תפוחי אדמה קוואנצ'ים - ההכנה (צילום: סטודיו moo&ar,  יחסי ציבור )
תנו יחס אישי לכל תפוד. זה ישתלם לכם | צילום: סטודיו moo&ar, יחסי ציבור

תפוחי אדמה קוואנצ'יים

כשיש ילדים קטנים בבית, אחד הדברים המשעשעים זה איך שהם ממציאים מילים חדשות בניסיון לעקוב אחרי המקור. כאן הבן שלי ינאי בן ה-3 מתקשה להגות את המילה "קראנצ'י", בהתייחסו למשהו קריספי מתפצפץ. תפוחי אדמה הכי כיפיים שיש.

מרכיבים (4 מנות):

1.5 ק"ג תפוחי אדמה מעורבים (ראטה, קליפה אדומה וקליפה צהובה) לא קלופים, מבושלים בשפע מים עד להתרככות
1/2 כוס שמן זית איכותי, עדיפות לזן קורניקי (לגרסה חלבית: 30 גרם חמאה)
4-5 שיני שום שלמות, קלופות
3 כפות עלי תימין

לרסק העגבניות:
1/2 כוס עגבניות מרוסקות בפומפייה
חצי כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
כף שמן זית
מעט מלח
מלח גס ופלפל שחור גרוס

להגשה:
שמנת חמוצה של פעם
מעט פטרוזיליה קצוצה

תפוחי אדמה קוואנצ'ים (צילום: סטודיו moo&ar,  יחסי ציבור )
תפוחי אדמה קוואנצ'ים. יותר מנחם מזה אין | צילום: סטודיו moo&ar, יחסי ציבור

אופן ההכנה:

1. מסדרים את תפוחי האדמה על מחבת טפלון שטוחה ורחבה. מוחצים כל תפוח בנפרד בלחיצה עם האצבעות.

2. מדליקים את הלהבה ומוסיפים למחבת שמן זית (או חמאה). צולים כ-3-2 דקות.

3. מוסיפים את השום והתימין וצולים עוד 12-10 דקות, או עד להשחמה וקראנצ'יות נפלאים.

4. מערבבים את חומרי רסק העגבניות.

5. מתבלים את תפוחי האדמה במלח ופלפל ומגישים עם הרסק, עם שמנת חמוצה של פעם ועם פטרוזיליה קצוצה.

עוד באוכל טוב:

 

מרק בצל ומח עצם

המרכיבים (6-8 מנות):

למרק:
3 כפות שמן זית
יחידת אוסובוקו בקר במשקל כ-250 גרם
15 בצלים בגודל בינוני-גדול, קלופים ופרוסים דק
כף סוכר
50 גרם חמאה
2 כפות שטוחות קמח לבן
2 כוסות יין לבן יבש
כף סויה שחורה (סויה סמיכה וכהה)
ליטר ציר עגל או מים
6 ענפי תימין צרורים בחוט
3 עלי דפנה
2 זרעי פלפל אנגלי
מלח
פלפל גרוס

מרק בצל ומח עצם - ההכנה (צילום: סטודיו moo&ar,  יחסי ציבור )
מרק בצל ומח עצם. 15 בצלים לפרוס, לא צחוק | צילום: סטודיו moo&ar, יחסי ציבור
מרק בצל ומח עצם - בסיר (צילום: סטודיו moo&ar,  יחסי ציבור )
האמת, זה כבר נראה טעים לאללה | צילום: סטודיו moo&ar, יחסי ציבור

להגשה:
8-6 עצמות מח
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
8-6 פרוסות לחם צרפתי כפרי, מוברש בשמן זית וצלוי לכדי טוסט
400 גרם גבינת גרוייר או פרמזן רג'יאנו מגורדת

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר מרק על אש בינונית ומוסיפים את נתח האוסובוקו. משחימים כ-5 דקות. מוסיפים את הבצלים והסוכר ומגבירים את הלהבה. צולים כ-10 דקות נוספות, או עד שכלל הנוזלים התאדו.

2. מנמיכים את הלהבה ומקרמלים בסבלנות כ-20 דקות, תוך כדי ערבוב מדי 2 דקות. כשהבצל מקורמל מוסיפים חמאה וצולים דקה נוספת. מוסיפים קמח וצולים דקה נוספת.

3. יוצקים את היין ומצמצמים כ-3 דקות, או עד שמרבית היין מתאדה. מוסיפים את יתרת החומרים למעט המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות תוך בעבוע עדין. טועמים, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.

5. מכניסים את עצמות המח לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים כ-12 דקות. מוציאים מהתנור ומתבלים במעט מלח גס, פלפל שחור גרוס וקמצוץ פטרוזיליה קצוצה. מגישים לצד במרק עם פרוסות לחם קלויות ושפע גבינה מגורדת.

מרק בצל ומח עצם - מוכן (צילום: סטודיו moo&ar,  יחסי ציבור )
המרק מוכן. בואו לשולחן | צילום: סטודיו moo&ar, יחסי ציבור

כרישה נחה

מתכון "קלול", כמו שבתי שירה אומרת, הכל בסיר אחד, בטעמים נפלאים. תוספת צד מעולה ופשוטה מאוד לתפעול.

המרכיבים (4 מנות):

8 יחידות כרישה, שטופות, מיובשות וחתוכות לגלילים באורך 10 ס"מ
3/4 ליטר שמן חמניות
200 מ"ל שמן זית
3 כפות סוכר
2 כפות מלח
חבילת תימין, נקייה מחול, שטופה ומיובשת
20 בצלי שאלוט, שטופים היטב וחצויים (עם הקליפה)
6 ס"מ ג'ינג'ר, חתוך ל-3 (עם הקליפה)
3-2 פלפלים סודניים חריפים יבשים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

תבשיל כרישה - ההכנה (צילום: סטודיו moo&ar,  יחסי ציבור )
תבשיל כרישה. לזה קוראים מתכון קלול | צילום: סטודיו moo&ar, יחסי ציבור

אופן ההכנה:

1. שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים מיד את הלהבה לבעבוע עדין.

2. מבשלים כחצי שעה ומקררים בשמן.

* ניתן להגיש פושר או קר. בשמן שנשאר מומלץ להשתמש לבישול או צליית ירקות, אורז וכו'.

את כל המוצרים אפשר למצוא בשרונה מרקט, תחת הייעוץ הקולינרי של ירון קסטנבוים.

תבשיל כרישה (צילום: סטודיו moo&ar,  יחסי ציבור )
מוכן! | צילום: סטודיו moo&ar, יחסי ציבור