הסניף הראשון של רשת הגלידות "הסיציליאנית", נפתח במאי 2000 באבן גבירול 63, תל אביב. מאז, הוא מספק את הצורך במתוק לעוברים והשבים ברחוב כבר 17 שנה. מי שמעורה בעולם העסקים יודע שמדובר בנתון מדהים, במיוחד בנוף העסקים התל אביבי.
במשך השנים נפתחו סניפים נוספים–בהרצליה פיתוח ברחוב שנקר 14 וברחוב בן יהודה 110, כאשר הסניף החדש ביותר, באבן גבירול 90, חוגג שנה לפתיחתו - מרחק כמה דקות מהסניף הראשון שכבר הפך למוסד מוכר וידוע בקרב חובבי הגלידה המקומית.
הסיפור של "הסיציליאנית" התחיל כשרפאל ארביב, אז סטודנט צעיר מאיטליה שהתאהב בארץ בזמן לימודיו במכינה קדם אקדמית, החליט לחזור לרומא כדי ללמוד כיצד להכין גלידה איטלקית משובחת, במטרה להביא את הטעמים האיטלקיים לארץ. "אבא שלי תמיד אמר לי, אל תמצא משהו חדש – קח משהו קיים ותשפר אותו", אומר רפאל. כשהקונטיינר היה עמוס בציוד ובדרך לישראל, רפאל נסע לחופשת סקי בהרי מון בלאן. שם, בגלידרייה המקומית הכיר את קרן ארביב, השניים התאהבו והסיפור הפך לעסק משפחתי אליו הצטרף גם אילן שהרבני, אחיה של קרן, כשותף.
מילת המפתח היא התמדה
האווירה המשפחתית והחמה מורגשת בכל אחד מסניפי הסיציליאנית. "נדיר למצוא עסקים או גלידריות כמו הסיציליאנית ששומרים על קהילה של עובדים, הנשארים ורוצים להיות חלק מהמשפחה. זו התחושה שאנחנו נותנים לעובדים במקום, וזו גם האווירה שהלקוחות מקבלים", מעידים ניסו מנהל הרשת ועובד בה כבר שנים, ודורון, מנהל הסניף החדש.
"מילת המפתח היא התמדה", אומרת קרן, "מי שלא מתמיד, יורד לפרטים הקטנים ומקפיד על הדקויות – לא מצליח. הקהל הישראלי דורש הרבה, ואנחנו מספקים את זה". כשנכנסים לסניף החדש באבן גבירול, בהחלט ניתן לראות מחשבה רבה בעיצוב ובפרטים הקטנים. הסניף מביא איתו את הבשורה החדשה והעדכנית לעולם הגלידריות בארץ ובעולם, עם מכונות מתקדמות ומיוחדות מאיטליה המייצרות, מקררות וגם מערבלות את הגלידה ללא הפסקה, כך הטריות והאיכות נשמרות לאורך זמן. "הלקוחות קוראים לזה הגלידה המסתובבת של הסיציליאנית", מספר אילן ומוסיף, "מכונות הגלידה החדשות עוזרות לנו לשמור על המוצר באיכות הכי גבוהה שיש, תוך כדי הוזלת עלויות מאחר ואין צורך במקררים וספייס גדול. גם אין צורך בשף - כל עובד יכול להכין את הגלידה בעזרת המכונות והמתכונים שלנו, ככה שהעובדים מרגישים חלק מהמשפחה הסיציליאנית".
הקונספט מתאים לכל עיר
מדובר בפטנט ייחודי הקיים רק ברשת "הסיציליאנית", כאשר בשאר הסניפים יש מקרר לאחסון הגלידות, מכונה נפרדת המייצרת אותן, ואת ויטרינת ההגשה הנמצאת בחזית החנות. הצעד הזה גרם לשלושה לפתוח את הרשת לזכיינים. "עד היום הקפדנו שהדבר הזה יהיה מאוד משפחתי, וכעת החלטנו להוציא את זה החוצה מאחר ועם מכונות הגלידה האופרציה הופכת לקלה יותר, כך שכל אחד יכול לייצר את הגלידה ולשמור על רמה גבוהה, גם מבלי להיות מומחה בתחום", אומר רפאל.
בימים אלו, הרשת מאפשרת להצטרף למשפחה כזכיינים, עם קונספט מכונות הגלידה. "בסוף השנה הראשונה של הסניף החדש עברנו על הדוחות וראינו כי למרות שמדובר בשנת הרצה, נרשמו נתונים רווחיים במיוחד, מה שגרם לנו להבין שיש פה משהו עם פוטנציאל עסקי גבוה", משחזר רפאל. "יש לנו לקוחות קבועים ונאמנים, החוזרים לכאן כל יום. הקונספט מתאים לכל מרכז עיר, גלידרייה שכונתית", מוסיף אילן.
גלידריות רבות מנסות להמציא עצמן מחדש ומציעות מלא טעמים טרנדיים. אבל בסיציליאנית, בנוסף לטעמים אלטרנטיביים מגוונים, תוכלו תמיד למצוא את הטעמים הקלאסיים המוכרים והאהובים. "יש לנו גלידות מאוד ברורות, אתה יודע מה אתה מקבל. לא סתם אומרים שהאוכל האיטלקי הוא טוב, המטבח האיטלקי מאוד קלאסי. הפידבק שאנחנו מקבלים מהלקוחות הוא שהגלידה שלנו טעימה להם יותר ממה שהם אכלו באיטליה", מסביר רפאל, "זה לא משנה, חורף, קיץ, סגירה או פתיחה. בכל יום בשבוע הגלידה צריכה להיות באותו טעם ומרקם. בעזרת המכונות המיוחדות, אנחנו מכינים גלידה אחידה בכל ימות השנה. לקחנו משהו מאוד הייטקי ושילבנו אותו עם הקלאסיות האיטלקית, מדובר בקונספט משתלם ופרקטי, השונה בנוף ובולט בייחודיות שלו, ובעל אחוזי רווחיות גבוהים. הצלחנו לקחת משהו פשוט כמו גלידה, ולשדרג אותו".
רוצים להצטרף למשפחה? כתבו לנו >>