בילדותי גרתי בתל אביב, על יד הים. בקיץ היינו הולכים יום יום לחוף, אמי, אחי ואנוכי הקטנה. אמא הייתה פורסת מחצלת, מורחת אותנו בקרם ולווטה, ואנחנו היינו בונים ארמונות מחול רטוב על שפת המים. כשהיינו חוזרים אל המחצלת הייתה אמא מגישה לנו כריך עם שניצל עטוף בנייר פרגמנט. אחר כך היא הייתה שולפת מתוך קופסה אשכול ענבים, אבטיח, מלפפון ירוק או תירס פושר שבישלה לפני צאתנו. לפעמים, לפני שהתלבשנו, היינו קונים ארטיק וניל, והוא נזל על בגד הים והתערבב בחול המלוח. ימים של כיף.
ארוחת החוף המודרנית שלנו נוגעת ברמיזה במאכלים של פעם ומשכללת אותם. נסו את משקה האבטיח האלכוהולי במקום קוביות האבטיח הרגילות, החליפו את קלח התירס בפשטידת תירס רעננה שנאכלת כפרוסת עוגה, שדרגו את הכריך בבגט עם עוף בגריל ברוטב ווסאבי או במיני-פיתה עם סלט תפוחי אדמה עדכני, והכינו סלט פירות צבעוני ומשמח במקום סתם פירות בקופסה.
פשטידת תירס
אפשר להקפיא את הפשטידה או לשמור עד שבוע במקרר. נהדר גם לארוחות קלות, עם סלט ירקות בצד.
החומרים (ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ):
2 גביעי יוגורט (רצוי יוגורט כבשים)
1 גביע (200 מ"ל) קוטג' 5%
1 כוס (200 מ"ל) שמן קנולה
4 ביצים גדולות
½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
200 גרם גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
עלי תימין מ-3-2 ענפים
1/4 כפית פלפל שחור
400 גרם גרגירי תירס (קפואים ומופשרים או מקופסת שימורים)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את היוגורט, הקוטג' והשמן. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד שהוא נבלע.
2. מוסיפים תוך כדי בחישה את הגבינות, התבלינים וגרגירי התירס.
3. משמנים את התבניות ומחלקים את התערובת לשלושתן. אופים במשך חצי שעה במצב טורבו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהפשטידות מזהיבות ותופחות וגפרור שננעץ בהן יוצא יבש.
משדרגים: אפשר לבזוק לפני האפייה מעט שומשום, קצח או גבינה מגוררת.
סלט תפוחי אדמה במיני-פיתה
החומרים (ל-6 מנות):
6 מיני פיתות
לסלט:
3 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים עד ריכוך, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
2 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות קטנות
2 מלפפונים ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס זיתים שחורים, מגולענים ופרוסים
1/4 כוס רצועות פלפל אדום כבוש
1/4 כפית גרגירי חרדל
מלח, פלפל שחור
לרוטב:
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות חומץ
1 כף חומץ בלסמי
1/2 שן שום, כתושה
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
3 ענפי שמיר, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
2. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב למעט השמיר. יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים בעדינות.
3. ממלאים כל מיני-פיתה בסלט ואוכלים מיד.
בגט עוף בגריל ברוטב ווסאבי
החומרים (ל-4 כריכים):
1 בגט טרי, חצוי ומחולק ל-4
4 כפות לימונים כבושים
4 שוקי עוף צלויות בגריל, ללא העצמות
1 כוס נבטי חמנייה
1/2 כוס תערובת עלעלים צעירים
1/2 כוס מיונז
1/2 כפית שטוחה אבקת ווסאבי
3 כפות בוטנים מטוגנים
אופן ההכנה:
1. מורחים מהלימונים הכבושים על שני צדי כל חתיכת בגט. מכניסים לכל כריך את שוקי העוף, הנבטים והעלעלים.
2. מערבבים את המיונז ואבקת הווסאבי עד קבלת רוטב אחיד. מטפטפים מהרוטב על מרכיבי הכריך ובוזקים כמה בוטנים. סוגרים, מהדקים היטב ומכניסים לשקית נייר.
משקה אבטיח אלכוהולי
החומרים (ל-4 מנות):
1/2 אבטיח בינוני
8-7 עלי בזיליקום טריים
8 כפיות וודקה מלון (או וודקה רגילה)
3 כפות גרנד מרנייה (או ליקר תפוזים אחר)
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1/4 כפית פלפל שחור
1/8 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מקלפים את האבטיח, חותכים לקוביות גסות ומרסקים במעבד מזון או בבלנדר.
2. מוסיפים את עלי הבזיליקום וממשיכים לעבד עד קבלת נוזל חלק.
3. מוסיפים את הוודקה, הגרנד מרנייה, קליפת הלימון המגוררת והתבלינים וממשיכים לעבד בעוד כמה פולסים. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד להגשה.
4. מגישים בכוסות גבוהות עם קוביות קרח.
סלט פירות עם ג'ינג'ר
החומרים (ל-6 מנות):
1 כוס קוביות אפרסקים
1 כוס קוביות מלון
1 כוס ענבים חצויים
1/2 כוס דובדבנים מגולענים
1 כוס קוביות קיווי
1 כוס קוביות שזיפים
1 כף ג'ינג'ר כבוש, קצוץ
1 כף ליקר פרנג'ליקו (לא חובה)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומחלקים לקופסאות אישיות.
מאפינס נקטרינות
החומרים (ל-36 מאפינס קטנים):
100 גרם חמאה רכה
3 כפות שמן קנולה
300 גרם סוכר דק
4 ביצים
½1 כוסות (220 גרם) קמח תופח
2 כפיות תמצית וניל
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת חמוצה
2 נקטרינות, חתוכות לקוביות קטנות
רצועות נקטרינה או פרוסות שקדים, לקישוט
אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
1. מערבלים במערבל מזון את החמאה, השמן, הסוכר והביצים עד קבלת קרם אחיד.
2. מוסיפים את הקמח, תמצית הווניל והשמנת החמוצה וממשיכים לערבל עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות הנקטרינות ומערבבים בזהירות.
3. משמנים תבניות שקעים קטנים (בקוטר 4-3 ס"מ) וממלאים כל שקע עד 3/4 מהגובה. נועצים בכל שקע רצועת נקטרינה או פרוסות שקדים. אופים כחצי שעה או עד שהעוגות מזהיבות וקפיציות למגע.
4. לפני ההגשה מפזרים על המאפינס אבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
כתיבה והכנה: ליאורה קרן
צילום: בועז לביא
סטיילינג: ענת רן
כלים ואקססוריז: סופי עיצובים, טל' 03-5162077
מצולמות: שני ישראלי, שני שבח ונטלי לוריא
צולם בחוף מונה ביץ' בהרצליה
הכתבה התפרסמה באתר ifeel ובגליון יוני של מגזין דרך האוכל. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן