1. הרבה ילדים לא אוהבים כריכים. ככל שתקדימו להבין שארוחת עשר לא חייבת לכלול לחם, החיים שלכם יהיו קלים יותר. ההצעה שלי: קרקרים, פריכיות, לחמית, ולצידם קופסאות קטנות של ממרחים - מכינים הכל מראש וחוסכים זמן יקר בבוקר. אפשר לצייד את הילדים בכפית קטנה חמודה ולאפשר להם למרוח בעצמם. כשהם עצמאים ומעורבים בתהליך הם גם יאכלו הרבה יותר טוב.
2. מאפינס הם הפתרון האולטימטיבי לקופסאות אוכל, והן גם גרסת ה"הכינותי מראש" הפשוטה והנוחה ביותר. פירות, ירקות, גבינות, טבעוניים - כולם עוברים נהדר הקפאה, ואם נפשיר אותם בערב הם יהיו טריים בבוקר. חוסך זמן, מפנק ומזין יותר מכריך.
הנה כמה מההצעות שלנו:
3. רוצים שהילדים יאכלו יותר ירקות? לכו על גרסאות מוקטנות. הירקות הקטנים הם חמודים יותר ומגרים את העין, וגם תכלס יותר טעימים. מלפפוני בייבי, עגבניות שרי צהובות וכתומות, פלפלוני סוויט בייט בשלל צבעים, גזרוני נשנושים עסיסיים. אפשר גם לקנות לקט ירקות מגוררים לרצועות דקות ולארוז בקופסאות קטנות. ילדים מתים עליהם כנשנוש.
4. שיפודי ירקות וגבינות או פירות וגבינות הם שיחוק שסוגר כמה פינות: הילדים יוצרים אותם בעצמם אחר הצהריים, מה שגם מעביר זמן וגם מגדיל את הסיכוי שהם אשכרה ירצו לאכול אותם, ואם בוחרים את המרכיבים הנכונים הם נשמרים במקרר בקופסה סגורה 3 ימים, כך שבבוקר צריך רק לשלוף כמה לקופסת האוכל. חלק מהילדים גם ייהנו להשוויץ לחברים במנות שהם עצמם הרכיבו.
שילובים מומלצים: קוביות גבינה צהובה (קונים במעדנייה גוש וחותכים בבית ברגע) או בייבי מוצרלה עם ענבים או עם עגבניות שרי, זיתים, מלפפון ופלפל.
5. לפני הכל, אל תקנו קופסת אוכל בלי הילדים. חשוב שהם ידעו לפתוח אותה בקלות ובמהירות ולתפעל את הפונקציות השונות שלה. מורים וגננות מספרים שהם צריכים לעבור בין הילדים ולעזור להם לפתוח את הקופסאות, וזה מבזבז את הזמן הקצר שיש להם בהפסקה.
באותו עניין - בדקו את משקל הקופסה כשהיא מלאה ואת הנפח שהיא תופסת בילקוט. אולי אתם בכלל לא צריכים קופסה עמוסת פונקציות? אני אישית מעדיפה קופסאות שטוחות וקטנות, ואם צריך - שתיים כאלו.
בדף הפייסבוק של קרן ארגמן, הילדה שאהבה ברוקולי – סדנאות בישול אישיות להורים עסוקים, תמצאו בכל יום בחודש אוגוסט רעיון אחר לקופסאות האוכל, ותוכלו להזמין סדנת קופסאות אוכל פרטית.