חרדה. חוץ מרמות השומן הגבוהות שיש בו, הוא קשה לעיכול, דבר המקשה על הפעילות התקנית של הגוף, שגורמת לחוסר מנוחה. המלח מעלה את לחץ הדם, דבר שלא עוזר לכלום.