כששלומי גניש עבד כסוכן מכירות בחברת שיווק מתחום ענף המזון, הוא גילה עד מהרה כי הלקוחות בהם טיפל משוועים לתבלינים באיכות גבוהה המגיעים בצנצנות, זאת בניגוד לאיכות הירודה של התבלינים אותם שיווקה החברה בה עבד.
כאשר פגש שלומי בלקוח השישי שהתלונן בפניו על האיכות הנמוכה, הבין כי הצרכנים משוועים לתבלינים איכותיים והחליט לעשות מעשה. וכך, בשנת 2000, נולדה חברת "נווה התבלין".
גניש, בעלי החברה, לא הגיע אל הענף משום מקום. מאחוריו היה רקע עשיר בענף המזון: בצעירותו עבד כמנהל אירועים, בצבא שימש כטבח וכקונדיטור ובתום השירות אף ניהל קונדיטוריה. הוא החל את מסעו בעולם הקסום של התבלינים כשהוא מכתת רגליו בין שווקים רבים ובחנויות שונות המתמחות בתבלינים. רק לאחר שספג ומיצה את הלימוד, פתח את "נווה התבלין", אותה קרא על שם בנו, נווה, שנולד חודשיים בלבד לפני ש"נולד" העסק.
החברה החלה כחנות קטנה בה גניש ייצר, ארז ושיווק את התבלינים לבדו, כשהוא מסתמך מדי פעם על עזרתם של בני משפחה. עם השנים, הלך המפעל והתרחב וכיום, חברת "נווה התבלין" מייצרת מגוון רב של תערובות ותבלינים מסוגים שונים המיוצרים באיכות גבוהה עם תו תקן איזו 9001:2008. המפעל, הממוקם באזור התעשייה הצפוני בנתניה, מעסיק עובדים רבים ומשווק את הסחורה לכל חלקי הארץ.
תבלינים טהורים, ללא תוספות
200 סוגי תבלינים ותערובות מציעה החברה, כשמה שמבדיל את "נווה התבלין" מיתר החברות בשוק, כך לדברי שלומי גניש, הוא איכות המוצרים, העשויים ממאה אחוז תבלין טהור. "בשונה מחברות אחרות המוסיפות מוצרים שונים לתבלינים על מנת להגדיל את נפח כמות התבלין והורדת העלויות", הוא מספק, "חברת 'נווה התבלין' מייצרת תבלינים נטו ללא שום תוספות מיותרות, כך התבלין מרוכז יותר והדבר ניכר בטעם התבשילים.
היכן ניתן למצוא תבלינים מבית "נווה התבלין"?
"החברה פועלת בשוק הקמעונאי, בשוק המקצועי ובשוק המוסדי, כמו לדוגמה מפעלי מזון, חברות קייטרינג, מסעדות, רשתות בתי קפה, סופרמרקטים כמו מחסני חינם פלוס וטופ מרקט, חנויות בוטיק וטבע, ספקי הבית של עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, קסם הטבע וחנויות פרטיות". סך הכל ישנן כ-1,200 נקודות מכירה של החברה בהן ניתן למצוא את מוצרי החברה.
"נווה התבלין" מאגדת בתוכה את כל סוגי התבלינים הקיימים, ללא תוספות או צבעי מאכל, ללא גלוטן וללא מונסודיום גלוטומט. "כל התבלינים על בסיס טהור ונקי", מבהיר גניש.
נוסף על התבלינים הטהורים השונים, פיתחה חברת "נווה התבלין" תערובות תבלינים מיוחדות, רטבים יבשים ומרינדות, הנעשים לפי דרישה והתאמה לצרכי הלקוחות בשוק המקצועי. התערובות מתאימות למאכלים שונים, לתבשילים, למוקפצים, לבשרים, לדגים, לעופות, לפסטות ולאורז. את התערובות המיוחדות לתיבול, משווקת החברה ליצרני סלטים, מפעלי בשר וחברות קייטרינג.
לא חייבים להיות טבחים כדי לבשל
"תערובות המוכנות לבישול מאפשרות גם למי שלא יודע לבשל להוציא תחת ידיו ארוחה מופלאה, ממש כמו במסעדה", מסביר גניש. "לדוגמה, בתערובת קאיג'ון אפשר להשתמש כשמבשלים עוף עם תפוחי אדמה בתנור: מוסיפים שמן זית, יוצרים בלילה ועוטפים בה את העוף והירקות ומכניסים לתנור".
תערובות נוספות שתוכלו למצוא ב"נווה התבלין", הן פילדלפיה, טוסקנה, צ'ימיצ'ורי, תערובת פסטו, ברביקיו לבשרים על האש, תערובות עשבי תיבול שונות, תערובות שונות של אורז ומספר תערובות לבישול דגים ועוף בתיבול מעודן, שום או רוזמרין.
בנוסף לתערובות התבלינים השונות, תמצאו גם שמונה חליטות תה, בין היתר סיידר חם ואקזוטי, חליטת תה פירות וצ'אי.
מהודו, סין ומדגסקר: תבלינים מרחבי העולם
"כיוון שהתבלין טהור, לכאורה עלותו יקרה יותר בשוק לעומת תבלינים אחרים שאינם טהורים, אבל אם שוקלים בסופו של דבר את התבלינים של 'נווה התבלין' לעומת תבלינים אחרים בשוק בהפחתה של החומרים הנוספים בהם משתמשים חברות אחרות, המוצרים שלנו זולים יותר. מוצרי החברה עוברים בדיקת איכות מחמירות במיוחד, דבר המעיד על איכות גבוהה ביותר".
כל התבלינים הנמכרים בחברה נמצאים בפיקוח משרד הבריאות ותחת השגחה של הרבנות הראשית למהדרין נתניה ובכשרות המהודרת של "יורה דעה" של הרב מחפוד".
ב"נווה התבלין" משתמשים לצורך הפקת התבלינים בגידולים הגדלים בארץ לדוגמה, פפריקה מתוקה, פטרוזיליה וכוסברה. בנוסף לאלה, ישנם לא מעט תבלינים שגידולם דורש תנאי מזג אויר מיוחדים ולכן החברה מייבאת אותם מכל רחבי העולם. מהודו מייבאת החברה את הפלפל השחור, הכמון והכורכום. ממדגסקר – מקלות קינמון ופלפל שחור ומסין - שום, פלפל שאטה, בצל וקינמון. עולם שלם של טעמים בחברה אחת.