קפה זה דבר כל כך מוצלח שהוא עובד טוב כשהוא רותח, כשהוא קר וכשהוא קפוא. החום הבלתי אפשרי שכבר מחכה לנו מעבר לפינה (על מי אנחנו עובדים - הוא כבר הכי כאן), מכריח אותנו למצוא אלטרנטיבות להפוך הרגיל. ואם כבר משדרגים לקפה קר - למה שלא נשתולל קצת?
אפוגטו איטלקי עם גלידת וניל
מרכיבים (למנה בכוס אספרסו):
1 כף גלידת וניל טרייה ואיכותית
1 מנת אספרסו איכותי
לקישוט:
מעט קינמון וקפה גרוס (או אבקת קפה נמס)
אופן ההכנה:
1. בכוס אספרסו שמים את גלידת הוניל ומוזגים מעל את מנת האספרסו.
2. בוזקים מעל מעט קינמון וקפה גרוס.
קפה מקסיקני קר
מרכיבים (לכוס גבוהה אחת):
3 מנות אספרסו
1 מקל קינמון
קורט אבקת צ'ילי לפי דרגת החריפות הרצויה
1 כפית גדושה קקאו לא ממותק
3 כפיות סוכר קנים אורגני או סוכר רגיל, אורגני
אופן ההכנה:
1. מבשלים את כל המרכיבים יחד בפינג'ן על להבה נמוכה עד לרתיחה (למשך דקה בערך).
2. מעבירים לכוס גבוהה מלאה בקוביות קרח ומוזגים את הקפה החם. מומלץ להוסיף חלב שקדים או חלב איכותי אחר.
אייס לאביט עם שוקולד משובח
מרכיבים (למנה אחת בכוס גבוהה):
5 קוביות שוקולד מריר עם מינימום 70% מוצקי קקאו
2 מנות אספרסו
10 קוביות קרח
חצי כוס חלב
1 כף סוכר קנים אורגני או סוכר רגיל אורגני
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים יחד לתוך בלנדר וטוחנים במשך דקה עד לקבלת משקה במרקם אחיד. מוזגים לכוס גבוהה ומגישים.
עוד באוכל טוב:
קפה מוקה-אספרסו
מרכיבים (מנה אחת בכוס מאג):
1 מנת אספרסו ארוך
6 קוביות שוקולד מריר או חלב, לפי בחירה
1 כף בייליס
1 כפית אמרטו
1/2 כוס חלב
10 קוביות קרח
למי סוכר:
1 כף סוכר
1 כף מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מי הסוכר: ממיסים יחד את הסוכר עם המים הרותחים עד להמסה מלאה של הסוכר. מצננים.
2. המשקה: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים למשך דקה וחצי.
קפה אלכוהולי קפוא
מרכיבים (למנה אחת):
2 כפות ליקר בטרסקוץ' (או ליקר אהוב אחר)
2 כפות ליקר פרנג'ליקו
2 כפות ליקר שקדים
2 כפות ליקר קפה
2 כפות בייליס
1 מנת אספרסו
10 קוביות קרח
אופן ההכנה:
1. מכניסים לתוך שייקר את כל המרכיבים, משקשקים היטב ומוזגים לכוס מרטיני.
2. למי שאין שייקר, ניתן להכניס את כל המרכיבים לכוס גדולה, לאטום את פתחה בעזרת צלחת, לשקשק ולסנן עם מסננת את המשקה לכוס המרטיני.
המתכונים באדיבות טל בודנשטיין, רשת בתי הקפה Loveat