מרק תירס
אנחנו חייבים מרק בארוחת השבת שלנו, כי החורף כבר עושה קולות של מתקרב וכי מרק זה אוכל הנחמה האוליטימטיבי שאנחנו מחכים לו כבר חודשים ארוכים. מצד שני - בואו, הרי לא באמת קר פה לאף אחד. הפשרה: מרק קליל וחינני של תירס, שאין בו את הכבדות של המרקים החורפיים הקלאסיים והוא מתפקד פשוט כמנה כיפית, שבמקרה מוגשת עם כף.
קציצות עוף עם פלפלים וזיתים
הרוטב של הקציצות האלה, של יונית צוקרמן, מגיע עם שני מרכיבים שאנחנו אוהבים מאוד להצמיד לבשר לנו: זיתים ופלפלים. חוץ מזה יש בו עגבניות ותבלינים כיד המלך, ואת המגע של יונית, שתמיד עושה הכל טעים. המתכון המקורי הוא עם עוף, אבל אם אתם מעדיפים בקר - אנחנו לגמרי זורמים.
למתכון: קציצות עוף עם פלפלים וזיתים
אורז צהוב עם אטריות
במידה כזו או אחרת, בכל אחד מאיתנו קיימת הכמיהה לחזור לאוכל של הגן. לפעמים אנחנו עושים את זה עם שעועית ירוקה ברוטב אדום, הפעם עם אורז כורכומי שמתחיל בטיגון של אטריות דקיקות.
ארטישוק ירושלמי צלוי
הארטישוק הירושלמי - בטטה קסבייה, בשביל חלקכם - נמצא עכשיו בשיאו, ומי אנחנו שלא ניקח ירק שנמצא בשיאו ונכניס אותו לצלייה טובה בתנור עם שמן זית, דבש וכמה עלעלים?
בקלאווה
הרגע שבו גילינו שבקלאווה היא ממתק שאפשר להכין בבית, ואפילו ממש בקלות, היה רגע מכונן בחיים שלנו. בסך הכל מדובר בכמה עלי פילו משומנים (רוצים פרווה? שמנו אותם בשמן במקום בחמאה מומסת), שביניהם הרבה אגוזים קצוצים והם ספוגים במי סוכר. נשבעים לכם שזה קלי קלות.