כמעט כמו כל דבר בחיים, גם כשמדובר באוכל אנחנו אוהבים לשדרג. עם כל תוכניות הבישול שסביבנו, והטרנדים הקולינריים שצצים ברשתות החברתיות כמו פטריות אחר הגשם, השגרה הופכת להיות האויב הכי גדול של המטבח (למרות שעל שגרה של שניצלים מהמחבת אנחנו מוכנים להתפשר ולחתום כאן ועכשיו). מזל שבניגוד לשדרוג של אוטו, דירה או סמארטפון – את התפריט היומיומי שלכם, עם המנות המוכרות והאהובות, אתם יכולים לשדרג ממש בקלות - בעזרת טוויסט קטן או תוספת מפתיעה ומעניינת שיעשו את כל ההבדל. אז למקרה שגם אתם בעניין של לגוון, להתנסות ולהפתיע - הנה כמה רעיונות מעוררי תיאבון.
איך משדרגים ריזוטו?
התשובה: ממרח ארטישוק (אל תדאגו, אתם לא חייבים להכין אותו לבד). אינסוף דמעות שפכו בשלנים על הפלנטה עד שהצליחו להכין ריזוטו כהלכתו – כזה שהוא לא רך ודייסתי מדי אבל גם לא קשיח בשיניים. אז כן, לא פשוט להגיע לריזוטו רך, קטיפתי, חמאתי ומפנק, אבל עוד יותר לא קל להצליח להכין כזה ואז לגלות שמבחינת טעמים – הוא יצא די משעמם. וכאן נכנס השדרוג לתמונה: כל מה שצריך לעשות בשביל ריזוטו אחר וטעים יותר זה להוסיף לתהליך ההסמכה והבישול שלו ממרח ארטישוק ושמן כמהין, שידוע בטעמו העשיר והמשובח. את הממרח אפשר להכין לבד בבית אבל אפשר גם לקנות במעדנייה – אז אין לכם שום סיבה לא לנסות את זה בעצמכם.
איך משדרגים מוקפץ?
התשובה: סלמון. מוקפץ הוא אחת המנות היותר צבעוניות ומשמחות שהגיעו אלינו מהמטבח האסייתי. תמיד חינכו אותנו לאכול בכל ארוחה ירק, חלבון ופחמימה, ומשהו בשילוב שבין בישול לטריות, בחום, במרקם ובמגוון הקומבינציות והאפשרויות - הופך כל ארוחה כזו לחגיגה של טעמים. הגרסה הקלאסית של המנות המוקפצות מגיעה בתוספת חזה עוף, אבל אפשר לשדרג את המוקפץ בקלות ולהחליף אותה בדג סלמון, שמוסיף את הארומה המיוחדת שלו למנה, הופך אותה לקלילה יותר, משביעה, מזינה ובל נשכח – לא בשרית.
איך משדרגים פסטה אליו אוליו?
התשובה: זיתי קלמטה איכותיים. אליו אוליו הוא רוטב פופולרי מאוד לפסטה שמבוסס על שום (אליו) ושמן זית (אוליו) ומגיע אלינו מנאפולי. מלבד הבסיס של הרוטב התווספו אליו לאורך השנים מרכיבים נוספים כמו צ'ילי גרוס, עשבי תיבול קצוצים וגבינה מגוררת. ההמלצה שלנו היא לחזק את הטעמים של המנה באמצעות תוספת של זיתים, אבל שימו לב: כדי שיהיה מדובר בשדרוג אמיתי חשוב לא ללכת על סתם זיתים מקופסה אלא רק על זיתי קלמטה איכותיים, מהסוג שקונים במעדנייה. הם יוסיפו מליחות, עומק של טעמים ובאופן כללי קיק מצוין למנה. רוצים עוד טוויסט? הוסיפו למנה זעתר וגבינת לאבנה, שיחזירו אתכם לטעם האסלי ויזכירו לכם מאיפה אתם באמת מגיעים.
איך משדרגים אגז בנדיקט?
התשובה: לחמים, סלמון ושמנת חמוצה. אם מדברים על שדרוגים, אגז בנדיקט היא בעצמה שדרוג מפואר לחביתה המקובלת בארוחת בוקר ישראלית. מדובר בביצים עלומות ברוטב הולנדייז המוגשות על בסיס של ברוסקטה, פאן דה מי (לחם צרפתי) או כל בסיס מקורי אחר – בקיצור, מנה שהיא כל מה שאנחנו אוהבים בבראנץ'. אבל אתם יודעים מה? גם את החלום הזה אפשר לשדרג, ולהפוך למפנק אפילו יותר. ראשית, אין שום סיבה להגביל את עצמכם בלחם המשמש כבסיס למנה. פאן דה מי הקלאסי הוא אופציה נהדרת, אבל אין שום מניעה מלהכין אותה עם לחם איכותי אחר, כמו לחם כפרי צרפתי, לחם אגוזים ואפילו – תחזיקו חזק – לחם מחמצת, מהסוג האיכותי והטעים שקונים במעדנייה. הגישו את המנה עם אחד מאלה ותראו איך אף אחד בשולחן לא נשאר אדיש.
מלבד הלחם, אחת התוספות הפופולריות בארץ לאגז בנדיקט היא סלמון מעושן, שמוסיף את הארומה הייחודית שלו, ומכיוון שלפעמים ההבדל הגדול נמצא בשדרוגים הקטנים והפשוטים דווקא – הרשו לנו להמליץ לכם לשדרג את המנה גם עם שמנת חמוצה מתובלת, שנותנת קונטרה ועקיצה מרעננת לכל המתוק והמלוח הזה.
המנות בכתבה משודרגות ע"י מוצרים מהמעדנייה של לחם ארז, רשת מסעדות ומעדניות בוטיק. במקום תמצאו תפריט עשיר עם מגוון קטגוריות ושילוב של חומרי גלם מיוחדים וטריים שניתן לקחת הביתה, ולהמשיך את החוויה הקולינרית גם במטבח הפרטי שלכם.
לאתר לחם ארז